icon

Na maternici mám dva polypy

9. nov 2025

mam 26 rokov a mam ist na operaciu ale stale mam problem s prieduskami nechcem sa znova uspavat rok co rok 😭 Zevraj odstranuju kyretazou to naozaj nema iny sposob na Slovensku?

tenerifka
9. nov 2025

@anonym_autor polypy sa odstrañuju ambulantne, vola sa to hysteroskopia, a moze sa to robit aj v lokalnej anesteze. Ja mam tiez dva uz dlhe roky, ale kedze mam 52 azacina mi prechod, nateraz to neriesim

sabinami
9. nov 2025

@anonym_autor ahoj mne to tiež odstraňovali v celkovej anestézie. Kyretazou. Je to rýchlo zákrok krátka anestéza a nemysim ze by sa toto robilo v lokalnej 😏 odkiaľ si ? Na východe je na to super pan doktor Urdzik ak môžem odporúčať

tenerifka
9. nov 2025
@sabinami

@anonym_autor ahoj mne to tiež odstraňovali v celkovej anestézie. Kyretazou. Je to rýchlo zákrok krátka anestéza a nemysim ze by sa toto robilo v lokalnej 😏 odkiaľ si ? Na východe je na to super pan doktor Urdzik ak môžem odporúčať

@sabinami ja zijem v Spain, a doktor mi vysvetloval postup a cely proces, a moze byt aj v lokalnej na 100%. Nemyslim, ze by to bolo mozne v jednej krajine a nemozne v inej

sabinami
9. nov 2025
@tenerifka

@sabinami ja zijem v Spain, a doktor mi vysvetloval postup a cely proces, a moze byt aj v lokalnej na 100%. Nemyslim, ze by to bolo mozne v jednej krajine a nemozne v inej

@tenerifka nevravím ze to možné určite nie je , treba si prezistit ale čudovala by si sa ako je slovenské lekárstvo v tomto za opicami 😄 u nás sa vela veci robi inak než v zahraničí moja nedávna skusenost s kolonoskopiou a gastroskopiou - nemám žiadne odporúčania preto mi nedovolili ani na vlastnú žiadosť absolvovať to v anestézii- vedla v rakúsku to nemajú problém robiť naraz a v celkovej anestézii 😃 keby som vedela zájdem si za hranice. A ohlasom polypu pisen len moju skúsenosť ak by to robili aj v lokalke zrejme by mi dali na vyber

stellarstar
9. nov 2025

@anonym_autor nechaj si ich op odstrániť a ptm užívaj indonal3c. Ja mám astmu a všetky op som dala, dáš to aj ty

anonym_289628
9. nov 2025

Znama bola tento rok vyberat na SK urobili jej to v lokalnej mala jeden mensi polyp. Ale asi zalezi pripad od pripadu.

majamat
9. nov 2025
@tenerifka

@tenerifka lokalna aneteza sa robi tak, ze sa umrtvi dana cast, kde sa ide robit vyon. ako dokazu uribit lokalku na maternicu?
este spinalna anesteza ano,a le to tiez nei je ambulantny vykon, skor jednodnovka.

baby pozor, polyp nemusi byt vyslovene len v maternici, moze vycnievat,c i byt v posve, tam je jednoduchsi pristup. ale ak je vovnutri a treba rozsirit krcok a vybrat nieco co je tam skryte, to teda neviem ako sa toto da v lokalke. nemam presne znalosti, ale nemyslim si, ze sa da.

no fakt je, ze odstranenie polypu je rychle, netreba byt dlho v nemocke, anesteza je skor lahka a kratkodoba.

anonym_594732
9. nov 2025

@anonym_autor uz mi ho raz odstranovali v celkovej anesteze ( max 10 minut). Teraz mam dalsi a idem znova do celkovej anestezy. Zaroven mi lekar odporucil zaviest vnutromaternicove teliesko, ktore zabranuje hrubnutiu endometria -teda je to prevencia proti polypom. Ty si este mlada, byt tebou presla by som s lekarom tu moznost po odstraneni polypu vlozit teliesko a mat na 5-6 rokov pokoj. Ja uz do tejto moznosti nejdem, mam uz perimenopauzu a cca 7 rokov uz neberiem antikoncepciu a nechcem uz dalsie hormony.

tenerifka
9. nov 2025
@majamat

@tenerifka lokalna aneteza sa robi tak, ze sa umrtvi dana cast, kde sa ide robit vyon. ako dokazu uribit lokalku na maternicu?
este spinalna anesteza ano,a le to tiez nei je ambulantny vykon, skor jednodnovka.

baby pozor, polyp nemusi byt vyslovene len v maternici, moze vycnievat,c i byt v posve, tam je jednoduchsi pristup. ale ak je vovnutri a treba rozsirit krcok a vybrat nieco co je tam skryte, to teda neviem ako sa toto da v lokalke. nemam presne znalosti, ale nemyslim si, ze sa da.

no fakt je, ze odstranenie polypu je rychle, netreba byt dlho v nemocke, anesteza je skor lahka a kratkodoba.

