icon

Môže polyp spôsobiť silné bolesti a problémy?

gretulienka156
19. jan 2025

Ahojte, na zaklade gynekologickeho vysetrenia mi bol diagnostikovany polyp. Isla som ku gynekologovi s tym ze ma velmi bolelo na jednej strane v podbrusku a zacala som krvacat mimo cyklus. Doktor to uzavrel tak ze zatial to netreba riesit a pocas menstruacie sa to vie vyplavit a ja sa mam prist ukazat ked domenstruujem. Nedal mi ziadnu liecbu.
Ja mam vsak stale velmi velke bolesti v pravej strane v podbrusku, krize a niekedy mi je z toho aj zle od zaludka. Krvacanie prestalo.
Mali ste to niektora az takto, je mozne aby to sposoboval vsetko jeden polyp ?
Uz ma boli aj pri pohybe a obycajnych cinnostiach. Mam aj zvacsenu uzlinu v slabine na tej strane. Popripade, nemohlo by to byt nieco ine, slepak, oblickove kamene ? ( mavam zapaly mocovych ciest), teplotu nemam a choro sa necitim.
Dakujem za kazdu skusenost a radu.

cukroska
19. jan 2025

@gretulienka156 Ja som mala ake nie bolesti iba pred a počas extrémne silnej menstruacie.Polyp mi zistili po veľmi dlhej dobe,že to spôsobuje.

gretulienka156
autor
19. jan 2025

@cukroska ja zasa bolesti pocas menstruacie nemam skoro vobec

colsami
19. jan 2025

Kde mas ten polyp? To je tiez dolezity fakt. Moze sa vyplavit ale nie je to pravidlo vobec. Polypy su bezna indikacia na parminutovy zakrok, tzv jednodnova chirurgia. Absolvovala som to, vsetko ok. Velke problemy ihned ustali.

bosorka5
19. jan 2025

Polyp vie narobiť problémy, závisí aj od toho, kde je lokalizovaný. Postup lekára ma teda prekvapuje, každopádne, mne už polypy odstraňovali viackát a nikdy sa žiaden "nevyplavil", po zákroku sa mi vždy výrazne polepšilo.

simsalabim
19. jan 2025

Ja som jeden cas mavala polypy opakovane. Vzdy sa menstruaciou vyplavili. Problemy mi nerobili.

gretulienka156
autor
19. jan 2025

@colsami na maternici

gretulienka156
autor
19. jan 2025

@bosorka5 a mala si aj take bolesti v podbrusku hocikedy pocas cyklu ?

gretulienka156
autor
19. jan 2025

@gretulienka156 este chcem dodat ze tieto silne bolesti zacali presne od 14 teho dna cyklu, ( vtedy mavam aj ovulaciu ale nikdy nie taketo silne bolesti) dovtedy som taketo intenzivne nepocitovala. Taktiez tieto bolesti trvaju vzdy tak pol dna a objavuju sa kazde 2-3 dni. Mam diagn aj endometriozu ale doktor tvrdil ze tam teraz nic take nevidel.

bosorka5
19. jan 2025

@gretulienka156 áno, záviselo od polypu, ale krvácanie mimo cyklu, bolesti počas ovulácie, niekedy aj silná menštruácia, kŕče- to boli presne tie nepríjemné príznaky...

gretulienka156
autor
19. jan 2025

@bosorka5 ano mam pocit ze aj menzes je silnejsi ale trval tolko isto dni ako vzdy doteraz. Mala si aj meskanie ? Nepravidelnu ?

bosorka5
19. jan 2025

@gretulienka156 áno, meškanie menzesu- aj týždeň, dva, brucho bolesti, akoby som menzes mala, no celé zle...určite sa vráť k dr. ak ťa trápia takéto problémy, bude to potrebné vybrať, držím palce 🙂

gretulienka156
autor
20. jan 2025

@bosorka5 situaciu komplikuje fakt ze idem buduci tyzden mimo eu na tyzden, daleko... na dufam ze to nejako same prejde dakujem