Názor na strerilizáciu pri úradnej zmene pohlavia
Súhlasíte s povinnými sterilizáciami pri úradnej zmene pohlavia? Biologicky muz, ktorý si chce zmeniť pohlavie na ženu, by mal podľa mňa podstúpiť vazektomiu, pred tým, než mu úradné zmenia písmenko na občianskom. Takisto by mali biologické ženy mať povinnosť podstúpiť podviazanie vaječníkov. Veď predsa tu nemôžeme mať (z úradného hľadiska) tehotných mužov. A práve strana PS to chce zmeniť a ešte aj odškodňovať transgenderov, ktorí už podstúpili sterilizáciu na úradnú zmenu pohlavia. A s týmto zásadne nesúhlasím.
Kolko tych ludi poznate osobne? Lebo ja 2 za cele tie roky a to som bola dlho v umeni. To je tak malo ludi, ze sa to neoplati riesit. Roky to funguje nejako a hovori sa o tom mozno tri roky. Za mna taka zabavka pre politikov.
@sisaka koľko je takých ľudí? Fakt ich je málo. Tiež som proti tomu,aby súťažne športovali s "inym" pohlavím. To,že sa cítiš ako žena je fajn,ale sila je mužská toto sa odrbat podľa mňa neda.K tým šatniam, no tak to je na dlhú diskusiu. 😉
@tetapetra čo je pre teba málo? Lebo podľa mňa ich málo nie je. Problém je, že politika tolerantnosti vie zájsť tak ďaleko, že je “nenávistné” neumožniť trans žene aby súťažila medzi biologickými ženami. Pre mnohých ľudí je trans žena rovnaká žena ako som ja. Ako docielime, kde sa to celé stopne? Ako vieme, že ako povolíme jedno, tak zaručene nepovolíme aj druhé?Lebo ja som na slovenské pomery určite liberálka. Ale za tie roky čo som liberálka sa dosť posunuli hranice, čo znamená byť liberál. V USA by som s mojimi názormi bola už označená za konzervatívnu.
@anonym_f68b57 Keby to bolo na mne, umožnil by som všetkým prvýkrát právoplatne odsúdeným na nepodmienečný trest odňatia slobody vybrať si skrátenie (resp. zrušenie ak by to bolo do 5 rokov) basy o 5 rokov výmenou za vazektómiu/sterilizáciu. Cieľ by bol, aby sa táto pochybná vrstva už viac nemnožila.
@hefo Toto už vymyslel americký sudca z Tennessee, ktorý dával odsúdeným mužom nižšie tresty výmenou za vazektomie.
@martinmmartin Kastrácia nie je vyžadovaná, len sterilizácia (vazektómia/ podviazanie vajíčkovodov). Nemýľ si pojmy.
@anonym_autor A teraz si predstav,ze na sk by bol zakon, aky plati v Nemecku.Co nastastie na zaklade zlozenia tejto vlady nehrozi zatial. Cize moznost kazdy rok si URADNE/nie lek, .zakrokom/menit pohlavie.Obe moznosti zakonov su proti nieen zdravemu rozumu,ale doslova skodlive pre spolocnost.Apodporuje to pedofiliu a ses.nasile znacne.
Ako v De Zeleni /co je obdoba PS na sk tak aj PS by za okolnosti, ze vladnu, mali rovnake ciele. CIze zakonom uzakonit zmenu pohlavia co najednoduchsie . ved aj PS davnejsie spominalo pojem tehotna osoba. Cize neutral.Nie Tehotna zena.Ideologia ultra leberalizmu je nemenna.
Takze ano, malo by byt zakonom uzakonene, ze ked niekto chce zmenu pohlavia,tak musi ju vykonat potom so vsetkymi nasledkami pre neho/JU/ cize sterilizacia. Takze ak sa muz rozhodne stat zenou,nemoze roditPretoze zenou aj tak bude len prvne a formalne.Pretoze to biologicky nie je mozne. Tak ako biologicky nie je mozne,aby sa stal zenou,kedze chrozomy ma muzske .A naopak. .
