Môžu sa rektálne čapíky použiť vaginálne?
Dobry den. Riesim kombinaciu zvracania a hnacky. Doma mam rektalne cipky. Je tu nejaky lekar, ktory by mi vedel povedat, ci je mozne tieto cipky zaviest do vaginy? Chapem, ze nastup ucinku moze byt pomalsi a asi to moze mat aj vplyv na ucinnost, ale zaujimalo by ma, ci je nejaky dovod, ktory to absolutne vylucuje. Dakujem za odpovede.
@bessie12 Odporucanie s par minutovym zamyslenim zjavne nepadlo na urodnu podu. Skus sa nabuduce zamysliet, ci by ti ta tabletka zafungovala, keby lezala vyzvracana v zachode.
Bud by som zavolala lekárovi alebo by som kombinovala lieky s určitým odstupom.
@bessie12 Mozno si mohla napisat, ake lieky a akym sposobom by si kombinovala a nebola by si sa ocitla na tom zozname. Mohla si napisat, ze by si pouzila rovnaky postup, aky som nakoniec pouzila ja, alebo nejaky este lepsi. Alebo si mohla mlcat. Zo vsetkych moznosti si sa rozhodla pridat prispevok bez akehokolvek hodnotneho obsahu. Mala si na to nejaky specialny dovod?
ked to vieš lepšie načo píšeš na konika, kritika sa ta dotkne, to áno, tak pozeraj uja google ten ti poradí lepšie, ženy ti len povedali ako to je, tak sa neuražaj
Prepáč, ale opýtať sa takúto blbosť?? Proste tie capiky nepatria do pošvy. Na blbú otázku, blbá odpoveď.
Inak ten liek, ktorý beriem, ked mam napr tu hnačku, tak neviem ci sa dá kúpiť na Slovensku. Možno aj áno, ale pod iným názvom.
@charlotte911 niektore zeny mi dali erudovanu slusnu odpoved, ty si tu prisla len trepnut uplnu chobotinu o prepojeni creva so zaludkom. Ozaj sa s takou koninou citis ako osoba, ktora by mala rozdavat rady?
@bessie12 Nechce sa mi tu viac s tebou dohadovat. Otazka nebola blba, jej ucel bol zdovodneny a boli tu odpovede, ktore ju dokazali zodpovedat. Ty si medzi nich nepatrila.
Rektalna tableta do vagíny nie je podľa teba blbá otázka ??? Ok. Tvoj názor. Ja mam na to iný. Pekny zvyšok víkendu.
ja čítam že pisala charlotte911, čo ma vagina spoločné s črevami, nie čreva a žalúdok , ako ty píšeš, tá ti to len vysvetlila, nič iné a prečo aj ty ženy uražaš, ktoré ti chceli niečo len vysvetliť
prečítaj si lepšie čo som napísala a potom píš o chobotinách, človek ti chce niečo vysvetliť a ty hneď útočiš a uražaš sa, radšej sa nad sebou zamysli, čo sa pýtaš ty a čo odpisuješ, lebo naozaj dospelá žena tresnúť koninu s akou si tu vyšla sa nehnevaj a nepresviedčaj zdravotnikov o tom, čo ti jasné nie je
Ďakujem pekne za odporúčanie ako správne reagovať na otázky🙂. Psychické zdravie mám v poriadku a za zlcovitu ženskú ma nikto nepovažuje, skôr mila autorka by si si ty nemala brat všetko tak vážne, keby sa ma niečo také opýta kamarátka a ešte by bola nepríjemná keby jej poviem že si nemôže dávať tablety kam chce tiež by som sa zasmiala, že čo jej to napadá. Keď ti nabuduce napadne takáto otázka tiež skús otvoriť okno, odložiť mobil a poprechádzať sa, ja chápem že si bola v zúfalej situácii ale otázka je to vážne hlúpa, neverím že keby sa to opýtaš doktora by sa tiež nepousmial. Každopádne neviem prečo si sem písala keď si práve zhrnula, že je to vlastne správne, vies ako funguje krvný obeh a môžeš si tabletu zaviesť aj do vaginy🤷🏻♀️. Prajem pekný víkend a skoré uzdravenie.
Vidim damy, moje odporucanie u mnohych nepadlo na urodnu podu. Nastastie, v realnom zivote sa s takymi zenami nestretavam a nemusim si nimi kazit den. Dufam, ze k vasmu okoliu sa spravate inak a toto vo vas prebudza len anonymita internetu. Som rada, ze som dostala odpoved na moju otazku a ze dokonca aj vy ste sa takto nieco nove naucili, nabuduce budete vediet mudro odpovedat.
Tak toto...... 🙂)))) ma neviem či pobavilo, ale aj zarazilo v jednom. Ty hnačkuješ cez pošvu? Fakt zaujímavé..... 🙂))))
vďaka takým ženám ako si ty, sa tu človek aj dobre pobavi a pevne verim že okolo seba máš iba ženy s tvojim zmýšľaním a anonymne si tu jedine ty, to môžeš byť naozaj rada, tvoj posledný prispevok je dôkazom toho aká sebavedomá žena ty si a asi ti až tak zle nebolo, ked dokážeš písať na koňa, ja som teraz prekonala črevnú chrípku a neviem, čo bol mobil, pc, TV, len posteľ WC a lavor, nabudúce sa opýtaj, čo si dať pri hnačke alebo zvracani, určite dostaneš lepšie odpovede a už tu nepíš, zmaž tuto diskusiu lebo keď ťa naozaj niekto aj takto spozná, tak sa veru k tebe už neprizná, lebo lepšiu somarinu si tu naozaj napísať nemohla a ešte si urazená ked ti ženy povedia, že je to blbosť, tak nabudúce nepíš nič a pchaj si do pošvy čo chceš, veď krvný obeh to vyrieši podľa teba, tak načo sa pýtaš nás
No, keď orálne a rektálne to nejde a vaginálne sa nesmie, tak ostáva už len injekčné podanie.
