icon

Mokvajúce rany po operácii

evickuska
26. aug 2025

Ahojte som po rozsiahlej operacii, velmi vela stichov.
Ospravedlnujem sa za nechutnost ale ked nie tu tak uz neviem kde.
Napriek nahlaseniu alergie na leukoplast resp. to lepidlo co tie lepky obsahuju mi vsetko popreliepali cosmpor klasikou, takze nakoniec neriesim rany a stichy (tie iba svrbia, ale da sa povedat zo 10 takychto miest, ktore sme po odtrhnuti naplasti a to sme trhali jemne vytvorili asi mam kozu ako mikrovlakno.
Kamoska poradila Inadine ci ine sterilne napustene gazy aj tie sa priliepaju.
Som zufala.
Za napady, rady dakujem. 😢

Mokvajúce rany po operácii
sara07
26. aug 2025

inadine tiež , pekne položiš a pokial môžeš gazu by som nedavala nech sa vetra
osobna skusenot super su ,
inak mne toto urobili ked som šla na alegologii testy na chrbat, hovorim som ekzematik, nie liehom potriet teraz som šla zo sprchy , šlach mi to pretrela rychlo riadne až mi na nohavice tieklo, ja v slzach čo to štipalo .. hovorim nie tie leukaplasty , jasne dala mi riadne na chrbat
pol roka som si chrbat dávala do kopy z toho testu
ked som sa stažovala tak mi bolo povedané že si mám hladat inu alergologikču ked nič nevydržím a že nemaju sestry tak to musim zniest 😂
takže ano aj si usta otvoríš aj tak ta maju v paži , znesieš

alickapusinka
26. aug 2025

je tu skupina na MK zdravotníci ukaž tam fotku určite ti poriadia chodia tam lekári aj lekárky aj zdravotne sestry.

evickuska
autor
26. aug 2025
@alickapusinka

je tu skupina na MK zdravotníci ukaž tam fotku určite ti poriadia chodia tam lekári aj lekárky aj zdravotne sestry.

@alickapusinka ja mam v okoli velmi vela Dr. aj sestier ale co radili som skusila, uz som zufala, kdeake maste so striebrom a neoarfumivane, inadine, glamostor a ine napustane sterilne gazy a nic 😢

vandavision
26. aug 2025

@evickuska ak nie inadine tak striebro, nie krém, ale také čo je ako inadine(také štvorce sterilné zabalené predávajú). Síce to nie je lepkavé ako inadine ak si to tam nejak prichytiš tak to krásne vylieči.

lilianka28
26. aug 2025

@evickuska Ialugen gél si kúp. Sú aj naplaste, ale myslím že na predpis. Repikom zľahka poprikladať na chvíľu 2-3 x denne.

evcsu
26. aug 2025

Ahoj. Prikláňam sa tiež ku Ialugélu. Ja som bola tiež po gyn.operácii,a tiež som mala takúto kožu po leukoplaste. Môj obvodný mi predpísal Ialugél náplaste,pomohli.

janinah
26. aug 2025

Vyskusaj korneregel očny gel alwbo keby si estw vedela zohnat ophtalmoazulen mast

kiki68
26. aug 2025

Mne pomohol sprej cicatridina, mala som taketo hrozne rany po tom ako sa mi do autoimunitneho vysevu dostal stafylokok, tehu k tomu, strasny masaker. Takze atb a chceli steroidy lokalne, ti to este zhorsili. Ten sprej mi velmi pomohol a teraz uz tam mam iba hnede jazvy po nohach. Uvidime co to bude dalej, ci budu este lepsie vyzerat

evickuska
autor
30. aug 2025
@vandavision

@evickuska ak nie inadine tak striebro, nie krém, ale také čo je ako inadine(také štvorce sterilné zabalené predávajú). Síce to nie je lepkavé ako inadine ak si to tam nejak prichytiš tak to krásne vylieči.

@vandavision ano ale tie mi to zmokvali, ako tak mi helflo atriebro ale nie z lekarne... to len vytiahli €, doniesla mi kamoska co robi na oddeleni v nemocke a brutal, neni to fit ale extrem lepsie 🙈

evickuska
autor
30. aug 2025
@lilianka28

@evickuska Ialugen gél si kúp. Sú aj naplaste, ale myslím že na predpis. Repikom zľahka poprikladať na chvíľu 2-3 x denne.

@lilianka28 vraj vytahuje zive maso neodporucaju mi

vandavision
31. aug 2025
@evickuska

@vandavision ano ale tie mi to zmokvali, ako tak mi helflo atriebro ale nie z lekarne... to len vytiahli €, doniesla mi kamoska co robi na oddeleni v nemocke a brutal, neni to fit ale extrem lepsie 🙈

@evickuska super, som rada, že to máš lepšie. Napíšeš mi ktoré presne ti doniesla kamoška? My tiež máme v robote pár druhov. Mne to pomohlo na znamienko odstránené. Bolo pod prsom a nič nepomáhalo. Striebro za pár dní zahojilo.

evickuska
autor
1. sep 2025
@vandavision

@evickuska super, som rada, že to máš lepšie. Napíšeš mi ktoré presne ti doniesla kamoška? My tiež máme v robote pár druhov. Mne to pomohlo na znamienko odstránené. Bolo pod prsom a nič nepomáhalo. Striebro za pár dní zahojilo.

@vandavision prva-lekaren odtial som objednala

evickuska
autor
2. sep 2025

nechapem preco to presunuli do intimne problemy

ivett_ka
2. sep 2025

@evickuska skus pozrieť ešte Aqvitox D. Ci by to bolo vhodne na tvoj typ poranenia, mne pomáha

evickuska
autor
2. sep 2025
@ivett_ka

@evickuska skus pozrieť ešte Aqvitox D. Ci by to bolo vhodne na tvoj typ poranenia, mne pomáha

@ivett_ka skusim vdaka

baskac
2. sep 2025
@evickuska

@ivett_ka skusim vdaka

@evickuska ocino mal veľmi zraniteľnú pokožku a presne takéto rany sa mu po leukoplaste robili. Pomohla mu biolampa v kombinácii s krémom - hlavne sme natierali na odp. z lekárne mastičkou Imunoglukan P4H. Ak som potrebovala prekryť, tak Atrauman Ag. Je to vazelinový sterilný štvorec so striebrom.