@hefo PRave preto im treba urezať pinďura aj s guľami a netreba ich ani držať v base. Môžu isť smelo do roboty a nikomu už nikdy neubližia. MYslim sexualne.
@thirstymonk to sa dost velmi mylis. Pretoze chtic z mysle nedas von a potom vedia ist do zavaznejsich veci, aj az do vrazdy...
Kolko tych ludi poznate osobne? Lebo ja 2 za cele tie roky a to som bola dlho v umeni. To je tak malo ludi, ze sa to neoplati riesit. Roky to funguje nejako a hovori sa o tom mozno tri roky. Za mna taka zabavka pre politikov.
@kiki68 poznam mininalne 3 deti pod 18 rokov, ktore maju zmenene papierovo pohlavie. Pohlavne sa zatial ani jedno nechysta. A je to sakra problem hlavne na vyletoch a pobytoch- ubytovanie s dievcatom/chlapcom/samostatne/ s ucitelom...?okrem ineho...
Mozno sa 1 tehotny muz postara o dieta lepsie ako nejaka „riadna zena“, co rodi v osade ako jablon … sterilizovatby mali vsetkych, Kt su schopni ublizit detom (zabiju ich, zneuziju atd ) .. nejaky bradaty tehotny chlap vyzera sice divne … ale ked je spokojny a stastny … jeho vec
@anonym_425bc4 prečo žena v osade? Kľudne môže byť krkavčia mater aj žena s VŠ diplomom a z normálnej slopáckej tradičnej rodiny.
@thirstymonk to sa dost velmi mylis. Pretoze chtic z mysle nedas von a potom vedia ist do zavaznejsich veci, aj az do vrazdy...
@vevesh Jasne, že dáš. To nie je len o mysli. Keď nemáš testosteron, pomaly stratíš sexuálny pud. Mal som málo testosteronu, viem o čom hovorím. Už mám našťastie dostatok. 🙂
Nie, nesúhlasím. Mame väčšie problemy ako pár týchto ľudí, napr nekontrolovateľná pôrodnosť v osadách
@anonym_84950d my na slovensku mame proboem s nekontrolovatelnou porodnostou? 🙂) toto ficalo pred 20 rokmi, takyto hejt, treba sa pozriet realite do oci. Pokial ide o sterilizaciu, som proti un bloc
@anonym_84950d my na slovensku mame proboem s nekontrolovatelnou porodnostou? 🙂) toto ficalo pred 20 rokmi, takyto hejt, treba sa pozriet realite do oci. Pokial ide o sterilizaciu, som proti un bloc
@julish áno v osadach mame nekontrooovatelnu pôrodnosť, rodia mladucke dievčatá, majú viac partnerov a vyšši počet deti
Životná úroveň je žalostná, o zdrdotnej starostlivosti, výchove, vzdelaní - pod. sa nemusíme ani baviť
@kiki68 poznam mininalne 3 deti pod 18 rokov, ktore maju zmenene papierovo pohlavie. Pohlavne sa zatial ani jedno nechysta. A je to sakra problem hlavne na vyletoch a pobytoch- ubytovanie s dievcatom/chlapcom/samostatne/ s ucitelom...?okrem ineho...
@vevesh tak raz sa budu musiet rozhodnut a prave ta chirurgia je pomerne nezvratna. Aj ked pre lepsi vysledok je dobre to spravit pred 15 rokom, neviem si predstavit toto riesit, nakolko ta estetika toho je po puberte skoro nedosiahnutelna. Clovek to proste pozna a viac menej to fungovanie byva casto limitovane. Papiere su asi najmensi problem za mna.
@vevesh tak raz sa budu musiet rozhodnut a prave ta chirurgia je pomerne nezvratna. Aj ked pre lepsi vysledok je dobre to spravit pred 15 rokom, neviem si predstavit toto riesit, nakolko ta estetika toho je po puberte skoro nedosiahnutelna. Clovek to proste pozna a viac menej to fungovanie byva casto limitovane. Papiere su asi najmensi problem za mna.
