Môžem mať postihnuté dieťa?
Chodim so synom bratranca mojej mamy. A je možné že keby sme spolu chceli splodiť potomka tak že by mohlo byť postihnuté? Rodina neni ani tak proti že spolu chodime jeho rodina je úplne rada že sme spolu. No moja sestra si mysli že by sme mohli mať postihnuté deti. Že keby chceme deti tak že si mame adoptovať. A my dvaja zatial sa na deti necitime niesme finančne zabezpečeny aby sme mohli mať babo a chceme si uživať krasne chvile zatial. Chodiť na kavy vylety, discoteku. Ja mám 23 a priatel 31. Som jeho prvá. Všetci okolo riešia deti a my to.nemame potrebu lebo sa vhceme dostatočne spoznaťa neriešit len sex a plodenie deti.
@najk na jednej strane tu vyhlasujes ako ju sudime a na druhej sudis ty nas. Znova opakujem, to ze genetici, knazi a co ja viem kto este povedali ze ok, ak su vasi dedovia bratia nevadi,neznamena ze to je nejaka bezna spolocenska norma. Pre MNA to je neprijatelne a ako vidim nie som jedina. Autorka to zverejnila a vystavila sa ze budu reakcie rozne, s tym musi ratat. Nebudem sa tu hrat na pokrytca a ubezpecovat ju ze to je ok, ked to ok a ani bezne nie je. Stane sa, spolocnost to akceptuje,ale nerob z toho normu.
Inak ak si si nevsimla toto je diskusia, ona nieco napisala, my piseme podla vlastneho uvazenia. Nesnaz sa kazdemu vnucovat svoj nazor za jediny a ten spravny, lebo henten a tamten povedal ze to je ok a ten co ma iny nazor je urazany.
Postihnute dieta sa moze narodit hocikomu, cize aj tym co maju 2 generacie dozadu spolocnu krv. Nech si to riesa s genetikom a ani ten neda za nich ruku do ohna ze na 100% nebudu.
Pane bože... Kde ste nechali morálku?? To neexistuje milión iných chlapov tak ideme spávať s chlapmi z rodiny?? No mňa asi porazí co tu čítam...
A pýtaš sa ci môžeš mať postihnuté dieťatko,?? Ne nič nevinnemu stvorení život.. A dostaňte obaja rozum...
Podľa mačiatkalulu by nemali mať deti ani ľudia čo žijú v podnájme:D takže vlastne polovica zijuca na západe ako sú Švajčiari, Nemci, Holanďania atď atď.. :D takže mačiatkolulu by mala mať deti iba ona a nik iný... Škoda slov.
@barborasebastian tam je to normalne byvat v podnajme 🙂 individum si netreba vsimat, ma mozog nastaveny len na tie svoje otacky 🙂
Ja to neriešim stačí mi ze ta žena má 3600 dačo príspevkov vo fórach je asi sčítania a najmúdrejšía možno ma nobelovku, neviem...
@kondaska1 a kto iny urcuje spolocensku normu ako prave spolocnost? Nikto nezaruci, ze nebudu mat postihnute deti, ale to ani nepribuznym. Ved to tvrdim tiez od zaciatku. Iba hovorim, ze to riziko je rovnake ako v beznej populacii a nech si pre istotu daju spravit geneticke testy. Ale nikto nema pravo im hovorit, ze to nie je normalne..
@barborasebastian
@ema234 mile moje,neviem,ci nestacite citat a vzapati aj chapat,ale nikde som a najma nie v tejto teme nepisala,ci je normalne,alebo nie,byvat v ppdnajme, mila barborka,pisala som,ze nie je normalne si nechat od partnera "vydupavat"TP u svokry,ktoru nemusim a ani ona mna😁,ale nevadi,nazor na tvoju osobku si vytvori kazdy,kt.si precita danu temu,v tejto totizto ide o ine,ak si si nevsimla.
@najk ale každý má právo vyjadriť svoj názor a keď je to pre niekoho nenormálne tak prečo by to nepovedal?či každý musí súhlasiť len s tvojim nazorom a keď nesúhlasí tak už nemá právo mať ten vlastný?je to na hlavu padnuté aby sa tu ľudia osocovali a navážali sa do seba keď majú rôzne názory,ako som už povedala každá minca má dve strany a čo človek to iný názor,a to by sa ženy tu MK naučiť rešpektovať druhych nazor
@najk, a preco ty beries niekomu pravo vyjadrit soj nazor? Brat niekomu pravo na nazor je normalne? A tocime sa dokola 🙂 Ved nikto nepovedal nic zle. Nenadavala jej skaredo, neurazala ju, nevidim ozaj v tom problem. Mne sa zda nenormalne, ked vonku mrzne a zena pobehuje po ulici s holymi nohami v remienkovych sandalkach. Dokonca sme pokecali spolu v nemocnici, bola velmi prijemna, mila pani, ale moj nazor, ze mi ta obuv pride nevhodna a nenormalna, sa nemeni. Ale tym nevravim, ze ta pani je nenormalna alebo vadna, bola velmi mila. A ked niekomu pripada ten vztah nenormalny, vyjadruje svoj nazor, naco pravo MA. Myslim, ze prave na to vznikli taketo fora, aby ludia vyjadrili svoj nazor, to je aj ucelom komunikacie. Aky by inak davala komunikacia zmysel?
