icon

Môže sa skvamózna intraepiteliálna lézia zhoršiť?

santia1605
23. jan 2025

Dobrý deň na cytologii mi našli HSil. Mam ísť na konizaciu o 2 tyzdne na jednodňovú. Mam strašný strach Mam pocit ze sa zbláznim kým ešte prídu výsledky. Chcem sa opýtať či sa môže stat ze výsledky môžu byť horšie a môže to byť rakovina? Ak to vyrezu tu HSil zvykne sa to vrátiť? Ako často sú kontroly.😢😢😢😢. Vy nemáte strach o život??? ja strasne mam doma 5 rocneho a 2 mesačného syna 😢

simona3010
24. jan 2025

Prežila som viackrát, čo opisuješ. Je to normálna reakcia. 5 rokov som s tým bojovala, krvácanie, cysty, nádory a pod. Robili mi viackrát kyret, termoabláziu, konizáciu, dokonca som sa očkovala Gardasilom. Stále pomohlo na nejaký čas, ale neriešilo situáciu. Aktuálne som mesiac po radikálnej hysterektómii. Vyzerá všetko ok...🙂 Je to o psychike a nastavení. Tiež mám malé dieťa, ale vždy som myslela pozitívne. Máme to aj v rodine, takže genetika atd. Hlavne dobrá rada, dodržuj pravidelné kontroly, sleduj zmeny, konzultuj s lekárom a nemysli na to a už vôbec nie na najhoršie, tým si len ubližuješ, sebe, rodine aj deťom.
Konizácia, aby si sa nebála: je to v celkovej narkóze, bolesti trošku budú a potom to prejde, len ti upravia krčok a niečo z neho odoberú na biopsiu, je to preto, lebo testy na onkocytomarkery, ktoré ti odoberú len tak pri bežnej kontrole u gynekológa, nie sú také presné ako rozbor vzorky. Držím palce. Všetko dobre dopadne....ber to ako chrípku, vlak autobus: .....prišlo....aj odíde!!! Motiváciu do života máš ( detičky, rodina, nesplnené sny a túžby)......🙂

santia1605
autor
24. jan 2025

@simona3010 ďakujem za povzbudenie ❤️🙏. Veľmi to potrebujem. Snažím sa nemyslieť. Striedajú sa mi nálady ze bude všetko ok mam deti sú moje všetko q potom príde stav ze len plačem a mam pocit ze mi preskočí. Nečakala som to keďže vždy pravidelne som chodila na kontroly . Mam jedného partnera 14 rokov sme manželia viem ze to spôsobuje nejaký vírus ktorý sa prenáša sexom. My sme si verní to viem na 100 percent tak nechápem to všetko. V rodine nikto to nemal. Dodržujte aj hygienu ...berieme vitamíny...držím prsty a prajem aj vám veľa zdravíčka nech si môžme kľudne užívať život s našimi rodinami 🙏🙏🙏🙏❤️

simona3010
29. jan 2025

To aj ja som si dávala pozor, všetko robila ako mala....pravidelné kontorly. Žiaľ, každý má v sebe rakovinotvorné bunky a u niekoho sa prejavia, u niekoho nie za celý život. Všetko je o psychosomatike, imunite a o celkovom organizme človeka, tiež ako sa s tým osoba vysporiada. Treba byť a myslieť pozitívne.....🙂 Držím palce a prajem veľa zdravíčka....🙂