Názor na strerilizáciu pri úradnej zmene pohlavia
Súhlasíte s povinnými sterilizáciami pri úradnej zmene pohlavia? Biologicky muz, ktorý si chce zmeniť pohlavie na ženu, by mal podľa mňa podstúpiť vazektomiu, pred tým, než mu úradné zmenia písmenko na občianskom. Takisto by mali biologické ženy mať povinnosť podstúpiť podviazanie vaječníkov. Veď predsa tu nemôžeme mať (z úradného hľadiska) tehotných mužov. A práve strana PS to chce zmeniť a ešte aj odškodňovať transgenderov, ktorí už podstúpili sterilizáciu na úradnú zmenu pohlavia. A s týmto zásadne nesúhlasím.
@anonym_autor Ja zasadne nesuhlasim s dajakou zmenou pohlavia. Výmysly jedincov, ktorí nevedia čo by už od rozkoše robili. Treba im dať do ruky lopatu a tak. Bo nevedia čo s voľnym časom.
Nesúhlasím . Ti ľudia majú problém sami so sebou , nikto z nás to nikdy nemôže pochopiť čo prežívajú , majú psychické problémy , ťažko sa zaraďujú do spoločnosti a ešte druhí ľudia im majú určovať čo s ich telom ?! Uricte nie .
Ja by som skôr kastrovana všetkých uchylnych farorov , čo zneužívajú maloletých , ti sú pre spoločnosť väčšia hrozba ako tehotn chlap !
Nesúhlasím . Ti ľudia majú problém sami so sebou , nikto z nás to nikdy nemôže pochopiť čo prežívajú , majú psychické problémy , ťažko sa zaraďujú do spoločnosti a ešte druhí ľudia im majú určovať čo s ich telom ?! Uricte nie .
Ja by som skôr kastrovana všetkých uchylnych farorov , čo zneužívajú maloletých , ti sú pre spoločnosť väčšia hrozba ako tehotn chlap !
@lenka.25 pripomina mi to muzov, ktori chcu robit zakony o tom co zeny smu a nesmu robit so svojim telom........ a pritom ani poriadne nevedia, kde su vajecniky a ako funguje menzes....
Už len samotná hormonálna liečba veľmi výrazne znižuje plodnosť.
V každom prípade - nie, rozhodne NIE SOM za povinnú sterilizáciu pri zmene pohlavia. Človek má mať možnosť rozhodovať o svojom tele sám.
Som za kastráciu, ešte by sa rozmnožovali a chuďa potomok by mal takého pochybného rodiča mužoženu, vieš synáčik ja som ťa splodil, vyzerám ako žena , ale medzi nohami mňa vtáka, volaj ma mamaotec 🤐
Nesuhlasim s povinnou kastraciou.
Je to rovnaky zlocin, ktory sa robil na Romkach, tiez sa im vykonavala sterilizacia bez ich vedomia (nemohli dat informovany suhlas, kedze bud nerozumeli alebo sa ich nikto ani nepytal). Akoze v mene nejakeho vyssieho dobra, aby nemali vela deti...
Nuz. Lahlo sa da ospravedlnit akakolvek nepravost. Dnes povinne kastracie trans ludi, zajtra povinne kastracie odsudenych za umyselny trestny cin, pozajtra povinne kastracie neveriacich... mohla by som pokracovat. Jednoducho nie.
Nesúhlasím s tým. Kvôli čomu by to mali podstupovat? Sú slobodní ľudia majú mať právo sa rozhodnúť slobodne
@anonym_autor nie, nesuhlasim. Iných tu treba kastrovat. Ešte by ma zaujímalo koľko takýchto podrypavacov pred voľbami tu budeme mat. Necháme prečo takéto témy nemažu.
