icon

Názor na strerilizáciu pri úradnej zmene pohlavia

8. apr 2026

Súhlasíte s povinnými sterilizáciami pri úradnej zmene pohlavia? Biologicky muz, ktorý si chce zmeniť pohlavie na ženu, by mal podľa mňa podstúpiť vazektomiu, pred tým, než mu úradné zmenia písmenko na občianskom. Takisto by mali biologické ženy mať povinnosť podstúpiť podviazanie vaječníkov. Veď predsa tu nemôžeme mať (z úradného hľadiska) tehotných mužov. A práve strana PS to chce zmeniť a ešte aj odškodňovať transgenderov, ktorí už podstúpili sterilizáciu na úradnú zmenu pohlavia. A s týmto zásadne nesúhlasím.

anonym_26857a
Včera o 09:29
@anonym_b6429b

@anonym_autor vies kolko je takych ludi na Sk? 1-2.
@thirstymonk
@anonym_72aa65 ako ovplyvnuje vas osoby zivot to, co ma niekto medzi nohami,v brusnej dutine a s kym doma sulozi. Budem hadat-tradicna patrarchalna, ozranska, slovenska, homofobna a xenofobna rodina, ktora sa sice hlasi krestanom, ale nema ani sajnu, co je to tolerancia, slusnost a laska k bliznemu.
@anonym_autor zadlzeny stat je kvoli volicom ako si ty.
@anonym_6b1826 potom treba suhladit aj s tym, ze Anicka je tlsta ako prada,nech si lieco diagnozy sama za svoje. A Ferko fajci, nech si cvaka liecbu za svoje. Durko nech si lieci syfilis tiez za svoje.

@anonym_b6429b nie,na Slovensku takýchto ľudí nie je 1-2.

negymama
Včera o 09:29
@vevesh

@anonym_26857a ano, v nemecku staci. To neznamena, ze s tym suhlasim a ze na sk to musi byt take jednoduche. Problemy sa v nemecku este len ukazu, lebo iste veci musia dozriet...

@vevesh tak da sa, ak sa chce a je vola...mat nieco medzi chaosom so /seba/definovanim pohlavi ci genderu, ci pocitov a pomaly fasistickym prikazom na povinne sterlizacie.

a hlavne keby sa vyjadrili ludia ktorych sa to tyka, cize lgbti komunita. Nie ze my z vysky nicim nezasluzenej nadradennosti z prislusnosti k hetero vacsine, budeme sekat zakony, co maju oni robit, ako sa maju citit, a ako musia svoje sebadefinovanie zafixovat naveky. Lebo sterlizacia je casto nezvratna a o desat-dvadsat rokov, ten clovek moze chciet nieco ine.

anonym_b6429b
Včera o 09:31
@anonym_26857a

@anonym_b6429b nie,na Slovensku takýchto ľudí nie je 1-2.

@anonym_26857a A? 3 uz ovplyvnia tvoj zivot? Si lepsi clovek ako oni? Alebo z coho vyplyva tvoja nadradenost?

vevesh
Včera o 09:45
@negymama

@vevesh tak da sa, ak sa chce a je vola...mat nieco medzi chaosom so /seba/definovanim pohlavi ci genderu, ci pocitov a pomaly fasistickym prikazom na povinne sterlizacie.

a hlavne keby sa vyjadrili ludia ktorych sa to tyka, cize lgbti komunita. Nie ze my z vysky nicim nezasluzenej nadradennosti z prislusnosti k hetero vacsine, budeme sekat zakony, co maju oni robit, ako sa maju citit, a ako musia svoje sebadefinovanie zafixovat naveky. Lebo sterlizacia je casto nezvratna a o desat-dvadsat rokov, ten clovek moze chciet nieco ine.

