icon

Nepravidelná menštruácia. Ako si najlepšie vyrátať plodné dni?

maminka142
7. júl 2011

Dobry deň. Chcela by som vas poprosiť ake mate skusenosti s ratanim plodnych dní. Viem, že je to individualne vraj nejaky 12-16 deň od prveho dňa menzesu... Nepriklad ja mam už druhy mesiac menzes prve dva dni potom dva dni nič a potom len take "špinenie" 😒 Myslite, že je to normalne? Bojim sa, že my to môže ovplyvniť nejako plodne dni, lebo sa velmi snažíme o babätko. A nejako asi tie plodne vždy prešvihnem ☹ Chcela som si kupiť aj ovulačne testy, aby som si bola ista, lenže čo som čítala vo foroch, tak vraj je to nepresne... Takže prvy den mojho menzesu bolo 2.7.2011, ktorý trval len kratko a plodne dni by som mala mať vraj od 13.7., Viete mi poradiť ako sa daju ešte zistiť plodne dni? Velmi tužim po babätku. Ďakujem vam 😉

dayanka
14. júl 2011

@saranata co v pripade ak zena nemoze brat ziadne hormony???

saranata
14. júl 2011

@dayanka preto som volila Sarapis soja, to je čisto na prírodnej baze, mne to pomohlo, ale tebe som písala do správy čo by si mohla resp.mala asi urobit 🙂 ale na začiatok ten sarapis by mohol pomoct , skus

a hormony ktoré spomínam vyššie su hormony ktoré produkuje zdravá stítna zlaza v každom organizme, takže tieto hormony nielen že može každý ale prakticky musí, len mne ich netvorí žlaza lebo je nefunkčná takže ich mám v tabletkách

dayanka
14. júl 2011

@saranata ale ja mam lekarom zakazany akykolvek druh hormonov

aduskatt
14. júl 2011

@dayanka lekar mal na mysli zrejme synteticke hormony. Hormony, ktore su pre zivot potrebne a telo ich netvori musis brat v tabletkach, ak tie hormony potrebuje tvoje telo...............to len tak na opkraj..........ja mam zakazane veskere lieky, nie len hormony, napriek tomu uzivam, co telo potrebuje a nevie si vytvorit.........

saranata
14. júl 2011

@dayanka nechápeš ma , toto nie su hormony ako si ty predstavuješ,nejde o umele hormony
tvoja zlaza vyrába hormon... je to tyroxín a bez toho by si nežila v poriadku, každemu človeku ich vytvára zlaza sama,
ak by si mala naozaj problemy so zlazou tak by si ich normálne musela brat, to su prirodzene ludske hormony, , ak si zdravá a máš zdravu stítnu zlazu tak su v tvojom tele stále a riadia ti funkcnost organizmu ak nie tak bohužial ich prísun musíš mat tak ako ja ☹

mrkni http://www.iodica.sk/?cms=stitnazlaza

dayanka
14. júl 2011

@saranata no pozerala som si nejake priznaky tych problemov:

som casto v depresii, pocit unavy, i svalov
mavam caste problemy na WCku pr stolici
stale mi je horko
som vysusena
a mam strasne tenke a lamave nechty

saranata
14. júl 2011

@dayanka no tak na preventívku, a daj si vyšetrit tu zlazu , to možeš aj u obvodnej, ak chceš babo tak to urob, nemusí to byt hned ono, možeš mat len narušený cyklus alebo niečo s vaječníkmi ale čím skor začneš a budeš vediet kde je chyba tým skor to budeš moct liečit a budeš moct otehotniet 😉 😉 😉 tá zlaza neni tragedia ... držím palčeky aby bolo všetko ok a podarilo sa čo najskor 🙂 🙂 🙂

dominika911
15. júl 2011

ahojte bambulky...aj ja mam strasne nepravidelnu menstruaciu 😒 .....skace ako chce. Raz mam cyklus 27 dnovi inokedy 36...nikdy neviem kedy ju doastanem. ☹ Raz som mala cyklus 45 dnovi a moja doktorka mi hovori- bud rada, ze nemas taky kratky interval 28 dni. No ja rada nie som, lebo nikdy neviem kedy ju dostanem. Raz som sedela v labaku cely den, robila som merania na DP a nemohla som odist....hadajte kto prisiel....ano mrcha...zastihla ma tam,maximalne nepripravenu.Pardoooon o tom som sa nechcela bavit....len ma zaujimalo,ze ci sa s tym aj posuva ovulacia, kazdy cyklus iny den ovu....a ci vobec je sanca,ze niekedy budeme tehulky. Pretoze to lezie riadne na nervi...stale na to mysliet, zistovat stale kedy mam ovu a potom ked mi meska tak sa testovat...a zistit..ach jaj ten nepravidelny cyklus...ide to aj do penazi 😀

dominika911
15. júl 2011

Zabudla som povedat, ze aj ja mam poruchu stitnej zlazy ale sleduje ma lekarka (aspon to tvrdi ona, mne sa nezda,ze dokladne) a beriem lieky.

