Nádor alebo cysta v prsníku
Ahojte. Chcela by som sa opytat, ci mate niektora takuto skusenost: som po preventivke u gynekologa a pri mamografii mi lekar povedal, ze mam nador alebo cystu v prsniku 5mm.
Velmi som sa vystrasila, preto som sa v tej chvili nedokazala nic opytat. Kontrolu mam mat o 3 mesiace. Ze pockame, ci to nezmizne, lebo som prestala kojit. Vie to lekar pri mamo urcit ci to je nador? Alebo cysta? Som z toho uplne na prasky. Alebo je treba postupit dalsie vysetrenia aby mi vedel urcit ci je to nador ci cysta? Neviete niekto poradit?
@lucka11985 Tak ja som bola na sone v Kochu, pozreli ma dost dokladne aj uzliny na inych castiach tela atd. Kontrolujem si prsniky pomerne casto ak by sa nieco zmenilo alebo som si neni ista pojdem znova ale planujem pockat tie tri mesiace. Moj doktor povodne povedal ze mam prist az za 6 mesiacov ale to uz sa mi zda dlho. Tak ak sa nic nezmeni pojdem za 3 a ak to bude rovnake potom znova za tri a ak nie tak mi z toho urobi biopsiu (zoberie vzorku hned). Ja som vysadila HAK a odvtedy ma moje telo šoky tak si myslim ze aj tento utvar je z toho.
@allie458 aha, tak to budes mat urcite vysadenim HAK.
@lucka11985 mam ju tam ešte..po kontrole o rok, nenarástla a dr len povedala, že sa to casto krat stava, že po dojčení sa vytvorí, ale ze to nie je nebezpečné...
Presne tam som na tom aj ja, aj keď nie som po dojčení... Mne povedal, že je tam nejaký útvar malý ... NIČ VIAC a kontrola o rok 😢 Som na prášky odkedy som bola na pp.. 😖 Zdá sa mi to hrozne dlho, je mi blbé ísť za ním a pýtať si výmenný lístok že si to chcem dať skontrolovať u iného lekára .. a obvodná že mi ho vypísať nemôže :( :( no skap!!! dať sa vyšetriť u lekára nato máme právo či už nie??? 😠 Ešte som aj riziková, tak by som sa rada dala vyšetriť u niekoho kto mi aj vysvetlí, nie mi to hovorí otočený chrbtom a ako píšem ja som sa tak zľakla že som sa neopýtala pol vety :( :(
@damianam zavolaj k lekarovi spat a s kludnym hlasom povedz sestricke, ze by si rada doporucenie na sono, aby si si ukludnila mysel, ze to nie je nic vazne. Normalne povedz, ze ta to trapi. Poziadaj sestricku, ci by ti lekar mohol napisat doporucenie, ze by si sa pre neho stavila napriklad - ?zajtra? Skus si to najskor doma v klude povedat sama sebe, a potom zavolaj. Bude to v poriadku - neboj. Nie je dovod aby ti ten vymenny listok nedal.
@damianam zavolaj a vypytaj si výmenný listok na sono. Ak ti je to blbé, tak som ti urobia za poplatok hocikde... Ja som 30eur naposledy platila ako samoplatca

@sprjuska tebe ta cysta zmizla? alebo ju este mas?