@negymama podla mna, nech je to oficialne, ak to naozaj chcu a nech je to vedome rozhodnutie po roznych sedeniach. Tito ludia maju velke psychicke problemy s tym, ze "telo nepasuje k hlave" a meno k pohlaviu. A som za, nech je to aj zakonom osetrene- nech sa stanovia podmienky, kto kedy moze oficialne zmenit pohlavie a nie ze pondelok som peter s chlapskym prirdzenim, na dalsi tyzden anicka s chlapskym prirodzenim, potom som divers, lebo sa tak citim, potom peter bez prirodzenia, anicka bez prirodzenia a potom plastika spat, lebo to bolo zle rozhodnutie a 🍆 mu tam chyba a anickou ostane - lebo toto je vsetko teraz v neobmedzenej miere mozne...a ano, bola by som rada, aby ten zakon pripravili odbornici, nie priamo transgender, ale psychiatri/psychologovia a pravnici v danom odbore. Jednoducho, ked niekto chce nieco chce tak vyznamne menit, nech si je vsetkych nasledkov a dosledkov vedomy, nech je to ireverzibilne a nie je to len chvilkove pobluznenie. A napriklad ja by som bola zapecatenie takehoto zdravotneho zaznamu, i ked viem, ze bolo by to viac nez problematicke hlavne k buducemu partnerovi a k osetrovacim zdravotnikom. Ale tak to je moj nazor.

anonym_26857a
Včera o 09:53
@anonym_b6429b

@anonym_26857a A? 3 uz ovplyvnia tvoj zivot? Si lepsi clovek ako oni? Alebo z coho vyplyva tvoja nadradenost?

@anonym_b6429b napísala som,že nie je ich 1-2.
Kde tam vidíš nadradenosť?
Nadradeno sa správaš ty voči mne.

negymama
Včera o 09:54
@vevesh

@negymama podla mna, nech je to oficialne, ak to naozaj chcu a nech je to vedome rozhodnutie po roznych sedeniach. Tito ludia maju velke psychicke problemy s tym, ze "telo nepasuje k hlave" a meno k pohlaviu. A som za, nech je to aj zakonom osetrene- nech sa stanovia podmienky, kto kedy moze oficialne zmenit pohlavie a nie ze pondelok som peter s chlapskym prirdzenim, na dalsi tyzden anicka s chlapskym prirodzenim, potom som divers, lebo sa tak citim, potom peter bez prirodzenia, anicka bez prirodzenia a potom plastika spat, lebo to bolo zle rozhodnutie a 🍆 mu tam chyba a anickou ostane - lebo toto je vsetko teraz v neobmedzenej miere mozne...a ano, bola by som rada, aby ten zakon pripravili odbornici, nie priamo transgender, ale psychiatri/psychologovia a pravnici v danom odbore. Jednoducho, ked niekto chce nieco chce tak vyznamne menit, nech si je vsetkych nasledkov a dosledkov vedomy, nech je to ireverzibilne a nie je to len chvilkove pobluznenie. A napriklad ja by som bola zapecatenie takehoto zdravotneho zaznamu, i ked viem, ze bolo by to viac nez problematicke hlavne k buducemu partnerovi a k osetrovacim zdravotnikom. Ale tak to je moj nazor.

@vevesh tak nech sa to fixuje na nejaku rozumnu dobu, co ja viem 5-10 rokov? zakon nech tvoria odbornici plus pripomienky zucastnenych.
Spolocnost este bude dlho ladit tieto veci.
ale ako hovorim, su aj dolezitejsie priority, aspon tu na sk, este sme nedospeli ani k pokroku v ochrane beznych prav zien, deti, obeti trest. cinov.

anonym_ffeb99
Včera o 09:54
@anonym_autor

@anonym_ffeb99 V ich programe je to napísané.

