icon

Môže ísť o perimenopauzu?

Dnes o 07:04

Ahojte
Prišla som si po názory, viem, že najrelevantnejšiu odpoveď dostanem od lekára, ale aj tak 🙂
Tento rok budem mať 40, v 32 som mala nejakú hormonálnu nerovnováhu - krvácanie tri mesiace, nasledovala kyretáž, potom tri týždne ok, znova menštruácia a znova krvácanie neprestalo. Tak teliesko, to ale nebolo dobre, takže po 3 mesiacoch mi ho vybrali. Gyn navrhoval aj hysterektómiu, a hoci deti už nemôžem mať (sterilizacia), odmietla som. Mám 3x SC, nechcelo sa mi do ďalšieho rezania brucha. Tak mi predpísal Leverette, to som brala rok, potom zase menštruácia zahaprovala, tak som vysadila a odvtedy sa cyklus sám upravil a bol presný ako hodinky.
Posledný rok ale pozorujem, že mám kratší cyklus ako zvyčajne (24dní), a aj menštruácia je len 4 dni (predtým bývala 7-8 dní. V noci sa vyzliekam, je mi teplo, a to ani nekúrim. Radiatory sú na nule, mám veľkú kuchyňu tak tam mám na 2-3 radiátor.
Myslíte si, že by mohlo v mojom prípade ísť o perimenopauzu? Prípadne ak áno, tak čo môžem očakávať v najbližších rokoch?
Ďakujem za odpovede.

anonym_97f2d5
Dnes o 07:55

moze ist o perimenopauzu, jasne - nech ti vezme gynekolog krv, to zisti z hormonalnej hladiny
daj si este skontrolovat stitnu, mne sa zblaznila okolo 45 a udrelo mi to uplne rovnako ako priznaky menopauzy, po nasadeni liecby vsetko ustalo

flavica
Dnes o 08:08

moze byt, ale moze to byt aj cokolvek ine. treba navstivit lekara. keby aj islo o perimenopauzu, tak priznaky sa daju v tychto zaciatkoch zmiernit a cele sa to da "oddialit".