Môže mať 9 ročné dievčatko výtok?
Mám otázočku môže mať 9r.dievcatko výtok?
ak je vyspelejšia, tak aj áno...Nastupuje u nej asi už puberta....minule som to študovala, čo a ako, moja má takmer 12r...
@deti95060810 alebo zápal, mykóza...príčin môže byť niekoľko...
ano, moze, ja mam menst. od 10r. Tak asi uz pomalicky...
Kľudne, ved ja som mala od 9tich uz menstruaciu 😀
Vytok nie je menzes...
Ale moze mat zapal.treba to dat pozriet a nezanedbat
@marinko1988 vôbec nemusí ísť o nastupujúci menzes. Môže mať zápal, mykózu... Nejedáva veľa sladkého, múčnych jedál? Skús to obmedziť a nasadiť nejaké probiotiká (Nutrolin...)
Riadite mi dať to pozrieť nie je ešte rýchlo v jej veku chodiť k gynekológovi? Bojím sa ako si to vezme myslím psychika a tak :( :( :(
@marinko1988 U nás je detská gynekologička, ona vie ako na to, ja by som asi šla..
@marinko1988 Nie je to skoro. Treba ist ale ku gynekologovi so specializaciou na detsku gynekologiu. Ako baby pisu ten vytok moze znamenat hocico. Ak to neprejde tak urcite s nou chod.
@marinko1988 Gynekologa v tomto pripade treba zvolit velmi citlivo. Ale keby moja dcerka mala takyto problem, urcite by som ju dala skontrolovat. Neliecene zapaly mozu viest k zavaznejsim problemom neskor, hlavne s plodnostou. Myslim, ze jednu navstevu gynekologa prezije relativne lepsie ako potom cele roky riesit vazny problem. A dcerku na toto vysetrenie vies pripravit. Ak mate problem, ze by to bol chlap, hladajte lekarku-zenu.
Drzim palce!
ved nemusis tahat hned dceru ku gynekologicke, najskor jej zavolaj a porad sa
@pribinak no to asi aj urobim ze sa zatial iba poradim 🙂
@sissy27
@pribinak
@lienka_1
@natalienka12
@ibrunova
@montemotherone
@osky
@sayurinka
@xlenkaxx
@sissy27
@deti95060810
@sissy27 dakujem vam pekne za reagovanie a rady :ň 🙂 🙂
@marinko1988 Nebola chorá? Nebrala antibiotiká? Môže to byť aj z toho.
Niekedy to môže byť aj z antibiotík, to je pravda, ale v takomto veku už pomaly aj puberta klope na dvere, takže nejako by som sa nestrachovala, čo sa deje 🙂
To je už podľa mňa normálne teraz, v takomto veku už kľudne môže mať aj menštruáciu, teraz je to celé také poposúvané už
A podla mna to zas normalne nie je. Trebalo by slecinku vziat k doktorovi a on posudi, ci to je normalne alebo nie. S takymito vecami by sme sa zahravat nemali😠
@ludmilaka nie antibiotiká mi nebrala ak mám byť úprimná ja sa veľmi antibiotiká nemusím a teda sa im snažím aj vyhýbať
@marinko1988 veď aj ja sa vyhýbam. Práve preto, že z nich mám problémy uvedeného charakteru😉.
Ja som tiež mala už od 11 rokov menštruáciu, takže je to kľudne možné. Niektoré dievčatá to proste čaká o niečo skôr ako iné. Hlavne jej treba vysvetliť čo ju čaká a treba čakať, že v blízkej dobe už dostane aj ona menštruáciu.
Dcera mala vytok uz tiez. Menzes dostala v 10,5. Vytok som neriesila, v pripade mykozy atd. by mala urcite aj ine prejavy (teda si myslim...) a gynekologicku som neriesila zo skusenosti z minulosti. Inak dcera mala pre 3 rokmi problem, gynekologovia nic, tak som to riesila cez koznu. Toto moje skusenosti s detskymi a bola som s nou aj na gynekologickej pohotovosti gynekologmi...
@moni73 prečo s kožným? 😕
@marinko1988 lebo gynekologovia nepomohli. Ju vtedy strasne stipala: z jednej gyndy jedna mast - stipala, z druhej druha - stipala, tretiu gyndu na kramaroch som nestihla - dr mala dovolenku a tak ma napadlo vybrat sa koznej (som si myslela, ze dieta by nemalo mat nejaky gyn.problem). Kozna bola uzasna, pozrela, spravila vyter, dala masticku-nestipala!!! Zaver? Sarlachovy bacil v piske😮. Takze tak. Predtym 2 gynekologovia ani vyter nespravili! Na kontrolny som s nou uz u gynekologa bola. Jeden z porodnikov v ruzinove robi aj detsku gynekologiu (nepamatam si meno), ten bol ale fajn.
@moni73 tak ste si toho prešli ajajajaj no nezávidím :(
@marinko1988 moja mala tiez ako 9rocna,aj palenie. Konzultovala som to s gyn.a odporucila natierat canestenom a ak by nepomohlo tak az potom davat vysetrit. Nastastie pomohlo a uz sa to neopakovalo.
Od včera jej dávam čaj urologicky čas tak uvidíme čo a ako.......
Pokial vytok nie je hrudkovity ako plesen netreba canesten..treba sa zamerat na to aky vytok to je..ak sklovity,ciry,ktory nexapacha tak to je normalne..ak nejaky iny liecba je bud podla vyteru alebo podla skusenosti..robila som na amb gyn.detskej tak ked tak kludne napiste
@kevama ďakujem vám určite sa ozvem 🙂
@marinko1988 moze.... dnes ma vela deti v 10 - 11r menzes a vytok prichadza prave pred tym rok aj dva.... takze ano, je to normalne....( teraz myslim ten klasicky posvovy sekret, nesvrbi, nie jezeleny, alebo zlty svedciaci o chorobe , infekcii alebo zapale, ale ten klasicky, ktory ma kazda zena a meni sa pocas cyklu jeho hustota..)

@marinko1988 samozrejme, že môže.