Na začiatku a na konci menštruácie mám hnedý výtok a zápach

vve
24. aug 2020

poprosim pomoc. Na zaciatku a konci menstruacie hnedy vytok a silny zapach. Viac x liecene. Gynekolog nevidel problem. Mam pravidelne prehliadky za sebou. Mavala som tento problém aj celomesacne s tym zapachim, ale uz mam iba na zac.a konci menz. Menzes je pravidelny na den, ovu tiez, naladky tiez 😂 akurat posl.rok a pol je slabsi ako byval ( to vraj tiez nie je problem pokial nejak extra nezosilnel) uz som zufala. Moze to byt zapal? Musi zapal vidiet gyndak? Čipky kadeco bolo aj pomohlo ale na druhy mesiac zas. Plus nejake spojitosti?? Strava?? Ph?? Prosim kto sa vyzna aj o vysvetlenie nejake zo skusenosti. Len ma nestrasne rakovinami ani nic lebo sa tu rozplacem ja som stresant na tieto veci. Prosim ozaj o rady nieco volnopredajne plus prirodne aj naraz 20 veci si dam mne je to jedno len uz chcem zit normalny zivot. Dakujem lasky a slusne zeny ktore ma neodsudia. Pozn.: zapach nie je prirodzeny menstruacny. Ten pozna asi kazdy a viem ze je. Toto je nieco co nie je ok.
Prosiiim dakjjem pripadne sukr.spravu.

slapina
24. aug 2020

@vve tak podľa mňa by zápal mal vidieť gynekológ. Robieva ti aj stery?

vve
autor
24. aug 2020

@slapina samozrejme. Nedavno som.tam bola v aprili tusim. Dal mi aj nieco na to. Pomohlo mi to ale cca po 2 mes. Sa to vratilo. Mozno to chcelo dlhsiu liečbu alebo este nejaku podpornu.

danka808
24. aug 2020

Mas nejakeho sexualneho partnera? Kamaratka mi minule hovorila, ze jej sa po porode normalne vyvinulo to, ze jej zle vagina reagovala na spermie jej muza a mala kazdy mesiac mykozu proste, jej narusoval ph. Mozno mas nieco podobne

slapina
24. aug 2020

@vve ano, to je dost mozne, ze budes musiet stale brat nejake vitaminy na imunitu alebo nieco podobne, aby si nemala stale mykozu.

vve
autor
24. aug 2020

@danka808 mam roky rokuce toho isteho :( takze tam nevidím problem

vve
autor
24. aug 2020

@slapina a muslis ze je to mykoza? Sak one ja som v zivote nemala problrmy gynekologicke. To ani mozne neni co sa podialo somno som bola vzdy na to pyšná. Mozno 2x som mala mykozu inak nic. A toto asi mykoza nebude. Nesvrbi neboli nic vsetko funguje jak ma. Okrem teda toho zapachu.

slapina
24. aug 2020

@vve hmmmm, no vôbec teda neviem o čo by mohlo ísť. Je to zaujímavé, keď aj priateľa máš stále toho istého. A nemáš aj nejaké iné zdravotné problémy, nebrala si nejaké antiobiotiká alebo niečo také?

vve
autor
24. aug 2020

@slapina
@danka808 jedina zmena ktora sa v mojom intimnom zivote udiala je, ze cca rok a pol to dava do mna. Ale tusim som ten problem mala aj predtym. Tak neviem.

vve
autor
24. aug 2020

@slapina nie zdrava jak ryba. Hladam patram rozmyslam kazdy nesiac ked sa mi to deje hlboko rozmyslam ze preco a neviem na to prist. Este aj fajcit som prestala. Stravujem sa rovnako ba lepsie ako predtym.

ollako
24. aug 2020

@vve a nemôže to byť tým ,že máš menzes slabší ...tak krv teciem pomalšie , zmení farbu a aj zapach....hnedá krv počas menzesu je známkou, že dlho vyteka ..niekde som to čítala. Keď som bola mladšia mala som úplne slabý ,hnedy menses a trval aj viac ako týždeň. Teraz po treťom pôrode mám menzes silnejší s certvejsou krvou a pár dni...hnedý mám ku koncu,keď zoslabne...a ešte nemôže to byť aj vlozkami , nezmenila si značku?

