Neplodnosť a endometriálne cysty
Dámy, písať na stránke, ktorá je hlavne pre mamičky a presnom opaku - mierne depresívne, ale .... bola som na vyšetrení u gynekológa, ešte ma nejaké čakajú - objavil mi endometriálne cysty v oblasti vajcovodov a vaječníkov. Neviem, či to mám brať od neho zle alebo práve naopak, ale povedal, že je dosť veľká pravdepodobnosť, že som neplodná.
Mala nejaká z vás podobnú skúsenosť? Ak áno, ktorými všetkými vyšetreniami ste si prešli - mne hovoril niečo o testoch a laparoskopii. Radšej sa pýtam tu ako umelej inteligencie? Druhá vec - ako to zvládať po emočnej stránke? lebo odkedy to viem, ničia sa mi vzťahy s ludmi, ktorým som nič nepovedala a som na nich často zlá
Áno mala som veľa krát cystu - endometriózu, verdikt primárna neplodnosť.....po poslednej laparoskopii som začala túto informáciu prijímať a div sa svete po 7 rokoch boja som otehotnela, dnes má dcéra 10 rokov
@ada_alica takže ani lekár nemôže definitívne určiť neplodnosť? lebo šanca tam stále je?
Áno ja mám tiež tieto cysty a otehotnela som na prvý pokus 😁😁 ale samozrejme záleží od toho aké štádium máš a aké vážne to máš...to založí od lekára a od jeho vyšetrení
Ale tiež mi bolo povedané že otehotnenie môže byť ťažšie ale podarilo sa nám to hneď
Myslím,že je to vysoko individuálne skôr by som povedala,že zázraky sa dejú.....
Nebolo to len tak takmer 10 operácii, hormonálna liečba, umelé oplodnenie.....bolo to veľmi veľa
Áno ja mám tiež tieto cysty a otehotnela som na prvý pokus 😁😁 ale samozrejme záleží od toho aké štádium máš a aké vážne to máš...to založí od lekára a od jeho vyšetrení
@marrynka112 ktoré vyšetrenie je najspoľahlivejšie na "finálne" potvrdenie - asi tá laparokoskopia, ako som si vygooglila? viete, ja ani neviem, že čo všetko chce robiť, resp. mal by urobiť, aby som si prešla naozaj komplet vyšetrením
Ja som mala endometriozu, prve dieta po IVF, druhe prirodzene.
Mne sa dlho dlho nedarilo otehotnieť aj napriek tomu, že bežné vyšetrenia boli ok. Ani IVF sa nedarilo. Pri laparke nádoru mi našli a odstránili endometriózu a zrasty, potom som konečne otehotnela. Takže áno, môže to mať veľký vplyv na plodnosť. Tiež to ovplyvňuje cyklus, vždy som mala veľké bolesti, migrény, silné krvácanie a potom anemie. Po odstránení ložísk, tehotenstve a pri protizápalovej strave, sa cítim lepšie. No vzťahy som mala vždy ok, lenže ja som dosť otvorený typ človeka 🤷
Ale kde, treba tie cysty vybrat, vycistit to, oni takou ihlickou nastimuluju vajecniky a hned o par tyzdnov skusat uz otehotniet. Aspon mne to tak povedali, mame bez problemov dve deti

Áno mala som veľa krát cystu - endometriózu, verdikt primárna neplodnosť.....po poslednej laparoskopii som začala túto informáciu prijímať a div sa svete po 7 rokoch boja som otehotnela, dnes má dcéra 10 rokov