Nepravidelná menštruácia. Ako si najlepšie vyrátať plodné dni?
Dobry deň. Chcela by som vas poprosiť ake mate skusenosti s ratanim plodnych dní. Viem, že je to individualne vraj nejaky 12-16 deň od prveho dňa menzesu... Nepriklad ja mam už druhy mesiac menzes prve dva dni potom dva dni nič a potom len take "špinenie" 😒 Myslite, že je to normalne? Bojim sa, že my to môže ovplyvniť nejako plodne dni, lebo sa velmi snažíme o babätko. A nejako asi tie plodne vždy prešvihnem ☹ Chcela som si kupiť aj ovulačne testy, aby som si bola ista, lenže čo som čítala vo foroch, tak vraj je to nepresne... Takže prvy den mojho menzesu bolo 2.7.2011, ktorý trval len kratko a plodne dni by som mala mať vraj od 13.7., Viete mi poradiť ako sa daju ešte zistiť plodne dni? Velmi tužim po babätku. Ďakujem vam 😉
Ja som si kúpila na odporúčanie ovulacny tester. Taký maly mikroskopik, stojí v lekárni cca 10 EUR. Vďaka nemu viem, ze nemám veriť famom, ze plodné dni sú 14 ty den po menstruacii. Každá žena je na tom inak. Keby som sa mala riadiť podľa tohto, tak hádam nikdy neotehotniem. Mne tester ukazuje plodné dni 5-8 den po menstruacii a po 8mom dni už mam neplodné dni. Dokonca si podľa toho viete naplánovať pohlavie dieťaťa. Ale musíte sa naučiť s tým testerom pracovať.
Ahojte ja mam stale nepravidelnu menštruaciu naposledy som ju mala v septembri a od vtedy som ju ešte nedostala a tehotna niesom len mam vkuse biele výtoky čo to môže byť poradte
@marteenka ja som si tiež kúpila ten ovulačný mikroskop, ale mám pocit, že mi tam vychádzajú bludy. A často mi ukazuje kapradie počas menštruácie, alebo dva dni po alebo týždeň pred. Vždy inokedy. Aj gyndoš mi povedal, že je to blbosť, že to nefunguje. A ja som sa na to tak spoliehala. ☹ Tak neviem. 😒
@marteenka ono to asi fakt bude blbosť. Podľa mňa to dosť ovplyvní aj množstvo nanesených slín. Aspoň tak mi to príde, že to vždy ináč zaschne a skreslí to výsledok. A nikdy som tam nemala čisto papradie. Vždy som tam mala mix bodiek a papradia. Len človek už keď je zúfalý, vidí skôr to čo chce vidieť ako skutočnosť. 😒

Miuska, ja som na tom podobne ako ty. Tiež mám dlhý cyklus, jeden mesiac 34 dní, druhý 36, tretí 38 a tak ďalej. Tento mesiac dokonca 40 dňový. V septembri som bola na preventívke a lekár mi povedal, že ovulácia prebehla z ľavého vaječníka, tak to by malo byť vraj ok. Ja ovulku aj cítim, ale napriek tomu všetkému sa nedarí už rok. ☹ Ešte mi lekár povedal, že ak sa nepodarí do pol roka, mám prísť, tak som zvedavá, čo ma čaká.