Lenže čo také existuje v tejto forme, čo sa dá dať inde než v nemocnici? Teraz buďte múdre!
@simona3010 Dalsia, ktora chce byt na silu vtipna a pritom len predvadza svoj intelekt. Ako si prisla na tuto myslienku? Spravna odpoved, ktora uz padla vyssie, je ze cez steny vaginy sa dokaze absorbovat len male mnozstvo lieciva, preto je vhodna len na podavanie lokalne posobiacich, nie systemovych liekov. A aj tieto lieciva maju iny mechanizmus rozpustania sa ako rektalne cipky, vdaka comu by hrozilo, ze sa cipok nedokaze rozpustit cely. Si dnes aspon o trochu mudrejsia, nemas za co.
@hefo v nemocnici i.v, inak ešte akupresura pomôže, ale kto by sa kam vyberal ked hlavu drží v lavori, alebo neviem, čo myslíš, studený obklad, piť colu po dúškoch, mätový čaj alebo harmančekový, či nejaké náplaste....
Ďakujem za Tvoju vyčerpávajúcu odpoveď. V prvom rade vďaka, za hodnotenie môjho intelektu...🙂))) Tentokrát ma to pobavilo oveľa viac. V jednoduchosti a stratke, btw. asi tomu nepochopíš.... ale to mi je ozaj jedno: prečítala som si v rámci pracovnej pauzy skoro všetky príspevky a odpovede na toto tu. Poviem Ti, že ma dosť dojalo, na to, aká si brutálne preafektovaná a premúdretá, že sa s tak laickým problémom obraciaš na Modrý koník a rady od ľudí, ktorí keď ti mimochodom poradia, ich urazíš, odsúdiš, atď. Máš snahu riešiť svoj zdravotný stav, asi tak, že vysedávaš dva dni za compom vymýšlaš bludy a čakáš pomoc od XY ľudí, miesto aby si vyhladala lekársku pomoc.Je to základná a jednoduchá vec, tvoj problém mám na mysli. Normálny obyčajný človek by sa obrátil na pohotovosť, pomoc lekársku. V živote by ma nenapadlo niečo rektálne, čo patrí dozadu pchať dopredu. Už len to svedčí o Tebe. Tvoje systémy, pôsobenia, lokálne, rektálne a vaginálne si vysvetluj do zrkadla. Možno sa ťa teraz dotkne čo poviem, ale až by som bola chlap, nebola by som s tebou ani minútu a v živote by ma nenapadlo mať s tebou, chúúúúúďa dieťa. Tak a toto je zas rada odomňa, pre teba....🙂 Nemáš za čo a pekný deň a hlavne, skoré uzdravenie......
@simona3010 Toto je moja posledna odpoved. Sice nedokazem vela urobit, kedze lezim v posteli, ale asi si pojdem precitat nieco uzitocnejsie a poucne, nech neostanem cely zivot blba. Keby si vedela citat, pytala som sa, ci je tu lekar, nie ci je tu niekto, kto je schopny polozit tak stupidnu otazku, ako si polozila ty a z ktorej vyplyva, ze nemas najmensiu potuchu o veci. Predstav si, ze trebars liecivo proti nevolnosti sa vobec nemusi dostat ani k crevu ani k zaludku, ale do predlzenej miechy, tak je dost jedno, odkial vychadza hnacka, vies? Keby hlupost kvitla...
🙂))))) Veľmi pekne si si vykreslila pohľad o sebe, akurát ešte jedna rada, čítaj asi menej, pretože máš evidentne pekný zmätok už asi aj sama zo seba.....🙂)))) Keby som nevedela čítať, tak ti asi ani neodpíšem,pretože TVOJA BLBA OTAZKA mi zastavila rozum na pár minút, ako aj všetky Tvoje komentáre o ničom.... paradoxne, nevieš s kým sa tu bavíš. Ale uiťujem Ťa, že mojimi prioritami nie sú veci typu, odkiaľ a kam sa dostávajú liečivá. CtrL C+V Ti ide, zájdi sa niekam dobre vykecať, odhoď predsudky a nehraj sa niečo čo nie si......Nie je to pekné ani zaujímavé......🙂))))) Amen
@autorka odrazu aká si sčítaná 😅😅😅
tak crevo je stvorene na vstrebavanie inak ako vagina, cize ten ucinok bude urcite iny, navyse cipok vyrobeny na pouzitie v rekte ma urcite ine zlozenie ako nieco, co sa vsuva do vaginy.
Inak ja som kedysi brala nejake kapsule, ktore sa mohli uzivat aj peroralne, aj zasuvat do posvy (uz si nepamatam, neviem ci to bol Utrogestan, bolo to davno, teraz vsak pozeram, ze uz ma napisane v pribalovom letaku neuzivat peroralne)

Síce som nemala kombináciu zvracanie a hnačku, ale keď som mala hnačku, tak som si vzala len tabletky a nie čipky. Celý deň som behala na záchod. Nakoniec zo mňa šla len voda. Tabletky zabrali. A nebolo to čierne uhlie. To mi je na 2 veci.
Porozmýšľaj nabudúce pokiaľ sa opytas nejakú blbosť.
Mimochodom, bola som vo vážnej životnej situácii, ale nevypisovala som na kona. Namiesto toho som začala konať a problém sa vyriešil.