icon

Nechávate si menštruačný kalíšok aj v noci?

9. nov 2022

Baby, spávate s menštruačným kalíškom? Mám prvýkrát zavedený a rozmýšľam, či je niekto, kto vyložene s ním nespí a ak áno, prečo? Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
annm81
9. nov 2022

@syslik81 Niektoré štúdie ukazujú, že riziko pri kališkoch môže byť naopak vyššie. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29678918/

Stále je to riziko veľmi malé, ale tvrdenie, že je nulové a že sa s tampónmi nedá porovnávať nezodpovedá realite.

lilope
9. nov 2022

@lulaby1982 dnes čo si sa zapojila do tém, to perla, ide ti karta 👍
Keď chceš fundovane o niečom písať a hlavne niekomu radiť, najprv si zisti či to čo píšeš, je vôbec pravda. Pri kalíšku nehrozí anafylaktický šok, ktorého názov ani nepoznáš, na rozdiel od tampónu, pretože krv je stále v tele bez kontaktu s látkou, s ktorou by sa inak začala rozkladať. Ak ti je menej nechutné mať rozkladajúcu sa krv na vložke nalepenú medzi nohami ako mať krv prirodzene v tele v kalíšku, kde sa nerozkladá, tak proti gustu žiaden dišputát. 😉 Ono aj pri používaní tampónu je šanca zažiť tento šok skutočne veľmi výnimočná a šanca, že ti kvôli nemu odrežú končatinu sa blíži nule. Viac štúdia a menej hysterických historiek.

simona20201309
9. nov 2022

Aby som nemusela zakladat novú tému, pripojím sa a budem rada, ak.mi niekto poradí. Ja som ho skúšala raz a nevedela som ho potom vytiahnuť. Nemala som za co chytiť. Na konci bol len taky 1,5cm koniec, za ktorý som ho mala ťahať. Bol to pre mňa štvrtý pôrod....a povedala som si nikdy viac! Stal cca 25e z DM. Všetky tie kalisky majú taký krátky koniec, za ktorý to nejde vytiahnuť? Možno by som ešte skúsila, ale určite nie tento z dm!!! Máte nejaké rady, tie co uz ste skúsené?

lusinda1989
9. nov 2022

@simona20201309 musíš uvoľniť podtlak ktorý vznikne správnym zavedením kaliska. Tzn strčiť dnu jeden alebo dva prsty a stlačiť jednu alebo dve protiľahlé steny kaliska oproti sebe. Podtlak sa uvoľní a kalisok hravo vyberieš.

horalka1986
9. nov 2022

Nečítala som komentáre. Používam ho už roky rokúce a áno. Pri menštruácii po 2-3 dňoch ho mám zavedení aj viac ako 24 hodin nonstop. V prvých dňoch ho vylievam hlavne večer, aby do rána vydržal. V noci je pre mňa najdôležitejšie aby som ho mala a nezasvinila celú postel keď pretečiem.😉

simona20201309
9. nov 2022

@lusinda1989 ďakujem. Možno ešte tomu dám sancu

chouette0157
10. nov 2022

Osobne s nim nespávam, ale nikdy som sa nestretla s nejakým argumentom, že prečo by sa s ním spať nemalo, u mňa je to len vec preferencie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
patus_2
10. nov 2022

@simona20201309 sú aj kalíšky s iným zakončením - napr. Merula má taký rebríček, meluna má rôzne zakončenia (očko, guličku, stopku), satosfyer má očko alebo takú guličku, femycycle má tiež také očko.
A také všeobecné rady pri vyberaní, treba uvoľniť podtlak, čiže prstom stlačiť stenu kalíšku, potom ak to nejde, tak si čupnúť a zatlaciť ako keď ideš na wc a hlavne uvoľniť sa. Niekde som videla video o tom, že treba vyplaziť jazyk a vtedy sa nejak uvoľnia aj svaly panvového dna.
Treba skúšať, nájsť si svoje triky, lebo je to vynikajúci pomocník 🙂

autor
10. nov 2022

@simona20201309 ja mam prave ten satisfyer, lebo skusam prvylrat a bol lacny, v baleni 2 velkosti a nankonci ocko, za ktore sa da zatiahnut a je z velmi makkeho silikonu. Podla mna ideal na skusku. Zavazdanie stale trenujem, nikdy si nie som ista, ci je spravne vlozeny, uvidim, ked preteciem 😅

canis_lupus
10. nov 2022

@jazula vôbec, ani neviem, že ho mám. Nie je v ani jednej z dier potrebných pri použití WC, takže v pohode 😂 Až večer, keď ho mám od rána ho začnem cítiť a viem, že vtedy ho už musím vybrať. Ale použitie WC nijak neovplyvňuje.

Strana
z2