icon

Môže sa nález BI-RADS 2 zmeniť na zhubný?

24. feb 2026

Moze sa nalez spred necelych dvoch rokov zmenit z bi-rads 2 na zhubne? Nemate niektora skusenost? Pred dvoma rokmi som bola kvoli hrcke, teraz som si zase nahmatala tvrdu nebolestivu hrcku. 🤦‍♀️

anonym_d620a5
24. feb 2026

ano moze, aj za par mesiacov....mozno to je uzlina ci cysta, ze ides k lekarovi? drz sa neboj dobre bude

dzulli1980
24. feb 2026

Môže ... za pár mesiacov ... preto sa chodí pri prvotnom náleze na kontrolu častejšie ... keď si mala takýto nález, neodporučili kontrolu skôr?

anonym_d620a5
24. feb 2026
@dzulli1980

Môže ... za pár mesiacov ... preto sa chodí pri prvotnom náleze na kontrolu častejšie ... keď si mala takýto nález, neodporučili kontrolu skôr?

@dzulli1980 birads 2 je bezny nalez.

anonym_c8436a
25. feb 2026

Nález BI-RADS 2 sa sám nepremení na zhubný. To znamená, že konkrétna lézia, ktorá bola pred dvoma rokmi hodnotená ako jasne benígna, sa štandardne nemení na rakovinu. V čase vyšetrenia sa to nepovažuje za podozrivé ani prekancerózne. Tvrdá, nebolestivá hrčka však vždy patrí na kontrolu, bez ohľadu na starý nález. Väčšina nových hmatných útvarov je stále benígna, ale bez ultrazvuku alebo mamografie sa to nedá posúdiť. Objednaj sa na USG a prípadne mamo, držím palce.

dzulli1980
25. feb 2026
@anonym_d620a5

@dzulli1980 birads 2 je bezny nalez.

@anonym_d620a5 Iste, ale stále to vyhodnocuje lekár - čiže subjektívne ... bola som na mamo - BI-RADS 0 - husté prsné tkanivo, OK hneď sono - tri Dr. na to pozerali, nemastné, neslané (fakultná nemocnica), záver BI-RADS 2 - nedalo mi to, išla som o mesiac na sono inde (špecializovaná klinika) - jedna cysta BI-RADS 3 ... a tam už riziko rakoviny je ... takže preto hovorím, že tieto nálezy treba kontrolovať častejšie.

anonym_d620a5
25. feb 2026
@dzulli1980

@anonym_d620a5 Iste, ale stále to vyhodnocuje lekár - čiže subjektívne ... bola som na mamo - BI-RADS 0 - husté prsné tkanivo, OK hneď sono - tri Dr. na to pozerali, nemastné, neslané (fakultná nemocnica), záver BI-RADS 2 - nedalo mi to, išla som o mesiac na sono inde (špecializovaná klinika) - jedna cysta BI-RADS 3 ... a tam už riziko rakoviny je ... takže preto hovorím, že tieto nálezy treba kontrolovať častejšie.

@dzulli1980 no hej pokial ma ona hrcku smer lekar a hned sono. rakovina sa dokaze tvorit z mesiaca na mesiac. preto ked bola pred 2r to vobec nic neznamena. samorejme, ze verim ze to ma v poriadku.

anonym_58e90d
25. feb 2026

Ja som mala naposledy bi-rads 2, koncom min.roka som bola na mamo, idem este na sono.

anonym_d620a5
25. feb 2026
@anonym_58e90d

Ja som mala naposledy bi-rads 2, koncom min.roka som bola na mamo, idem este na sono.

@anonym_58e90d ja som mala birads 2 a zrazu mam birads 1. je to mozne? zevraj uz mam skoro vsetky mliecno premenenene na tukove, co je vyhoda, zevraj je tam lepsie vidno zmeny. najhorsie sa pozeraju mliecne zlavy vo fertilnej faze, aj pri kojacich zenach. teda aspon niekde mi nevadi ze mam tuk. ( suchy vtip)

anonym_422b2c
26. feb 2026

@anonym_autor veď to je bežný nález a neznamená že sa nemôže zmeniť na zhubný. Tak ako neznamená, že dnes si mala výsledky krvi ok, o týždeň ich mať budeš tiež. Vôbec nerieš bývalé nálezy, ale utekaj čo najskôr k dr a na sono.

sadika
Včera o 17:20

Pri BIRADS 2 sa chodi na kontrolu po roku...pri 3 pol roka evetualne este MR. 2ka je bezny nezhubny nalez,to by si musela mat sakra "stastie"...