@majamat ak je priamo v maternici, da sa to, umrtvia len maternicu. Tu maju zeny na vyber aj pri ukonceni tehotenstva na sukromnych klinikach len lokalnu anestezu, okrem teda celkovej

anonym_1341e1
9. nov 2025

Mala som polyp na endometriu, operaciu v 28 (pred 3 r). Mne polyp aj branil v otehotneni. A to bol malicky, ani nie 1 cm. Pisem "Operaciu" - je to 5 minutovy zakrok kde kyretaz.lyzickou odstrania ten polyp a hotovo. Ty si to zas nepredstavuj ze kyretaz ako kyretaz, ze Ta "cely vyskrabu zvnutra"....
Samozrejme vsetko zavisi od velkosti, umiestnenia, atd atd. Ale samotny nevelky polyp je rychlo odstranitelny a v pohode. Ale teda v lokalnej si to neviem (a nechcem 🙂 ) predstavit.

vorkola
9. nov 2025

@anonym_autor No ja som ho mala asi 15 rokov, ani som o nom nevedela. lebo 15 rokov som mala palenie rezanie pocas mocenia,Az sa zistilo, kedze som mavala velmi casto zapal mechura,,, ze zapal mocov. mechura, mi sposoboval ten polyp na maternici, mal 9 mm,Ked mi polyp odstranili tak mi zmizlo aj palenie,rezanie mocoveho mechura, preslo asi za 3 mesiace,,teda pokym sa obnovili sliznice maternice ja mechura ,Mne to robili spodkom,nie rezom operacne

majamat
9. nov 2025
@tenerifka

@majamat ak je priamo v maternici, da sa to, umrtvia len maternicu. Tu maju zeny na vyber aj pri ukonceni tehotenstva na sukromnych klinikach len lokalnu anestezu, okrem teda celkovej

@tenerifka ale asi aj zavisi od ulozenia.
no vsak autorka sa na to moze opytat. ,mozno to u nej nei je mozne, neviem. to musi posudit lekar.
napr ja som mala vybratu maternicu laparoskpsicky, no aj tento vykonsa vzdy laparoskopicky neda. proste su urcite kriteria. a lahsia operacia, ci vykon sa robi v jednoduchsich pripadoch.

krasneleto
9. nov 2025
@tenerifka

@anonym_autor polypy sa odstrañuju ambulantne, vola sa to hysteroskopia, a moze sa to robit aj v lokalnej anesteze. Ja mam tiez dva uz dlhe roky, ale kedze mam 52 azacina mi prechod, nateraz to neriesim

@tenerifka polypy v maternici sa urcite neodstranuju lokalne

anonym_a9df4a
9. nov 2025
@tenerifka

@tenerifka v 52 ides asi do menopauzy. V prechode si uz par rokov, ci ?

tenerifka
9. nov 2025
@anonym_a9df4a

@tenerifka v 52 ides asi do menopauzy. V prechode si uz par rokov, ci ?

@anonym_a9df4a menopauza je prechod..... Menzes mi teraz meska takmer 3 mesiace-prvykratv zivote.
V perimenopauze som uz cca 5 rokov, to som mala menzes kazde 3 tyzdne, cista psychiatria. Konecne sa po dlhej dobe citim vyborne.

tenerifka
9. nov 2025
@krasneleto

@tenerifka polypy v maternici sa urcite neodstranuju lokalne

@krasneleto lokalne neviem, ale v lokalnej anesteze urcite ano, google, zakladne vedomosti, gynekolog...... Skratka informovanost

miska486
9. nov 2025

@anonym_autor Nech sa páči...v Centre fetálnej a gynekologickej diagnostiky, Košice-Myslava Ťa ich zbavia bez nutnosti narkózy do 10 minútiek. Kamoška bola, počas zákroku trochu pocity ako pri menzes a po ňom mohla fungovať normálne a šla ihneď domov. Večer už pila červené víno 😎. Check-ni ich web alebo FB

krasneleto
10. nov 2025
@tenerifka

@krasneleto lokalne neviem, ale v lokalnej anesteze urcite ano, google, zakladne vedomosti, gynekolog...... Skratka informovanost

@tenerifka a mozes mi povedat ako sa teda lokalne umrtvuje maternica?

miska486
12. nov 2025
@krasneleto

@tenerifka a mozes mi povedat ako sa teda lokalne umrtvuje maternica?

@krasneleto cervikálnym blokom a subendometriálnym opichom