Nadmerné krvácanie počas menštruácie
Dobrý deň, ženy, mamičky!
Pýtam sa za známu - počas menštruácie nadmerne krváca (krvne zrazeniny z nej aj idú). Jej gynekológ to viacmenej žiadno neriešil. Dal jej Ascorutine, v príp núdze smer pohotovosť alebo neskôr čistenie. Dalšiu možnosť jej ponúkol nasadenie antikoncepcie, čo ona do budúcna odmieta, lebo cca za rok chcú pracovať na bábätku. Mali ste to prosím niektorá tak? Pomohlo by niečo napr na prír báze, alchemilka alebo niečo iné. Rozmýšla aj nad zmenou lekára. Ďakujeme veľmi pekne
@ofzuza leží, každých 25 min si mení vložky (popôrodné) aj dr povedal, že to je nadmerné
Môže mať myom
@monika191019 to by asi gynekolog videl, ci? Bola tsm za posledne 2 tyzdne asi 3x
@mirustek1990 treba si dávať železo pocas silných dní... Nebude unavená... Aspoň tým začať.. Užívam ca 60 mg...
@mirustek1990 2 si dávam...
@macekovam Ja som jej tiež vravela, že železom by mohla začať.
Podľa popisu to moze byt myom/ myomy. Asi by som zmenila doktora....
Ak sú anovulacné cykly tak vtedy sú silné a dlhé... Čize by som si dala vyšetriť hormony...
A áno ascorutin nech užíva a teda ak tak čistenie, je moc vysoká sliznca a také zoskrabnutie by mohlo pomôcť.. Inak sa nič nerobí s tým...
@mirustek1990 ja tiez mavam. ascorutin beriem 3x2 denne pocas krvacanie, ale najviac mi pomaha caj pastierska kapsicka. je aj stavikrv vtaci, ale ten mne moc nepomaha.
ako je spomenute vyssie, moze ist aj o anovulacne cykly a vysoku sliznicu. mne na toto nepomohol ani duphaston, brala som ho denne 2 tbl a krvacanie ako z hadice. ale moze to byt aj prechodne.
@mirustek1990 ja som to mala podobné a ktomu neskutocne bolesti tiez mi gyn.nevedela pomoct nic som nebrala vekom sa mi to trochu upravilo a po pôrode je to uz ovela lepsie to ani neviem ze mam kramy .Je sice pravda ze som pred tym mavala aj cysty na maternici.
Ja mam presne to iste. Silne krvacanie pocas menstruacie, zrazeniny a myom na maternici. Pravidelne som sledovana na hematologii kvoli zelezu. O mesiac som objednana na zakrok na gynekologiu. Idu mi brat vzorku z myoumu a potom sa uvidi co dalej.
@mirustek1990 mne sa to stalo teraz nedostala som 2 m menzes a, keď som dostala veľmi silný a nekončiaci ani po 7 dňoch kusy sliznice ....dostala som Norethisteron na zastavenie krvácania hneď druhý deň to prešlo, mne sa už hlava točila aj som anemicka.
3m ho mám brať a, keď nepomôže tak kyretaz
Ascorutin, céčko veľa citrónovej vody.Ale treba ísť po lieky či na injekciu...môže to robiť polypy, myom, endometrióza či má len hormonálnu nerovnovahu
@mirustek1990 Prosím ťa, ako sa to vyriešilo u tej tvojej známej?
Ahojte, aj mna by zaujimalo ako ste to vyriesili. ja mam rovnaky problem s nadmernym menstruacnym krvacanim a podla vsetkeho ma caka zákrok Lina Librata v nemocnici. Neviem co od toho ale cakat, mam jednu znamu co to absolvovala a zatial je spokojna, preto chcem vediet ci to robili aj vam?
@all ahojte, ak niektorú z vás ešte trápi silné krvácanie tak po osobnej skúsenosti môžem odporučiť krátky zákrok v nemocnici. termálna ablácia mi bola robená min mesiac a konečne mám pokoj od silného krvácania. určite sa popýtajte gynekológa či by vám to spravil. volá sa to asi Lina Librata ❤️

na zaklade coho pozna, ze ide o nadmerne krvacanie?