andreatytler
25. aug 2020

@vve Tiez ma napadlo co povedala @ollako ze hnedy pachnuci vytok je stara krv. Na zaciatku a na konci menstruacie je vytok slaby a trva to dost dlhu dobu kym sa krv dostane z maternice von. V podstate sa zacne rokladat (preto sa zmeni na hnedu a zapacha). Aky je to zapach co mas? Ako niekolkodnova vlozka v kosi?
Ak nie... Tusim niektore choroby maju urcity zapach... skus to pozriet na internete.

vve
autor
25. aug 2020

@andreatytler vies co aj nad tym som rozmyslala nakolko som si vlastne uvedomila, ze ako samo o sebe to nezapacha ked som v sprche alebo tak naha. Skor akoby ta krv hneda alebo vytok alebo co to je...zapacha. akoby to zoxidovalo. No len co s tym... uz teda som prisla na to vcera ze kazdu hodinu najlepsie vymienat intimku ale to neni uplne realne a prakticke. A samozrejme tampony ja nechcem nosit a hlavne ked takyto problem.

asia83
25. aug 2020

@vve Podľa mňa sa čistíte. Vaše telo sa čistí. Pokiaľ nemáte bolesti, svrbenie či pálenie, doktor vie o tom, vyšetril, povedal, že je to v poriadku, neviem prečo to riešite. Musíte sa veľmi nudiť.

andreatytler
25. aug 2020

@vve Ak je to len pomaly vytok krvi tak by som sa netrapila po zdravotnek stranke ale chapem ze mat zapachajci vytok nie je nic prijemne a vobec predstava z je vo mne rozkladajuca sa krv tiez nie je nic prijemne.
Myslim ze su nejake caje ktore podporia odlucovanie tkaniva z maternice a tym padom sa to urychli... tusim aj nejake potraviny su na to vhodne... skus prestudovat internet.
Alebo ma napadlo ci sa dost hybes? Ak mas velmi sedave zamestnanie, tak skus kazdu pol hodinu pocvicit hlavne s panvou alebo pomasirovat brucho, nech sa ta maternica rychlejsie vycisti.

vve
autor
25. aug 2020

@asia83 strasne sa nudim ano. Tak ked to citit aj v praci ked som tak asi sa trapim nie? Vy keby smrdite by ste sa nebali ze vas cítiť naokolo? Dakujem pekne za reakciu teda.... ja sa ozaj trapim je to ozaj pre mna hrozný problem. Ja tu nehovorim o zapachu takom ze ked sa trochu spotite a trochu vam smrdia pazuchy alebo ja neviem co. Ja tu hovorim o ozajstnom a silnom zapachu. Tak asi ze sa nenudim. Som tak z toho zúfalá ze to pisem aj sem dokonca a neni mi to 2x prijemne i ked ma tu nik nepozna po mene.....

vve
autor
25. aug 2020

@andreatytler dakujem krasne sa nazor. Moze byt skusim aj tuto sferu postudovat s tym odlucovanim z maternice. Presne pre toto sem pisem, aby som mala aj nove napady ze co googlit a studovat. A ano mala som dost kludovy rezim posledne mesiace. Teraz sa uz začínam o dost viac hýbať skrz práce tak mozno... uvidim

andreatytler
25. aug 2020

@vve Zelam, nech sa to cim skor vyriesi.
Netrap sa koli sprostym poznamkam. Este ani raz sa mi nestalo zeby som tu dostala radu bez aspon jednej hlupej poznamky☹. Ale mne to stoji za to lebo mi tu uz vela raz dobre poradili.

asia83
26. aug 2020

@vve V práci cítiť? Pod nohavicami a nohavičkami? No tu to nevyriešite. Treba navštevovať doktorov, dokiaľ sa nenájde taký, ktorý vám pomôže.

kajsmentke
7. mar 2023

Ahoj vve, mam podobny problem, a rada by som sa opytala, ci sa ti to podarilo vyliecit a pokial ano, ci by si vedela poradit ako? Dakujem velmi pekne 🙂