saranata
15. júl 2011

@dominika911 ahoj ...a chodíš na endokrinologiu ? tam si sledovaná?aké lieky berieš?
ja som nevedela takmer rok otehotniet práve kvoli nepravidelnemu cyklu a navyše strašne dlhemu...až ked som bola tehotná mi zistili poruchu stítnej zlazy-znízenu funkciu a spatne mi lekárka povedala že to práve kvoli tomu sa nedarilo a že možem byt rada že vobec🙂 takže netreba to podcenovat....od porodu mi nastavovala výšku hormonov a konečne je to asi dobre lebo som neni taká unavená už a spravidelnil sa mi cyklus aj ked je tých 32 dní ale pravidelný, a navyše ešte dojčím takže sa to potom upraví uplne,
ja som si pred otehotnením upravila cyklus ako som už písala babam prípravkom sarapis soja-už sa citim ako reklama na tento produkt 😀 😀 😀 😀 ale je fakt super a pomože vo vela smeroch 🙂 🙂 🙂 teraz ho neberiem kvoli dojčeniu ale cyklus mám fajn tak čakáme na vhodne dni a dufam že sa podarí 🙂 🙂 🙂 🙂

maminka142
autor
17. júl 2011

Je možne, že podla teploty a kontrolovaním hlienu sa neda zistiť ovu? ☹ Dnes mam už 16 deň od začiatku menzesu a teplota je stale rovnaka cele dni 😒 A čo sa tyka hlienu, tak ten nie je žiadny 😢 Viem, že moje prve dieťa, (to bolo pred dvoma rokmi) Sme splodili na 13 deň, kedy som mala aj plodne... A teraz nič a stale nič 😒 Je možne, že u zdravej ženy ovu ani nenastane? 😢

saranata
17. júl 2011

@maminka142 niekedy su aj anovulačne cykly a to aj u zdravých žien , to je normálne cca raz do roka...ale ja som napr.mala ovuláciu az 21 den cyklu a vdaka meraniu som na to prišla,,,tak meraj dalej a uvidíš, to že 16 den ešte nebola neznamená vobec nič...uvidíš príde🙂

dayanka
17. júl 2011

@maminka142 a kedy od 1. dna MS ma byt ovu? asi tych 13 - 16 dni??

saranata
17. júl 2011

@dayanka to je individuálne , podla toho kto má aký cyklus....najlepšie sa to ráta spatne...mns príde po 14 dnoch od ovulácie , takže ked dostatneš mrchu tak pozri 14 dní nazad a to je ten den ovulácie....napr, ja som mávala 21 den ovulu (od 1 dna cyklu) a 14 dní na to prišla mns, vtedy som mala 35 dnový cyklus, čo aj sedelo, takže ked rátas spatne tak je to presne 14 dní ....ak sa neoplodní vajíčko tak 14 dní po ovule príde mns

maminka142
autor
17. júl 2011

@saranata ďakujem ti, si zlatá 🙂 Už som to meranie išla vzdať 😒 Tak budem teda ešte pokračovať ďalej a uvidím 🙂
@saranata a ešte raz ďakujem za povzbudive slová, veľmi mi to pomohlo to nevzdať 🙂

maminka142
autor
18. júl 2011

@saranata Tak dne mi teplota stupla 😢 Doteraz som mala 36,7- 36,8- 36,9 Viac už nešla cely čas... Až dnes mi vystupila na 37-37,1 😢 Takže to znamena, že ovu už bola? 😢 Ale hlien som nemala žiadny 😖 A môže byť zvyšena teplota aj tym, že som dnes mala trošku "nočnu" pri malej? Že som sa v noci viackrat budila? Či? Prosím ťa napíš mi svoj nazor na to 😢 Ďakujem...