@2zuzanka2 ale ved ja nikomu jeho nazor neberiem. Mne ide iba o to, ze ludia tu oznacuju ako zvratene nieco, co je spolocnostou prijimane ako normalne. A tym padom robia z normalnych ludi zvratenych. V podstate ide mozno iba o terminologiu a sposob vyjadrenia.. proste povedat niekomu: ok, ja by som do toho nesla mi pride ok. Ale povedat: tak si kludne spi aj s fotrom a budete mat postihnute decka a kde ste nechali moralku a podobne mi pride od tych ludi dobre hnusne..
@maciatkolulu ty nevieš čítať a nevieš ani pochopiť. Keď raz chlap chce aby malo decko trvalý pobyt totožný s nim tak to proste chce, je to jeho dieťa tak isto ako moje a je to taktiež jeho rozhodnutie, odsúdenie človeka na základe toho ze žije niekoľko rokov v podnájme slušne si platí, pracuje, stavia dom bez zaťaženia hypotéky, na stavebný pozemok ti nik nedá TP ak nerozumieš, a taktiež ti nik na SK nedá TP na podnájom pretože si myslíš ze potom mu vznika nárok co je blbosť a tatiez koli exekútorom a bla bla čomu rozumiem, ty si úplne dievča niekde inde a môže mať človek o mne hoc aký názor ale povedať človeku že ak nemá vlastne bydlisko tak si decko nemal robiť hold drzosť doplácam drzostou a môžeš aj z koze vyskočiť aj čakať od žien na tvoj názor 1000 palcov hore toto je pre mňa drzosť nad všetku drzosť dievča za to ze ty máš vlastný byt od 20 si došla ako slepe kura k zrnu tak nemáš právo sa správať k ostatným ako k zberbe... Odporúčanie urobiť si deti nechaj na každého úsudku! Je to drzé!
@najk, prosim ta nedavno boli homosexuali nenormalni, dnes sa sobasia. O com tocis? Ze nejaky kreten podpise zakon, uz je to ok? A co diery v zakone? Ked uz sa tu obracias na zakony. Nech si plodia deti aj s oslikmi, mne je to suma fuk. Kazdy ma rozum, a podla neho sa sprava. Kolki porusuju zakony??? Chlastaju za volantom, kradnu, zabijaju, porusuju zakony..... Clovek sa neriadi len zakonmi, predpismi, ale aj vlastnym zmyslanim. A to, ze niekto zmysla inak ako ty, ja, ona, on, suseda, sused, moze niekomu pripadat nenormalne, dalsim zas normalne, ved ty nemozes nikomu predpisovat, ze ked je to v zakone, alebo nazor vacsiny, ze to normalne je! Kazdy ma pravo na svoj nazor a nemozes mu prikazat opak a tu ide cisto len o nazor, tu nikto neporusuje ani zakony, ani nic. Ked sa niekomu zda nieco nenormalne, tak mu to prosim ta neber. Za mna je aj nenormalne, ked si pretlstnuta baba da minisuknu, jej to pride normalne, tak nech ju nosi. Ja si mozem pre seba povedat, ze fuj, aka je nechutna, ja si to nedam hoci mam par cm navyse, ale nech si ju ona nosi, je to jej nazor, moj nazor a co? Ktora z nas je normalna? Ideme to rozoberat? Toto nikam nesmeruje. Ked to niekto citi ako nieco chore, tak to citi, aj vone sa pacia kazdemu ine, preco mas potrebu niekoho presviedcat, ze ked to zakon nezakazuje, je to ok? Zakon nezakazuje 50 rocny vekovy rozdiel medzi partnermi, napriek tomu, to moze mnohym pripadat nenormalne a? Ani jedna strana nikomu neublizila, tak nech si je ona s nim, inej by to vadilo, ona by tak nezila a je to vsetko ok. Rozumies mi dufam. Ved sme rozni ludia, s tym nic nenarobis ani ty, ani ja. A ja sa o to ani nesnazim 🙂
@najk ale tym že stále sa odvolavas že je to spoločnosťou prijatelne nič nezmenís jednoducho sisi povedala svoj názor a hotovo,ale ty sa tu navazas do kazdej z nás kt.to príde nenormálne a zvratene (a pre mňa to zvratene jednoducho bude lebo ja poznam maminu sesternicou má len jednu,aj z otcovej strany sa poznáme a neviem si predstaviť takýto vzťah v mojej rodine pre mňa to je jednoducho neprijateľné) ,každý sa vyjadrí tak ako to cíti a to že pre tebe sa nepáči ako sa vyjadrí prepáč ale je to tvoj problém,načo sa má človek pretvarovať proste sa vydarí tak ako to cíti
@katka1981 ako som napisala uz vyssie - ak to beries takto, tak suhlasim 🙂
Ono je prave velka skoda, ze sa vsetci neriadia zakonmi. Aj ked nie su dokonale, bola by to krasna krajina. Preto je fajn, ked urcuje normy spolocnost a su vynucovatelne. Ale opakujem - nikomu neberiem pravo na jeho nazor. V takycho otazkach ma kazdy pravo jednat podla seba, na tom sa snad zhodneme.. a nezasluzi si odsudenie..