@anonym_autor v programe píšu, že budú PRESADZOVAŤ Ospravedlnenie sa zo strany štátu a odškodnenie transrodových ľudí za nútené sterilizácie ktorým sú transrodových ľudia na Slovensku roky vystavovaný. Povedz mi koľko transrodových ľudí s nútenou sterilizáciou poznáš. Pretože podľa štatistiky z rezortu zdravotníctva podstúpilo zmenu pohlavia od VZNIKU slovenskej republiky 25 alebo 26 ľudí. A bavíme sa o menej ako 30 ľuďoch, z čoho predpokladám možno len 10 podstúpilo operaciu na kompletnú na zmenu pohlavia. Tieto operácie su extrémne drahé a náročne a väčšinou vyžadujú celozivotnu pooperačnú starostlivosť a hormóny. Čiže ak niekomu tam dole urobia na vlastnú žiadosť dierku, do konca života musí používať dilatory na roztahovanie a blokator testosterónu (ak mu neodstránia aj semenníky). Ak mu nechajú semenníky tak do konca života užíva estrogén aby ostal “trans ženou”.
Ja predpokladám, že keď sa niekto rozhodne zmeniť si pohlavie, tak sú mu reprodukčné orgány na <>, keďže ani pred tranziciou ich pravdepodobne neplánoval využiť na povodne účely (rozmnožovanie). Z toho dôvodu nevidím dôvod prečo by mali byt takýto ľudia odškodňovaní ale ani nútení do povinnej sterilizácie. Nepredpokladám, že trans ľudia potrebujú sterilizáciu, ale skôr odbornú psychiatrickú pomoc či povinnú vojenskú službu. Dnešní mladí majú strašne veľa času a rozmýšľajú nad sprostosťami LEBO MÔŽU.

jeennyv
Včera o 09:56

Zaregistrovala som par clankov tehotny muz atd. Su tak pomiesane pary vo svete, ona on, on na a neviem jak…ano je to zvlastne pre mna, ale mne osbne to nijak neublizuje…cize..su horsie problemy…

anonym_555096
Včera o 10:03
@anonym_autor

@anonym_555096 Nech sa páči, je to v ich programe:

Umožníme tranzíciu na princípe sebaurčenia. Prijatie postupov tranzície, ktoré budú založené na rešpektovaní rodovej identity dotknutej osoby a princípe sebaurčenia, teda bez nútených sterilizácií a iných nevyžiadaných zákrokov. Transrodové osoby musia mať možnosť zosúladiť svoju rodovú identitu s úradnými záznamami, vrátane všetkých súvisiacich dokladov (to znamená aj dokladov o vzdelávaní). Zároveň budeme presadzovať ospravedlnenie sa zo strany štátu a odškodnenie transrodových ľudí za nútené sterilizácie, ktorým sú transrodoví ľudia v rozpore so základnými hodnotami ľudskosti na Slovensku roky vystavovaní.

https://progresivne.sk/programy/rovnost/

A túto kapitolu garantujú: Lucia Plaváková, Beáta Jurík, Ondrej Prostredník a Zora Jaurová

@anonym_autor to je 2 roky stará vec. Nevravím, že neplatná, ale v súčasnej situácii úplne mimo priorít. Priority majú niekde inde.

Pozri si, čo komunikujú teraz a čomu prikladajú dôležitosť.

Ale chápem, od teba to môže byť priorita aj teraz, tak sa kľudne podľa toho rozhoduj

thirstymonk
Včera o 10:11
@danica2711

@thirstymonk prepáč, ale prejavil si sa ako totálny obmedzenec. Pripomínaš mi niekdajšieho ministra zdravotníctva Rakúsa (KDH), dokonca lekára, ktorý tvrdil, že homosexualita je choroba a dá sa liečiť

@danica2711 Jasne, vydaj sa za luster. Všetci ti zatlieskame...
Či to sa deje len v hlave nacistickeho komunistu? Počkaj. Nie. To sa deje v anglicku: https://refresher.sk/97265-Anglicanka-si-za-man...