dominika911
18. júl 2011

@saranata ahoj, ano chodim na endokrimunologiu, beriem euthirox 50, či som tam sledovaná neviem. Berú mi krv, mera mi pulz , ale zdá sa mi to take nepostačujúce. Totiž...mala som predtým inú doktorku a ta sa ma pytala na váhu, stolicu, pozerala mi kvalitu vlasov, nechty a či sa mi ruky netrasú- bolo to také ľudskejšie....no planujem odisť od tejto doktorky k inej. Takže tvrdíš, že je to problém otehotnieť ked je tú táto porucha,však? Co sa cyklu tyka, ja ho vobec nemam pravidelny.....strasne mi skace a nikdy neviem,kedy ma prekvapi. Viem,že si spomínala produkt sarapis soja, aj premyšľam,že by som sa dala na to nakecat, ale ked neviem či možem. Či sa to nebude byť s nejakými inými liekmi. A trochu ma desí, že je určený pre ženy v memopauze.

saranata
18. júl 2011

@maminka142 no može to byt aj tým že si bola v noci hore, meráš si to vzdy v rovnakom čase a predtým ako vstaneš z postele? to že si bola v noci viac krát hore može zvyšit teplotu, meraj dalej a uvidíš...ak sa bude držať aj dalšie dni hore nad 37 tak potom ovula prebehla , nie je u každej ženy taký istý hlien takže mohla byt aj takto

saranata
18. júl 2011

@dominika911 ja chodím na ednokrinologiu pravidelne viac krát do roka(ked som bola tehotna častejšie), chodím tam od 2 mesiaca tehotenstva kedy mi testami zistili poruchu, a priamo tam mi povedala lekárka že sa diví že som vobec otehotnela, pretože cele toto od ovulácie po uchytenie vajíčka a podobne riadia hormony ktoré vytvára stítna zlaza takže to s tým velmi suvisí, ja od porodu a tým že ešte dojčím beriem už 125 euthyrox. na kontrole mi pravidelne meria tep, výšku váhu , stav tuku , robí mi EKG , a všetko skontroluje a pýta sa ma na moj stav a na zmeny, dalej mi robí pri každej návšteve USG zlazy a následne chodím aj na odbery krvi ,
a je problem s otehotnením ak táto porucha nie je liečena alebo nie je liečená dostatočne, preto sa podla daných vysledkov výška užívaných hormonov zvyšuje resp.znižuje podla potreby.
určite zmen lekárku ktorej hned povedz že sa snažíš otehotniet a máš cyklus taký aký máš a ona ti adekvátne k tomu upraví liečbu , pretože ak nemáš dostatok hormonov(čo asi nemáš kedže ti cyklus skáče stále) tak sa možeš snažit a nebude sa darit.
čo sa týka Sarapisu soja nemá žiadny vplyv na ine lieky , pretože toto je čisto na rastlinej báze, je to taký prírodný hormon a velmi dobre vplýva a ked ide o ten tvoj des z toho že to je pre ženy v období klimakteria tak to vobec nerieš, pretože ten liek vlastne ženám v prechode upravuje organizmus a všetky tie zmeny v tele, a žene ktorá chce otehotniet týmto takisto všetko upraví a navyše a to je asi hlavne upraví cyklus a upraví vystelku maternice na uchytenie oplodneneho vajíčka čo je asi najdoležitejšie, lebo vela krát sa aj podarí ale vajíčko sa neuchyti, ja som toto konzultovala s mojím gynekologom a je to vporiadku , myslím že to je odporučane všeobecne aj ženám ktoré chcu otehotniet, dokonca mám pocit že to je aj uvedene na príbalovom letáku tohto prípravku, toto može užívat každý okrem toho kto má alergiu na včelí med , kedže to obsahuje matersku kašičku ....ale inak bez problemov...pomože to vo viacerých smeroch, libido, psychika, cyklus , plet , nechty....atd
kludne ho kup a užívaj , ale aj čím skor zmen lekárku-endokrinologičku a budeš bližšie k tomu mat dietatko..držím palčeky 🙂 🙂 🙂

maminka142
autor
18. júl 2011

@saranata A ak ovu už prebehla, tak ako dlho by som mala mať zvyšenu teplotu? Len nejake 2-3 dni a potom klesne zasa? Alebo ma byť zvyšena až do ďalšieho menzesu? Moc sa v tom nevyznam 😒 A ano meriam si teplotu vždy rano okolo takej 8-8.30 hod., predtym ako vstanem s postele... Či teplota sa zvyši po ovu iba na jeden deň? Alebo ako to funguje?