Som za kastráciu, ešte by sa rozmnožovali a chuďa potomok by mal takého pochybného rodiča mužoženu, vieš synáčik ja som ťa splodil, vyzerám ako žena , ale medzi nohami mňa vtáka, volaj ma mamaotec 🤐
@anonym_72aa65 potomok môže byť hypoteticky chúďaťom primárne kvôli odsudzovačnej nenávistnej spoločnosti, a nie kvôli tomu čo má alebo nemá jeho rodič medzi nohami
Mozno sa 1 tehotny muz postara o dieta lepsie ako nejaka „riadna zena“, co rodi v osade ako jablon … sterilizovatby mali vsetkych, Kt su schopni ublizit detom (zabiju ich, zneuziju atd ) .. nejaky bradaty tehotny chlap vyzera sice divne … ale ked je spokojny a stastny … jeho vec
Nesúhlasím so zmenou pohlavia žiadnou
Lebo je to mrzacenie zdravého tela
A treba psychicky liečiť a nie, ze ma niekto poruchu ,tak môže si robiť čo chce
Nesúhlasím so zmenou pohlavia ale ani s kastraciou. Vsuvka: Som volič PS ale to neznamená, že súhlasím so všetkým čo majú v programe alebo čo chcú/nechcú presadiť. To, že niečo majú v programe neznamená, že sa im to podarí presadiť keďže koalíciu by tvorili s mixom strán, ktoré by ich držali na krátko. Momentálne s odstupom času vnímam, že opozične je PS veľmi slabá strana a jednoducho nevedia ľudí presvedčiť, no keďže skm zasadne proti smerohlasu a SNS či republike, prikláňam sa skôr k SaS a PS aj keď reálne si myslím, že neexistuje na Slovensku strana s ktorou by som sa úplne stotožnovala a chcela ju voliť.
Kastrovať by sa mali pedofili, tí, čo znásilňujú ženy, deti, zoofili a všetci, čo páchajú sexuálne násilie na iných. Inak kde si sa Dočítala že PS chce odškodňovať transgenderov? 😅
@anonym_autor mat tvoje problemy a prezidentov plat 😂
Už len samotná hormonálna liečba veľmi výrazne znižuje plodnosť.
V každom prípade - nie, rozhodne NIE SOM za povinnú sterilizáciu pri zmene pohlavia. Človek má mať možnosť rozhodovať o svojom tele sám.
@wolf_ tak nech si celý proces aj sám zaplatí
@anonym_autor nie, nesúhlasím. A Ty si čo vyslankyňa súčasnej vlády? Kiežby to boli problémy nášho národa. Ale áno, chápem že pre ich voličov to stačí vytiahnuť pred voľbami. Čože sme na tom už ekonomicky nahhoršie v Európe. A evidentne aj mentálne....
Volby sa blizia, uz sa zacala kampan proti PS sposobom mlatenia slameneho panaka ?
Poznáte bližšie človeka, ktorý podstúpil zmenu pohlavia a čo všetko (nielen dovtedy) prežil? Možno keby ste dobre poznali, ťažšie by ste tak radikálne súdili.
A ja si myslím že ty by si si mala oholiť vlasy a aj obočie a byť plešatá. Ja zase zásadne nesúhlasím s tým, aby si mala vlasy. Lebo z nejakého dôvodu mám ja - náhodný človek - právo rozhodovať o tvojom tele. A čo si -ja- myslím, tak to pre teba platí. Keď sa zajtra ráno zobudím a zmyslím si že odteraz budeš nosiť iba fialové tenisky, tak pekne poklusáš do obchodu, bosá samozrejme, a nakúpiš si iba fialové tenisky. Lebo to je môj názor a to pre teba teraz platí.
Čo keby sme sa nesrali ľudom do života? Ak to, čo sa rozhodnú urobiť neškodí iným, tak potom to nemá právo iných zaujímať. Aj celý ten argument s "mrzačením zdravého tela". No a? Mrzačím tvoje telo? Mne sa zase nepáčia veľké pery a podobné úpravy. Mám právo to zakázať? Nie. Ak sa rozhodnem zmrzačiť sa, tak si môžte vziať svoj názor a strčiť si ho do pr.... za klobúk.
@anonym_autor V Nemecku stačí,keď sa muž jednoducho vyhlási za ženu,nepotrebuje žiadnu hormonálnu liečbu,ani posudok od psychiatra,ide na úrad a tam mu tento údaj jednoducho zmenia.Aj naopak,samozrejme.Ale majú to povolené len 2x do roka.Anička s bimbasom v ženských šatniach alebo ženských wc,to je aké cute.....
@anonym_72aa65 ja si myslím, že 80% slopákov by sa nemalo rozmnožovať. Trans ľudia sú najmenší problém v tejto krajine. Skôr by bol problém v legislatíve, dôchodkovom poistení, veku. Ináč nemám nič proti a nejak ma to neobmedzuje v mojom živote
Nesúhlasím so zmenou pohlavia ale ani s kastraciou. Vsuvka: Som volič PS ale to neznamená, že súhlasím so všetkým čo majú v programe alebo čo chcú/nechcú presadiť. To, že niečo majú v programe neznamená, že sa im to podarí presadiť keďže koalíciu by tvorili s mixom strán, ktoré by ich držali na krátko. Momentálne s odstupom času vnímam, že opozične je PS veľmi slabá strana a jednoducho nevedia ľudí presvedčiť, no keďže skm zasadne proti smerohlasu a SNS či republike, prikláňam sa skôr k SaS a PS aj keď reálne si myslím, že neexistuje na Slovensku strana s ktorou by som sa úplne stotožnovala a chcela ju voliť.