A tak sa pýtam, kedy už tento blázinec konečne skončí? Čo ešte treba tolerovať a kde je hranica? Existuje vlastne nejaká hranica? Či v pohode aj s dieťaťom, lebo aj pedofil je človek?

negymama
Včera o 10:20
@thirstymonk

Či to sa deje len v hlave nacistickeho komunistu? Počkaj. Nie. To sa deje v anglicku: https://refresher.sk/97265-Anglicanka-si-za-man...

A tak sa pýtam, kedy už tento blázinec konečne skončí? Čo ešte treba tolerovať a kde je hranica? Existuje vlastne nejaká hranica? Či v pohode aj s dieťaťom, lebo aj pedofil je človek?

@thirstymonk si necital tuto celu debatu?....kazdy vyjadruje podmienku toerancie "AK NEUBLIZUJE" cize realizovana pedofilia je jednoznacne ublizovanie , dietatu...a patri pod kategoriu trestny cin. A bohuzial...drviva vacsina zneuzitia deti je od hetero muzov. Kadejaki pochybni "priatelia" matky, zijuci s nou v spolocnej domacnosti s jej detmi, alebo aj ini uchyli , rodinni prislusnici, vlastni otcovia, dedovia, strykovia, o pripadoch zneuzitia deti dozorujucimi osobami - treneri, veduci zaujmovych kruzkov, taborov, knazi ...atd. su mnoho kauzy po celom svete.
aj vzhladom na pocetnost trans ludi, je ich podiel na pedofilii okrajovy.

anonym_05ce61
Včera o 10:22

@anonym_autor títo ľudia su psychicky narušení, nie je možné, aby mal muž maternicu a tobôž nie vaječníky... toto, nie je vývinová anomália, ani žiadne postihnutie, je to len výplod ich chorých mozgov..

vevesh
Včera o 10:29
@negymama

@thirstymonk si necital tuto celu debatu?....kazdy vyjadruje podmienku toerancie "AK NEUBLIZUJE" cize realizovana pedofilia je jednoznacne ublizovanie , dietatu...a patri pod kategoriu trestny cin. A bohuzial...drviva vacsina zneuzitia deti je od hetero muzov. Kadejaki pochybni "priatelia" matky, zijuci s nou v spolocnej domacnosti s jej detmi, alebo aj ini uchyli , rodinni prislusnici, vlastni otcovia, dedovia, strykovia, o pripadoch zneuzitia deti dozorujucimi osobami - treneri, veduci zaujmovych kruzkov, taborov, knazi ...atd. su mnoho kauzy po celom svete.
aj vzhladom na pocetnost trans ludi, je ich podiel na pedofilii okrajovy.

@negymama ale toto sa da velmi krasne zneuzit- ta pedofilia+ menenie pohlavi. Napriklad taky pristup do dievcenskych satien alebo tabory a trenerky (opatrovatelske osoby), atd. Preto som za sterilizaciu, lebo ako uz bolo spomemute, trans maju tolko problemov, ze na toto absolutne nemyslia (a budu ochotni to podstupit), kdezto pedofilom to skrtne karty. Bdw. Nemecko ma navyssie pocty takychto pripadov, za pedofiliu je tusim do 5 rokov nepodmienecne, takze kludne sa moze stat, ze pedofil ani sediet nebude, zaplati pokutecku a jede dal.....🤐🤐🤐🤐🤐

negymama
Včera o 10:34
@vevesh

@negymama ale toto sa da velmi krasne zneuzit- ta pedofilia+ menenie pohlavi. Napriklad taky pristup do dievcenskych satien alebo tabory a trenerky (opatrovatelske osoby), atd. Preto som za sterilizaciu, lebo ako uz bolo spomemute, trans maju tolko problemov, ze na toto absolutne nemyslia (a budu ochotni to podstupit), kdezto pedofilom to skrtne karty. Bdw. Nemecko ma navyssie pocty takychto pripadov, za pedofiliu je tusim do 5 rokov nepodmienecne, takze kludne sa moze stat, ze pedofil ani sediet nebude, zaplati pokutecku a jede dal.....🤐🤐🤐🤐🤐