@2zuzanka2 tomu absolutne rozumiem, ze je to pre Teba neprijatelne, ked tych ludi poznas a vyrastala si s nimi. Je tam psychicky blok a je to prirodzene. Ale v mnohych rodinach sa proste deti s bratrancami rodicov uz nestretavaju a ich deti vobec nepoznaju. Su si uplne cudzi ludia. A vzhladom k tomu, ze sa to objektivne berie ako uz dostatocne vzdialeni pribuzni na to, aby spolu mohli mat vztah, nema nikto pravo volat ich zvrhlikmi. Preto znova opakujem, ze to, co je normalne urcuje spolocnost. Ale subjektivne nikomu jeho nazor neberiem.. ak je to pre Teba neprijatelne, je to UPLNE OK.
@2zuzanka2 pravdu mas..vzdialena nevzdialena stale rodina...ked mam byt uz sprosta tak to napisem tak..v dnesnej dobe uz kazdy s kazdym je...e...clovek so zvieratom,mrtvolami,dospely s detmi...chlap s chlapom ,zena so zenou,a este aj rodina...a potom sa cudujeme kde ten svet speje....moralka upada a ludia prwstavaju mat zabrany....v akom to svete preboha vyrastaju nase deti?co bude o par rokov?clovek si bude moct vziat zviera?pedofilia bude legalna?(uz sa to riesi aby bola)...o chvilu sa ozvu prami pribuzny ze chcu mat partnersky vztah ze na to maju pravo...a co bude dalej?
Ved sa zamyslite ludia preboha co sa vo svete deje..
@najk ja som pisala ze pri takomto tempe uz aj to budu chciet chore hlavy,lebo si budu mysliet ze na maju pravo...uz len z moralneho hladiska by som mojej scere nedovolila zit so synom mojej sesternici....ja tiez nepoznam komplet celu rodinu ale ak by bol naznak ze je to rodina aj keby to bol bratranec z 5-teho kolena tak proste nie...ja si proste neviem predstavit ze by mi sesternica bola zaroven aj svatka a mojej dcere krstna a zaroven aj svokra...
@tinaa64 to chapem, ale ked budes patrat dostatocne daleko, tak zistis, ze si rodina s kazdym. Kde ziju moji rodicia je 400 obyvatelov a iba ziram ked mama zacne rozpravat kto s kym je pribuzny cez kolkych strykov a bratrancov. V podstate kazdy s kazdym. Tieto rodokmene deti vacsinou nepoznaju a neriesia, lebo su to roky dozadu. Preto sa urcite na celom Slovensku deje, ze sa vzajomne beru vzdialeni pribuzni a je to normalne. Iba to tak blbo vyznieva. Sme velmi mala krajina a pokial si clovek nezoberie nigerijca, tak je vzdy iste riziko, ze si berie vzdialeneho pribuzneho.
@martu33 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Konec toto 😂😂😂😂😂
No precitala som si len tak zbezne niektore reakcie, tak znova len pridam kusok svojho nazoru.. Ja si myslim, ze je to dost vzdialena rodina - napr.ja by som deti maminych bratrancov na ulici nespoznala.. A keby si moje dieta zacalo s takymto pribuznym s ktorym som ja v kontakte a mame k sebe blizko? Nuz, ziadna tragedia, sa nekona - zakon to nezakazuje, cize mozete si pisat o inceste, toto jednoducho incest NIE JE a blizko mame napr. Aj ku kamaratkinej rodine.. A ak sa moja dcera raz zalubi do syna mojej najlepsej kamaratky, nebudem.im branit len preto ze sme uz akokeby rodina a sme si blizki.. Tak beriem aj sesternicine a bratrancove deti.. Ak by islo o dieta mojich surodencov, to je nieco uplne ine, ale deti bratrancov a sesternic su proste a jednoducho daleko..

@najk, ci je nieco normalne alebo nenormalne, to je kazdeho subjektivny pocit a nazor. Ja mozem mat pocit, ze mam rit jak vagon, darmo mi 20 ludi povie, ze ju mam v norme. Ked ona citi, ze to je nenormalne, tak jej to neber. Je to jej nazor. Kazdy ma svoj nazor a to neznamena, ze svoj nazor zmeni, lebo vacsina ma iny. Ja si tiez myslim, ze to v poriadku nie je, je to dane aj vychovou atd., a bude sa tu do mna niekto navazat, ze je to zakonom dovolene a vacsine to nevadi. Mne je vacsina ukradnuta, ked ja nieco citim inak, tak to tak citim a hotovo. Niekomu chuti slachate a tlste maso, iny sa z toho dovracia a ktory z nich ma pravdu a spravny nazor? Obaja. Sak uz do kelu nevnucujme niekomu svoje pocity a nazory, ked to niekto raz povazuje za chore, tak to tak berie a ked niekto nie, jeho vec. Naco ho presviedcat.