dayanka
18. júl 2011

caute baby skusila som fertility a ukazalo mi tam ze ziadna OVU..tak neviem

lolitka25
18. júl 2011

@maminka142 ahoj, ja si BT meriam iba prvy cyklus.... pocas ovulky mi klesla na 36.2 a teraz sa uz11 dni drzi v rozmedzi 36.7-37.0 ... klesnut ma pred ms vraj.

skus stranku fertility.sk - ja som v tom este novacik, velmi sa nevyznam 🙂

saranata
18. júl 2011

@maminka142 ono je to takto , teplota sa od začiatku cyklu drží v jednej rovine cca, potom tesne pred ovulou nastane pokles a následne vyskočí teplota hore(ten pokles vačšinou nezaznamenáš)od dna kedy vyskočí teplota je poovulačne obdobie, ak sa vajíčko oplodní a uchytí teplota ostáva na tej zvýšenej hodnote, ak sa tak nestane v den očakávanej mns teplota klesne do normálu -čo je teda prvý den cyklu a ide to odznova, mne ked klesla teplota(a teda vedela som že nie som tehotná) tak do jedneho dna alebo už v ten den som dostala menzes...a naopak takto to máš aj ako potvrdenie tehotenstva ak sa drží teplota aj po 14-15 dni po ovulácii a viac stále na zvýšenom bode tak si tehotná s najvačšou pravdepodobnostou ...proste teplota neklesne , držím palce aby neklesala 😀

vvia
18. júl 2011

necitala som to vsetko, ale ja mam ovulaciu az na 18ty den, zistila som to jednoducho podla vytokov a skusala som aj ovulacne testy.

dominika911
18. júl 2011

@saranata dakujem ti za rady, hned zajtra si ho pojdem kupit. A dakujem aj za vysvetlenie ako to v tom tele chodi. To ako sa o teba endokrimunolog stara mi len otvorilo oci. Mala som tusaka, ze ta moja neni nic moc. Chodila som tam sice 2x do roka ale na USG som chodila len raz za rok, niekedy raz za dva roky a komunikacia s pacientom nula bodov. Otazocka: chodis do nejakej nemocnice alebo je to sukromna ambulancia? A ten liek, teda prirodny produkt, mozem uzivat v ktorejkolvek casti cyklu?

saranata
18. júl 2011

@dominika911 je to sukromná ambulancia tu v BA, keby si chcela dám ti kontakt, ten sarapis som ja začala brat ked mi končila mns, ale myslím že je to v podstate jedno, myslím že vyššie som písala niekde to dávkovanie, ak to nenajdeš napíšem ti ho do IP..

maminka142
autor
19. júl 2011

@saranata tak teplota sa mi drží stale 37-37,1, aj dnes ☹ Tak to ovu už asi bola ☹ Spoliehala som sa asi moc na sledovanie hlienu a ten nebol žiadny 😢

saranata
19. júl 2011

@maminka142 ale prečo ☹ , tak aspon vieš kedy bola, to je cielom merania, meraj dalej, musí sa to merat aspon tri mesiace aby si mala prehlad ako a kedy dochádza u teba k ovule, od toho dna vzostupu by za 14 dní mala byt mns(luteálna faza trvá 14 dní cca) aspon budeš vediet aku ju máš dlhu ty, tak meraj a zapisuj, a kolký den cyklu sa ti zvýšila teplota si začiarkni a buduci mesiac sleduj či je to rovnaký den, alebo aspon blízko tomu dnu....

maminka142
autor
19. júl 2011

@saranata ano budem pokračovať v meraní denne a zapisovať 🙂 Len akosy sa v tom trošičku začínam stracať 😒 Teplotu mam merať aj cez menzes? Takže zvyšenu teplotu som mala prvy krat včera a dnes mam tolko isto, ako včera 😒 Takže to znamená, že od včera ked vyratam 14 dni, tak mi príde menzes? Dobre som to pochopila?

saranata
19. júl 2011

@maminka142 áno dobre si pochopila, čas od ovule po mns je luteálna faza a trvá 14 dní, ale niekedy u žien býva aj dlhšia a preto uvidíš aká je u teba, mne to sedí na 14 dní u mna a preto viem presne kedy dostanem , je fajn ked sa naučíš sledovat svoje telo, ja už nemeriam a viem to skoro na chlp🙂, a cez mns nemeraj len si označ tie dni a hotovo, áno a malo by to byt od včera + 14 dní do mns, vela zdaru 😀 😀