@vevesh tak ked si za sterlizaciu...tak preventivne alebo az po cine?
lebo ako hovorim, vacsina pedofilov je z radu normalnych hetero? povedz, kolki boli po dokazanej pedofilii sterlizovani? Ked uz...tak potom vsetkych , co su ohrozenim pre deti.

a nie ze niekto bude sterlizovani dopredu, ze co ak to bude robit, a ini pachatelia aj po dokazanom trestnom cine, vyjdu ako ty hovoris s podmienkou a samozrejme o sterlizacii ani reci. /co je strasne, ze takto uniknu spravodlivosti, grr 😖/.
rozhodne by som bola za vyssie tresty a ziadne podmienky, a mne je jedno kto to spacha.

negymama
Včera o 10:38
@vevesh

@vevesh samozrejme taketo vychcane zmeny pohlavia...pre vitazstvo v sporte, ci aby sa dostali k cielovej skupine svojho uchylactva, ..to teda neviem ako sa da osetrit, Urcite su nejake testy, viem ze nejakym pachatelom sa davaju obrazky, videa a skuma sa zapojenie casti mozgu ako reakcia na urcite sexualne podnety.
tak toto keby sa vyzadovalo pred tranziciou, by mozno odchytilo aspon cast mozneho rizika.

a celkove ma udivuje, casto az bezbreha dovera a naivita dospelych, ako su schopni zverit dieta hocikomu bez overenia, hoci niektori z nich uz maju nieco v registri tresov, ci vylucenie z prace s detmi.

vevesh
Včera o 10:43
@negymama

@vevesh tak ked si za sterlizaciu...tak preventivne alebo az po cine?
lebo ako hovorim, vacsina pedofilov je z radu normalnych hetero? povedz, kolki boli po dokazanej pedofilii sterlizovani? Ked uz...tak potom vsetkych , co su ohrozenim pre deti.

a nie ze niekto bude sterlizovani dopredu, ze co ak to bude robit, a ini pachatelia aj po dokazanom trestnom cine, vyjdu ako ty hovoris s podmienkou a samozrejme o sterlizacii ani reci. /co je strasne, ze takto uniknu spravodlivosti, grr 😖/.
rozhodne by som bola za vyssie tresty a ziadne podmienky, a mne je jedno kto to spacha.

@negymama u pedofilov po dokazanom cine ( i ked mam info, ze u pedofilov to vobec nepomaha, dokonca to zhorsuje stav a chutky laicky napisane). Radsej by som bola za prisnejsie tresty, ale to by asi polovica nemcov sedela🙄🙄🙄. Takisto u trans, ked oficialne zmenia pohlavie, ako jednym z poslednych krokov legalizacie zmeny pohlavia spolu s psychologicko-psychiatrickymi sedeniami. Take vlazne menenie, ako je teraz v nemecku povolene, ze raz si to, raz tamto, ako sa vyspis, dava velku slobodu pedofilom ist presne na tie miesta, kde by kvoli pohlaviu neboli pripusteni. A samozrejme, pedofila neodradi ani nasledna kastracia po cine, ale vopred sa neda ani jeden z nich dobrovolne vykastrovat...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

thirstymonk
Včera o 10:50
@vevesh

@negymama u pedofilov po dokazanom cine ( i ked mam info, ze u pedofilov to vobec nepomaha, dokonca to zhorsuje stav a chutky laicky napisane). Radsej by som bola za prisnejsie tresty, ale to by asi polovica nemcov sedela🙄🙄🙄. Takisto u trans, ked oficialne zmenia pohlavie, ako jednym z poslednych krokov legalizacie zmeny pohlavia spolu s psychologicko-psychiatrickymi sedeniami. Take vlazne menenie, ako je teraz v nemecku povolene, ze raz si to, raz tamto, ako sa vyspis, dava velku slobodu pedofilom ist presne na tie miesta, kde by kvoli pohlaviu neboli pripusteni. A samozrejme, pedofila neodradi ani nasledna kastracia po cine, ale vopred sa neda ani jeden z nich dobrovolne vykastrovat...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

