icon

Môže Vellena skutočne upraviť hormóny v tele?

iva7474
Dnes o 09:44

Ahojte, máte niektorá skúsenosť s tým, že vám Vellena alebo nejaký iný produkt pomohol dostat hormóny do takej hladiny ako majú byť? Alebo je to nemožné a dá sa to iba hormonálnou antikoncepciou? Mám totižto taký problém s pleťou. Nemám také to hormonálne bolavé akné ale robí sa mi krupička na brade, sánke a lícach proste upchaté póry. Predtým som skúšala všetko, drahú kozmetiku, kozmetičky, procedury, prestala som pit sladene vody, kavu, mlieko, plet som šetrnne exfoliovala proste všetko čo vám len napadne. Potom som otehotnela a tento problém zmizol behom 3 mesiacov. Plet som mala krásnu čistú a vtedy som pochopila, že tento problem je hormonálny. Teraz som 5 mesiacov po pôrode a tento problém sa opäť vracia, cyklus už mám normálny pravidelný všetko fičí tak ako má takže aj hormóny pracujú. Zvažovala som aj antikoncepciu, ale to je podla mňa len potlačenie problému a nie jeho riešenie, tak sa chcem spýtať, či máte niektorá reálne skúsenosti, že sa dajú hormóny nejak upravit resp. ja viem že hladina sa v tele musí meniť kvoli cyklu, ale aby mi to nespôsobovalo takýto problém.

anonym_b72552
Dnes o 09:50

@iva7474 Ja mam problem s akne, a chlpy na brade. Bola som aj u gynekologičky a povedala že mam hormony v poriadku tak neviem či by mi to pomohlo. To skor vyzera ako PCOS, netusim ako sa to lieči. A mate skontrolovane aj intolerancie a alergie? mne napriklad na gastre zistili na laktozu aj soju… Raz som vyhadzana velmi raz nie, teraz som neni vobec🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️Nechapem z čoho to je, teraz som vela na slnku pri vode, kazdy den cvicim pijem strašne vela cistej vody tak sa mi tvar vycistila sama

iva7474
autor
Dnes o 14:15
@anonym_b72552

@iva7474 Ja mam problem s akne, a chlpy na brade. Bola som aj u gynekologičky a povedala že mam hormony v poriadku tak neviem či by mi to pomohlo. To skor vyzera ako PCOS, netusim ako sa to lieči. A mate skontrolovane aj intolerancie a alergie? mne napriklad na gastre zistili na laktozu aj soju… Raz som vyhadzana velmi raz nie, teraz som neni vobec🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️Nechapem z čoho to je, teraz som vela na slnku pri vode, kazdy den cvicim pijem strašne vela cistej vody tak sa mi tvar vycistila sama

@anonym_b72552 áno, aj testy na alergiu mám porobené. A teda aj cvičím aj dostatok vody sa snažím piť akurat, že som opäť začala piť aj kávu lebo pri malom dieťati to je potrebné.

anonym_b72552
Dnes o 14:21
@iva7474

@anonym_b72552 áno, aj testy na alergiu mám porobené. A teda aj cvičím aj dostatok vody sa snažím piť akurat, že som opäť začala piť aj kávu lebo pri malom dieťati to je potrebné.

@iva7474 A myslite ze mate akne z kavy? Ja mam nizky tlak a malo spim v tychto teplach,tak si davam žuvačky ktore maju 2ks tolko kofeinu ako jedna káva. A vellenu ja som uživala ale to treba asi dlhodobo aspon pol roka aby to zaberalo, mne to nič nerobilo :( podla mna to je celkom predražene