@kiki68 🤷♀️prave preto som za operacie az po 18tke, lebo napriklad spoluziacka mojej dcery nechodi k psychologovi vobec, psychiatricke sedenia ma 1x do roka - to je na moj vkus dost malo. Jej-jemu stacilo papierovo meno zmenit a zrazu sa citi vyborne🤔🤔🤔🤔 dalsie dieta v inom rocniku, tak tam to rasi az zle, po slovensky povedane sa nevie od radosti vpratat do koze- z problemoveho prostredia, problemovy zivot+ toto, tam to nevidim dobre (ak to dieta nebude poriadne niekde osetrene na psychiatrickej klinike). A rozhodnut sa nemusia- to im umoznuje zakon, lebo mozu menit, akokolvek chcu a momentalne sa citia....😳🤔🤷♀️
@kiki68 🤷♀️prave preto som za operacie az po 18tke, lebo napriklad spoluziacka mojej dcery nechodi k psychologovi vobec, psychiatricke sedenia ma 1x do roka - to je na moj vkus dost malo. Jej-jemu stacilo papierovo meno zmenit a zrazu sa citi vyborne🤔🤔🤔🤔 dalsie dieta v inom rocniku, tak tam to rasi az zle, po slovensky povedane sa nevie od radosti vpratat do koze- z problemoveho prostredia, problemovy zivot+ toto, tam to nevidim dobre (ak to dieta nebude poriadne niekde osetrene na psychiatrickej klinike). A rozhodnut sa nemusia- to im umoznuje zakon, lebo mozu menit, akokolvek chcu a momentalne sa citia....😳🤔🤷♀️
@vevesh tak v urcitom veku uz ked to zmenis, tak to zle vyzera. Bez hormonov nebude nikto dobre vyzerat ako to druhe pohlavie a neskor plastiky. Aj ked po 60tke je to asi zase jedno 😂😀
@anonym_autor ludia, mali by vas trapit nelegalne luxusne haciendy z eurofondov co nedostali podnikatelia, zrusena NAKA, zrusena specialna prokuratura, kriminalnici v nasej vlade, snaha o zamknutie katastra, cenzurovana verejnopravna TV, korupcne kauzy a pokusy rozlozit pravny stat a nie par trans ludi, ktorych nikto z vas este ani nikdy realne nestretol na vlastne oci. To nie je problem SR!
@anonym_autor nech si robia čo chcú, pokiaľ tým mňa neobťažujú, je to ich život.
@kiki68 lepší výsledok je Jedine tak estetický. Vážne nežiadúce účinky puberty blockers, psychiatrické problémy zväčša ostávajú alebo sa zhoršia, aj vďaka vedľajším účinkom hormónov a v 20. im dobije, že to bola chyba, nevedeli, do čoho idú, chcú svoje telo nazad a už to nejde. Sú navždy zohaveni…
@anonym_autor ludia, mali by vas trapit nelegalne luxusne haciendy z eurofondov co nedostali podnikatelia, zrusena NAKA, zrusena specialna prokuratura, kriminalnici v nasej vlade, snaha o zamknutie katastra, cenzurovana verejnopravna TV, korupcne kauzy a pokusy rozlozit pravny stat a nie par trans ludi, ktorych nikto z vas este ani nikdy realne nestretol na vlastne oci. To nie je problem SR!
@lunademonica tu na MK sa riešia také blbosti, že človeku až rozum zastáva, možno choď do iných tém písať, čo má ľudí zaujímať a čo majú riešiť.
Napríklad mňa osobne slovenská politika zaujíma fakt len okrajovo, nemá na môj život vplyv, ale LGBTQ+ propaganda je mi pchaná dole hrdlom neustále a vidím a zažívam jej vplyv neustále. Je nebezpečná a nie je o tom, že nechajte ich žiť ako chcú, má dosah na všetkých a ovplyvňuje životy aj ľudí mimo tejto komunity.
