Mohlo sa vajíčko usadiť v pravom vajcovode?

martuska4321
24. júl 2017

Ahojte. S manzelkou sa snazime uz skoro dva roky o dieta a zatial neuspesne. Manzelka mala jeden potrat minuly rok a bola na zakroku. Minuly mesiac sa nam po dlhsom case podarilo otehotniet a vsetko nasvedcovalo tomu ze je vsetko ok aj hcg stupalo normalne avsak na sone v maternici nic nevideli. Manzelkyn gynekolog ju okamzite poslal na pohotovost ze sa jedna o mimomaternicove tehotenstvo pravom vajcovode a ze je to vazne. V piatok ju hospitalizovali a v sobotu jej vybrali pravy vajcovod. Tento tyzden si bola dat vybrat stichy a jej gynekolog nechapal pretoze vraj ovuloval lavy vajecnik pred otehotnenim. Tak ako je mozne ze sa vajicko usadilo v pravom vajcovode ked ovuloval lavy vajecnik? Mate niektora s tymto skusenosti? Je to vobec mozne aby sa taketo nieco stalo? Dakujem vopred za vase postrehy.

miska2015
24. júl 2017

Úplne s takýmto scenárom skúsenosti nemám, ale tiež som mala mimomaternicové tehotenstvo, s tým, že mi zobrali jeden vajcovod. Môj gynekológ mi následne hovoril, že aj ten zvyšný vajickovod môže uchopiť vajíčko aj z opačného vaječníku. Bola som z toho prekvapená, znamenalo to teda, že otehotnieť je možné s jedným vajickovodom každý mesiac, nie každý druhý.

martuska4321
autor
24. júl 2017

Aj nam to povedal ten gynekolog co ju operoval ze uz mal pacientku co takto otehotnela ze ovuloval vajecnik na tej strane kde mala pacientka vybrany vajickovod a aj tak otehotnela ale je to vraj velmi malo pravdepodobne.

janinuska
25. júl 2017

Inak, toto ma celkom zaujima, ja mam vajičkovody sice obidva, ale pravy je nepriechodny, kedže sa nedarilo normálnou cestou dlho, skusili sme IUI. Ovuloval mi pravy vaječnik a iui robili neuspešne. Dalši mesiac mi znovu ovuloval pravy vaječnik znovu iui neuspešne. Bola sm nahnevana na toto CAR, že pochybili, myslite, že teda nepochybili?

martuska4321
autor
25. júl 2017

@janinuska
IUI nema velku uspesnost a je vhodne iba pre urcite pripady ked sa nedari otehotniet prirodzene napr. ked ma partner pomale spermie ktore sa nevedia dostat k vajicku

martuska4321
autor
25. júl 2017

@janinuska
A preco ste nepockali s iui az kym ti bude ovulovat lavy vajecnik ked mas pravy vajcovod nepriechodny?

janinuska
25. júl 2017

@martuska4321 No vieš ja som si myslela, že v car su odborníci a vedia, čo robia, ale ked som išla druhy krat, vedela som, že to nevyjde, bola som na nich strašne nahnevana a už viac som do toho car nešla. Oni mi proste oznamili, že iui sa bude robit a ja som im vtedy verila, ale už im neverim.

martuska4321
autor
25. júl 2017

Treba skusit aj ine centra. Na Brno som cital dobre recenzie.

janinuska
25. júl 2017

@martuska4321 Dakujem, držim vam aj manželke palce, aby ste mali babätko.

koalka14
25. júl 2017

Ja som mala presne takto, že som ovulovala na strane, kde mi chýbal vajcovod a otehotnela som z tej ovulácie. Aj dr. bol prekvapený. Vraj sa to sem tam stáva, že funkčný vajíčkovod si pritiahne vajíčko z druhej strany. Držím palce!

janinuska
25. júl 2017

Aj mne povedali, že sa to občas stane, ale vraj je to velmi nepravdepodobne cca 1-2 %.

martuska4321
autor
25. júl 2017

@janinuska
Dakujem. Aj ja Vam drzim palce.

sylwi23
12. jún 2023

Zdravím,
ja mám po 5 zdravých tehotenstvách bez problémových prekvapivé mimomaternicové tehotenstvo. Bolo to pred rokom v lete a mohla som naozaj zomrieť... Prišla som už v kritickom stave.... Mňa operovali v Rakúsku lebo tam aj žijem a prvé čo mi lekárka ráno povedala bolo. "Žiaľ sme ho museli vybrať lebo by ste mohli zomrieť", ale ten váš ľavý je úplne fit a ľavý vaječník si môže pritiahnuť pravý... A čítala som na koníkovi, že boli také ženy. Nám sa stala odvtedy jedna nehoda a vedela som , že sa nič nestane lebo ja som cítila, že ovuloval ten čo nemám a naozaj som neotehotnela v normálnom prípade ,keď som ho mala by som bola tehotná hneď, viem to🙂Ovuláciu som vtedy mala potvrdenú mam Lady Comp plus ovu. test. Podľa mňa ak niečo má naozaj byť môže sa naozaj od prírody stať, že si ho pritiahne.... Ja viem vždy, ktorý mesiac ovuluje a ktorý... sama cítim , že mi plodnosť klesla na každý druhý mesiac hoc sa chránime nejak to cítim...Ale stať sa môže vždy ak niečo má naozaj byť tak bude. Mne vraveli, že plodná som rovnako len sa môže stať , že to nepôjde hneď každý mesiac...Pre mňa bolo a je extrémne dôležité už nikdy nezažiť mimomaternocové...ale to nevie nikdy nik🙂 Niečo tak hrozné a také bolesti a stavy som nezažila nikdy.Popravde ak by sme ešte mali bábo mám strach aj rešpekt v jednom. Človek na to nesmie myslieť stať sa to môže každej z nás. Držím palce a nech je na svete čo najmenej takýchto tehotenstiev.