@vevesh Lebo pedofilom treba rubať pinďure na klatiku sekerou. Akože čo keď ho sterilizuju? Znasilnene dievča neotehotnie, či jak tomu mám rozumieť? Keby hrozil realny trest za pedofiliu a vlastne všetky sexualne činy, tak by si pachatelia dvakrat rozmysleli, či pridu zaživa o kulky, alebo to risknu.

negymama
Včera o 11:00
@vevesh

@vevesh tak potom kastrovat, ci? to by nezabralo 😲
prisnejsie tresty uricite, ta ochrana deti je slaba. Kolke pripady vyjdu na povrch az po rokoch, a pachatelia si ziju spokojne na slobode.
Ja si pamatam z detstva, u mojich starych rodicov sused, stary uchylny dedo, nestacilo mu zenu s milenkami podvadzat , este si to spestroval detmi.
Lakal ich tak, ze vedome choval doma pekne kone a s peknym kocom a vyzdobenymi konmi chodil po kadejakych trhoch a folklornych festivaloch...a samozrejme, decka k tym konikom ako osy na med.
este sa nas dedko cudoval, ze co k nim nechceme chodit, ked nas sused tak pekne prosi, ze nam da to aj ono, ze koniky hladkat mozme... Podotykam, bol zenaty a mal dospeleho syna. fuj ho.
neskor v puberte som medzi detmi zachytila, ze ho poznaju co je zac. Dospeli nic...mily dedusko s konikmi. 😝

vevesh
Včera o 11:10
@thirstymonk

@vevesh Lebo pedofilom treba rubať pinďure na klatiku sekerou. Akože čo keď ho sterilizuju? Znasilnene dievča neotehotnie, či jak tomu mám rozumieť? Keby hrozil realny trest za pedofiliu a vlastne všetky sexualne činy, tak by si pachatelia dvakrat rozmysleli, či pridu zaživa o kulky, alebo to risknu.

@thirstymonk lenze nemozes "tat preventivne" a po cine kastrovat, co ti to uz pomoze (a obetiam toboz). Ale ano, je dokazane z moslimskych krajin, ze trest smrti (resp. ine telesne tresty spojene z moznou smrtou za pedofiliu) dost obmedzuje pedofilske vyvadzanie, i ked, nevinne popravenych sme tu tiez mali.....

anonym_7a01a0
Včera o 11:23
@wolf_

@anonym_6b1826 na to názor nemám 🙂 ale celkom by ma zaujímalo z čoho vychádza tento tvoj názor - prečo by si to mal platiť sám?

@wolf_ a preco by si v podstate "kzmeticke zakroky" nemal takyto clovek platit sam? ked sa rozhodnem, ze nechcem byt zena, ale muz, stat mi to ma hradit? a co ked sa rozhodnem, ze nechcem mat male prsia, ale velke.. tiez by mi to teda mal ten stat zaplatit = nezaplati...

tetapetra
Včera o 11:41

@anonym_autor ži a nechaj žiť. Koľko je takýchto ľudí? Koľkých reálne poznáš? Veď nech si robia čo chcú zo svojim telom. Zásadne som však zato,aby sa takýto zásah zo všetkým, čo s tym súvisí dial až po dovŕšení veku 18r.

thirstymonk
Včera o 11:48
@vevesh

@thirstymonk lenze nemozes "tat preventivne" a po cine kastrovat, co ti to uz pomoze (a obetiam toboz). Ale ano, je dokazane z moslimskych krajin, ze trest smrti (resp. ine telesne tresty spojene z moznou smrtou za pedofiliu) dost obmedzuje pedofilske vyvadzanie, i ked, nevinne popravenych sme tu tiez mali.....

