Môžu sa v prsníkoch cysty zmeniť na zhubné?
Ahojte, mám 44 rokov. Mám za sebou už druhú mamografiu prsníkov a USG.
Keďže mám fertilný typ žľazy, vždy mi robia aj USG. Doposiaľ bolo vždy na USG aj MMG v poriadku. Dnes sa ma lekárka pýtala, či si robím samovyšetrenie, či mám nejaké problémy, či sa mi nevťahuje bradavka. Potom mi povedala, že mám na oboch prsníkoch cysty. Čo dnes vyzerá ako cysta... ale ... nevie to garantovať do budúcnosti. Chce ma vidieť opäť o pol roka. S tým, že ma doslovne poprosila, aby som si vyšetrovala prsníky každý mesiac, aj 2x do mesiaca a kedykoľvek sa mi niečo nebude pozdávať, mám prísť ASAP.
A teraz som dostala mierne strach. Je tu niekto, kto mal cysty a zvrhlo sa to na niečo zhubné?
Alebo to bolo zhubné a zo začiatku to diagnostikovali ako cysty?
Nikdy som ich v prsníkoch nemala. Na USG prsníkov som bola v júni a nič tam nebolo...
@anonym_autor mam cystu pri mliekovode od tehu... sleduje sa.... nerastie,neboli, nemeni sa... a nie, tento typ cysty by sa nemal zrvrtnut- pytam sa opakovane kazdy rok
ja som sa to zas lekara vyslovene pytala, ci sa to moze zmenit na zhubne a povedal mi ze urcite nie. mam cystu "vodneho" typu, tak ju nazval. mozno ze tie cysty "kalcifikaty" sa skor mozu zmenit.
@anonym_903bfe na MMG píšu kalcifikáty, na USG povedala, že vyslovene je to vodné. Pýtala som sa jej na to, a ona povedala, že v medicíne mi nevie nič garantovať. Čiže dnes to vidí ako cystu, ale čo z toho bude o pol roka ona nevie. Preto povedala, že najneskôr o pol roka ma chce vidieť.
tak mozno kvoli tym kalcifikatom... kup si vapnik glukarat, ten je vyborny na tieto typy cyst.
Ano je dobre tie prsia vysetrovat a pozorovat. Moj muz to robi pravidelne u mna uz 10 rokov. A to nemam problem. On pracuje uz roky prave na vyskume v tejto oblasti. Moj gyn ho za to chvali, ze to moze zachranit zivot.
tak mozno kvoli tym kalcifikatom... kup si vapnik glukarat, ten je vyborny na tieto typy cyst.
@anonym_903bfe ona na USG povedala, že to nie sú kalcifikáty, ale vodné cysty. A že aj tie sa môžu zvrhnúť na malígne. Resp. čo sa jej dnes na USG javí ako cysta, o pol roka môže vyzerať inak.
@anonym_903bfe ona na USG povedala, že to nie sú kalcifikáty, ale vodné cysty. A že aj tie sa môžu zvrhnúť na malígne. Resp. čo sa jej dnes na USG javí ako cysta, o pol roka môže vyzerať inak.
@anonym_autor nemoze byt ze na MMG to videli lepsie?
@anonym_autor nemoze byt ze na MMG to videli lepsie?
@anonym_903bfe nie u mňa práve na USG je vidno lepšie. Pri mojom type prsníka je MMG nerelevantné.
ja mám cysty na oboch a môj dr. hovoril, že sa to nezvrhne, len je to bolestivé a nepríjemné ale nemusím sa báť
Tiež mám cysty. Sestrička na mamografii ma vystresovala že s tým mám niečo robiť , nech to riešim, že sú nejaké zvláštne a na sone naopak. Doktor vždy úsmev, vraj to sú také bežné, že je to vporiadku. Pozorujú ich každého pol roka. Vždy tam idem s malou dušičkou
ja mám cysty na oboch a môj dr. hovoril, že sa to nezvrhne, len je to bolestivé a nepríjemné ale nemusím sa báť
@anonym_0ca58d áno, často ma bolia prsia, to je pravda. Aj mimo MS.
@anonym_autor Ano mám cysty každý jeden lekár mi povedal,že sú to obyčajné cysty a nemám dôvod na obavy.
Skôr som mala obavy s fibroadenómu,ktorí mi rástol. Všetci lekári na Sone aj primár ma ubezpečili, že sa nemám čoho báť. 2x som podstúpila biopsiu.Vdaka Bohu všetko ok.Uz našťastie nerastie a chodím pravidelne na,Sono aj mammo.Ale cysty neriešia.

ja som sa to zas lekara vyslovene pytala, ci sa to moze zmenit na zhubne a povedal mi ze urcite nie. mam cystu "vodneho" typu, tak ju nazval. mozno ze tie cysty "kalcifikaty" sa skor mozu zmenit.