Kastrovať by sa mali pedofili, tí, čo znásilňujú ženy, deti, zoofili a všetci, čo páchajú sexuálne násilie na iných. Inak kde si sa Dočítala že PS chce odškodňovať transgenderov? 😅
@anonym_ffeb99 V ich programe je to napísané.
@wolf_ tak nech si celý proces aj sám zaplatí
@anonym_6b1826 Presne. Zadlžený štát v konsolidácii, nemáme peniaze na liečenie rakoviny a iných chorôb a budeme preplácať hormonálnu liečbu transgenderov, ktorí ju z biologického hľadiska nepotrebujú, lebo majú psychické problémy s identifikáciou s vlastným telom.
Oficialna zmena pohlavia nie je taka jednoducha. Je to povacsine par-rocny proces, finacne a psychicky narocny s velmi obsiahlou liecbou u viacerych lekarov. Plus je to vedome rozhodnutie. Takze pri oficialnej kompletnej zmene pohlavia som za sterilizaciu. A vobec sa to neda porovnavat s povinnou kastraciou romiek- homo-transgender ludia to vobec nemusia podstupit, je to vedome rozhodnutie s nasledkami. A co by som este uzakonila, ze si pohlavie mozu zmenit az plnolete osoby po minimalne rocnom sedeni u psychologa a psychiatra.
@anonym_autor V Nemecku stačí,keď sa muž jednoducho vyhlási za ženu,nepotrebuje žiadnu hormonálnu liečbu,ani posudok od psychiatra,ide na úrad a tam mu tento údaj jednoducho zmenia.Aj naopak,samozrejme.Ale majú to povolené len 2x do roka.Anička s bimbasom v ženských šatniach alebo ženských wc,to je aké cute.....
@anonym_26857a s tym by som suhlasila. Ale ak Anicka nechce bimbasa, nech si operaciu zacvaka.
@anonym_6b1826 Presne. Zadlžený štát v konsolidácii, nemáme peniaze na liečenie rakoviny a iných chorôb a budeme preplácať hormonálnu liečbu transgenderov, ktorí ju z biologického hľadiska nepotrebujú, lebo majú psychické problémy s identifikáciou s vlastným telom.
@anonym_autor nuz tato sposlocnost im so svojim (vystrasenym) prudernym postojom nijak nepomaha.
Lebo jedine riesenie je bud ukazovanie prstom a vysmech, ze su ini (casto predvadzane prave nabozensky zalozenymi ludmi, co inak sami seba vnimaju ako hlboko duchovne, ciste a dobrosrdecne bytosti).
Alebo ponuknutie pomoci, ako ich z toho “vyliecime” = bud budete ako my, alebo vas znicime. Pretoze comu nerozumieme, toho sa bojime.
My sme sa od dob objavovania sveta pred par storociami a nasilu nutenia tajomsich obyvatelov, aby boli rovnaki ako ich dobyvatelia, myslenim nikam extra nepohli.
Aj ked si pripadame strasne moderni a civilizovani.
Kolkych ludi sa to rocne tyka...20? ci 15? nech aj 200... na toto treba zakony ako sikanovat ludi, co maju i bez toho dost problemov so sebou aj spolocnostou.
Ine, potrebnejsie zakony by sa nenasli? Nieco na obmedzenie kradezi v obchodoch? korupcie? nieco na posilnenie spravodlivosti a zakonnosti sudov a policie? Nieco na ekonomicku podporu maleho podnikania? Nieco na podporu demografie, pri padajucom pocte narodenych deti + hloboko pod poctom zomrelych? Nieco na podporu dostudovanych, aby ostavali na slovensku?... a mohla by som pokracovat.
ale nie, toto su zastupne ukrutne "problemy" , ktore ked nevyriesime, rovno sa zruti nasa uzasna slovenska civilizacia a kultura .

Nie, nesúhlasím. Mame väčšie problemy ako pár týchto ľudí, napr nekontrolovateľná pôrodnosť v osadách