@vevesh Mali veru... trest smrti nemal byť nikdy zrušený, ale vykonávaný len v obzvlášť závažných prípadoch, kde niet žiadnych pochýb o tom, že človek čin vykonal. Napríklad ho videlo iks ľudí, alebo sa ten vinník sám priznal.

wolf_
Včera o 12:07
@anonym_7a01a0

@wolf_ a preco by si v podstate "kzmeticke zakroky" nemal takyto clovek platit sam? ked sa rozhodnem, ze nechcem byt zena, ale muz, stat mi to ma hradit? a co ked sa rozhodnem, ze nechcem mat male prsia, ale velke.. tiez by mi to teda mal ten stat zaplatit = nezaplati...

@anonym_7a01a0 ak je to len "kozmetický zákrok" tak potom táto debata "povinnej sterilizácie" je teda o to ešte viac absurdnejšia 🤔 .. to nie je o "len tak som sa z dlhej chvíle rozhodol/rozhodla"... rovnako ako tie prsia nemusia byť vždy len o tom, že chcem väčšie/menšie... ale konieckoncov ani taká laserová operácia dioptrií nie je hradená a je to vraj "kozmetický zákrok" 🤷‍♀️🤔 Tak či tak, ako som písala - na ne/hradenie takýchto zákrokov názor nemám. Nemám dostatok info o tom ako čo sa zvykne ne/hradiť a na základe čoho sa vlastne o tom rozhoduje. Zatiaľ čo o problematike trans mám tých info dosť, a veru mnohí by sa mohli radšej zdržať komentovania lebo je to tu zmes emócií, mýtov, absurdít a fakty akosi zaostávajú 🙂

danica2711
Včera o 12:52
@thirstymonk

@thirstymonk máš v hlave (v tejto téme) riadny guláš...

hefo
Včera o 13:05
@thirstymonk

@thirstymonk S časťou tvojho príspevku sa možno dá súhlasiť, ale čo sa týka odstrašenia, výskumy kriminológie či penológie alebo ako sa tá konkrétna veda volá, ukazujú, že samotná výška trestu má na početnosť spáchania toho-ktorého zločinu malý vplyv, lebo zločinci sa viac či menej oprávnene domnievajú, že práve ich nechytia. Pri zločinoch spáchaných z nejakého psychopatického pudenia a nie z vedomého rozhodnutia (čo zločiny na deťoch a veľká časť znásilnení bývajú) už vôbec.

hefo
Včera o 13:09
@anonym_f68b57

@maranta_leuconeura Pozor, to co pises nie je pravda. Romky boli sterilizovane s ich vedomim a suhlasom. Dokonca za to tusim aj dostali nejake vyhody (zda sa mi, ze peniaze). O vsetkom boli informovane hlavne ustne. Informovany suhlas, ktory spominas, bol problematicky z toho dovodu, ze niektore z nich nevedeli citat a pisat. Podpisali sa krizikom a hotovo. Ale urcite neboli uvedene do omylu alebo oklamane...

@anonym_f68b57 Keby to bolo na mne, umožnil by som všetkým prvýkrát právoplatne odsúdeným na nepodmienečný trest odňatia slobody vybrať si skrátenie (resp. zrušenie ak by to bolo do 5 rokov) basy o 5 rokov výmenou za vazektómiu/sterilizáciu. Cieľ by bol, aby sa táto pochybná vrstva už viac nemnožila.

