Nadmerné potenie v intímnych partiách

26. júl 2023

Dobrý večer.
Je mi to vrcholne trápne rozoberať tu také veci, ale trápi ma to a veľmi sa za to hanbím. Ide o to, že mám problemy s potením a hlavne “tam dole”. Nie som humusáčka, Každý deň sa sprchujem, použijem Lactacyd dodržiavam hygienu, ale vždy mi po pár hodinách zapáchajú nohavičky (hlavne keď mám tesnejšie nohavice) neviem to ani popísať za čím - mix potu, moču alebo nejakých normalnych výtokov ktoré má každá žena :( Je pravda že mám nadváhu a potím sa od prvého covidu všade (štítna je ok) ale bolo to tak aj keď som bola chudšia v podstate už dlho (v puberte možno to bolo nedôslednou hygienou). Pri cvicčení ani nehovorím, cítiť celé legíny. Hanbím sa aj pri sexe, musím byť stále čerstvo osprchovaná a bojím sa že je to cítit. Napadol mi aj únik moču ale som iba 20tnička.
Dá sa s tým niečo robiť? Nepomohli by vaginálne probiotiká? Čo to môže byť?

tanyag
26. júl 2023

A čo tak zájsť za lekárom? 🙄

dadis
27. júl 2023

Ludia sa potia aj tam dole a podobne to smrdi, ako pod pazuchami. Niektori viac, ini menej, zavisi od pocasia, oblecenia, nadvahy, zdravotneho stavu. Ja ked idem napriklad na dlhsiu cestu autom/vlakom, normalne pouzijem deodorant aj tam (ale nohavicky mam na sebe, len mimo intimnych partii). Ked beham, vzdy mam spotene aj nohavicky - ale to by za tu hodinu nemali zavat smrdiet - vzdy predsa idem do sprchy a leginy po vysuseni periem, nikdy ich nenosim viackrat. Problem legin moze byt aj ten, se nie su dostatocne vyprane, k programu na 30st treba pridat aj dezinfekciu na pradlo. Az 60st voda totiz zabija bakterie.

ivkasolteska
27. júl 2023

Aj ja som mala podobny problem stacilo,ze som sedela s prekrizenymi nohami☹️bola som u dr. ,vytery ukazali nejaku bakteriu.vybrala som antobiotika,nasledne probiotika a o dost sa to zlepsilo.Nosim spodne pradlo len zo 100%bavlny a leginy tiez,u mna ziadne sportove-funkcne oblecenie z umeliny nepripada do uvahy.Ak obcas citim nejaky problem,kupim si Lactofeel gel,je super.Kupila som si aj Perspi guard (antiperspirant) a aplikovala do oblasti slabin,aj to pomohlo.Ale treba to hlavne preliecit zvnutra.Tolko moja skusensot🙃

poxy125
Odpoveď bola odstránená
Zobraz