HPV 16 pozitív, cytológia negatívna

lolinka2701
9. sep 2021

Ahojte . V januári som bola na konizacii mala som cin 2/3 a HSIL
HPV 16pozitivne.
Po konizacii vo februári prišli výsledky a bolo to zle urobené ešte mi to tam ostalo ale dr mi dal čas pol roka ak chcem otehotnieť keď že som mladá . Deti mať uz nechcem . Bola som u dr na cytologii teraz a výsledky prišli negatívne . Čo má samozrejme potešilo ale nejako mi to nejde do hlavy . 🤷
Že by sa to radikálne tak zmenilo ?
Idem 23ho na kontrolu do nemocnice tak uvidím čo tam na onkogynekologii povedia . Tieto výsledky som mala po operácii ..

brumbrumbrum
9. sep 2021

@lolinka2701 popravde....2 fotky som nevedela prečítať 🙈 ale kamarátka mala tiež takto, ale zase 16/18negativne a tie ostatné mala,že pozitívne,aspoň teda niečo z toho.
To ak si pamätám mala výsledky prvýkrát dakedy v novembri/decembri 2019. Dala sa očkovať, brala Papilocare a teraz v marci už jej to vyšlo negatívne, potom ešte bolo na preventívke a opäť negatívne.
Na krčku nemala žiadne zmeny.
Ono sa hovorí,že vraj imunita sa s vírusom vie popasovať sama 🤷🏼
A tak isto ešte jedna jej známa, mala pozitívne (neviem teraz či 16, či 18 alebo obe), tiež jej to operovali, brala aj tento Papilocare a už pár rokov negatívna.
Čiže...môže byť,že si negatívna už.
Ale proste každá žena je iná, ma iný organizmus a inú imunitu.
Skús to keď tak prebrať s gynekologom, pripadne ak si z BA, alebo nejake okolie, tak odporúčam súkromné sanatórium Koch, dajú ti aj konzultáciu.
Držím palce ;)

lolinka2701
autor
10. sep 2021

@brumbrumbrum ďakujem . Ja som nebola očkovana a ani som nič neuzivala .
Mala som veľa stresu celé leto 🤦
No veľmi ma to potešilo ale až nechápem . Ja chodím na kontrolu pravidelne a po pôrode dcérky som mala hneď zle výsledky . Mne skôr nejde do hlavy že keď mi robili konizaciu tak aj tak tam čosi ostalo a myslím že to bez zákroku samé nezmizne 🤷 nie je som z MT môj dr sa volá Tomáš ale na kontrolu a konzultáciu idem do nemocnice .