@julish áno v osadach mame nekontrooovatelnu pôrodnosť, rodia mladucke dievčatá, majú viac partnerov a vyšši počet deti
Životná úroveň je žalostná, o zdrdotnej starostlivosti, výchove, vzdelaní - pod. sa nemusíme ani baviť
@anonym_84950d to je ale par lokalit, pozri sa na data, nie mazurekove slovne preteky
@anonym_84950d to je ale par lokalit, pozri sa na data, nie mazurekove slovne preteky
@julish to určite nie je lar lokalít. Nie som odkázaná na Mazureka. Mam zdroje rovno oproti cez ulicu
@lunademonica tu na MK sa riešia také blbosti, že človeku až rozum zastáva, možno choď do iných tém písať, čo má ľudí zaujímať a čo majú riešiť.
Napríklad mňa osobne slovenská politika zaujíma fakt len okrajovo, nemá na môj život vplyv, ale LGBTQ+ propaganda je mi pchaná dole hrdlom neustále a vidím a zažívam jej vplyv neustále. Je nebezpečná a nie je o tom, že nechajte ich žiť ako chcú, má dosah na všetkých a ovplyvňuje životy aj ľudí mimo tejto komunity.
@sisaka ty si celá nejaká domýlena. Politiku nesleduješ -vraj nema vplyv na tvoj zivot..WTF??? Absentuje mozog? Páve to by si mala, tá ti zasahuje do života najviac. Ešte mi vysvetlí ako ti lgbti propaganda lezie dolu krkom a aky stradidelny vplyvy ma na tvoj život??? Už keď sa o politiku nezaujímaš, ale trápia cudzie penisy v cudzích ritiach.
@sisaka keby sa ti nas teply prezident chcel preoperovat na to, na co sa citi, to by si akceptovala? Keby z neho bola jamkata Peťka?😁
Frajera uz ma, mohol by sa za neho vydat.😁
@anonym_84950d no to ti vravim prave - pozri sa aj dalej ako po dom oproti. Toto realne problem nie je
@julish za domom je osada a tam je presne to čo popisujem
Nemusíme o tom ďalej debatovať. Keď to tak podľa teba nie je, tak sa chod niekde do osád pozrieť a presvec sa sama
@sisaka ty si celá nejaká domýlena. Politiku nesleduješ -vraj nema vplyv na tvoj zivot..WTF??? Absentuje mozog? Páve to by si mala, tá ti zasahuje do života najviac. Ešte mi vysvetlí ako ti lgbti propaganda lezie dolu krkom a aky stradidelny vplyvy ma na tvoj život??? Už keď sa o politiku nezaujímaš, ale trápia cudzie penisy v cudzích ritiach.
@anonym_b6429b v prvom rade sa nauč čítať s porozumením. Napísala som SLOVENSKÁ politika ma nezaujíma. Nie preto, že som domylená, ale preto lebo nemá na mňa žiaden vplyv, už vyše 20 rokov tam nežijem. Taktiež nikde nepíšem, že ma trápia cudzie penisy, jasne píšem o propagande. Buď šťastná, že jej vplyv je na Slovensku minimálny. Aký ma na mňa vplyv som písala v množstve tém, nemám chuť sa rozpisovať, lebo to pre ľudí na Slovensku bude znieť neuveriteľne, ľudia, čo žijú v západnej Európe, Kanade, USA atď. vedia o čom to je.

@thirstymonk S časťou tvojho príspevku sa možno dá súhlasiť, ale čo sa týka odstrašenia, výskumy kriminológie či penológie alebo ako sa tá konkrétna veda volá, ukazujú, že samotná výška trestu má na početnosť spáchania toho-ktorého zločinu malý vplyv, lebo zločinci sa viac či menej oprávnene domnievajú, že práve ich nechytia. Pri zločinoch spáchaných z nejakého psychopatického pudenia a nie z vedomého rozhodnutia (čo zločiny na deťoch a veľká časť znásilnení bývajú) už vôbec.
@hefo PRave preto im treba urezať pinďura aj s guľami a netreba ich ani držať v base. Môžu isť smelo do roboty a nikomu už nikdy neubližia. MYslim sexualne.