anonym_a49e41
Včera o 13:13

Vie mi niekto, kto intenzívne sleduje PS povedať, ako si v praxi tranzíciu na základe sebaurčenia predstavujú? Mňa ako ženu zaujímajú len také prípady ak sa sexuálny predátor rozhodne, že on sa sebaurčí ako žena, je žena a môže na ženské wc, do ženských šatní, spŕch atď. Ja sa by som sa rozhodne necítila komfortne, keby príde na ženské wc niekto, kto je biologický muž a aj tak od pohľadu vyzerá. Nemám problém so skutočnými trans ľuďmi ktorí si prešli zdĺhavým procesom a žijú si tichý a pokojný život ale trošku sa obávam, či to nedá priestor aj takýmto osobám. Ako to má PS ošetrené? Ako má ošetrené to, že mnohí trans ľudia napríklad v USA ľutujú, že prešli tranzíciou, lebo sa celý proces urýchlil? Nečítam neseriózne bulvárne plátky ak by si niekto myslel, ale čítala som viacero znepokojivých prípadov z krajín kde sa ku trans ľuďom pristupuje oveľa liberálnejšie ako u nás a preto ma to zaujíma. Vie mi niekto odpovedať? Z tých, pre ktorých nemá toto opatrenie žiadne negatíva a nikomu sa tým nezhorší kvalita života.

sisaka
Včera o 14:10
@tetapetra

@anonym_autor ži a nechaj žiť. Koľko je takýchto ľudí? Koľkých reálne poznáš? Veď nech si robia čo chcú zo svojim telom. Zásadne som však zato,aby sa takýto zásah zo všetkým, čo s tym súvisí dial až po dovŕšení veku 18r.

@tetapetra bohužiaľ toto má nielen dopad na ich telá, ale na celú spoločnosť. Ľudia sa “zobudia” keď uvidia v nemocnici nápis tehotné osoby, v knižnici knižku o tehotnom ockovi, keď tvoja dcéra bude súťažiť v ženskej kategórii s biologickým mužom a nebude mať šancu, keď v ženskej šatni stretneš muža, ktorý si mysli, že je žena a preto má právo tam byť tiež a obzerať nahé ženské telá.
Súhlasím s tebou, že zmena pohlavia až po 18. a dodávam, že po komplexnom psychiatrickom vyšetrení.

potapacik
Včera o 15:19

Už máme aj na Slovensku ludi čo prešli týmto procesom.Na youtube su videa volaju sa v tranzu a tam to ludia opisujú. A sú tám aj ludia čo to lutujú. Je blbosť niekoho sterilizovať lebo vie svoje rozhodnutie ešte zmeniť. A nie je to lahký proces, rok u sexuologa a psychologa potom dostane hormony. Najprv neutrálne meno, potom si meni meno na ake chce. Ale v OP má stále pohlavie ake ma v čase narodenia. A operácia je brutálna preto ju chce malo ludi podstupiť. Radšej chodia s penisom. A určite nechodia do šatne sa kukať na nahých ludi. To môžu aj v saune.Skôr si myslím že to tužia skyť. Chcem tým povedať že by sme sa mohli naučiť tolarancie. Asi taká zaostalosť iba na Slovensku.A super odbočka od vážnych tem ako zdravotnictvo, školstvo, korupcia.

tetapetra
Včera o 15:38
@sisaka

@tetapetra bohužiaľ toto má nielen dopad na ich telá, ale na celú spoločnosť. Ľudia sa “zobudia” keď uvidia v nemocnici nápis tehotné osoby, v knižnici knižku o tehotnom ockovi, keď tvoja dcéra bude súťažiť v ženskej kategórii s biologickým mužom a nebude mať šancu, keď v ženskej šatni stretneš muža, ktorý si mysli, že je žena a preto má právo tam byť tiež a obzerať nahé ženské telá.
Súhlasím s tebou, že zmena pohlavia až po 18. a dodávam, že po komplexnom psychiatrickom vyšetrení.

@sisaka koľko je takých ľudí? Fakt ich je málo. Tiež som proti tomu,aby súťažne športovali s "inym" pohlavím. To,že sa cítiš ako žena je fajn,ale sila je mužská toto sa odrbat podľa mňa neda.K tým šatniam, no tak to je na dlhú diskusiu. 😉