icon

Neprišiel vám menzes a nakoniec ste mali rakovinu?

17. mar 2023

Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu stalo že mu pár mesiacov neprišiel menzes a nebola to rakovina?..ja idem v pondelok k dr dať sa vyšetriť a mám strach. Ďakujem každému kto odpovie vopred

Strana
z2
janai1
17. mar 2023

Prečo by to mala byť rakovina? 🤨

deti95060810
17. mar 2023

prečo hneď rakovina? možno hormonálne zmeny, stres....
koľko máš rokov? lebo raz aj menzes skončí...

autor
17. mar 2023
deti95060810
17. mar 2023

no tak to asi nie....

svokrinjazykmonika
17. mar 2023

Môže to byť čokoľvek. Aj niečo celkom nevinné, netreba hneď myslieť na to najhoršie

autor
17. mar 2023

Ja trpím kancerofobiou takže ja hneď myslím na to

ankare
17. mar 2023

Nebude to rakovina, neboj. Držím palce!

gejb
17. mar 2023

Tak smer gynekolog a psychológ

simsalabim
17. mar 2023

V prvom rade by mi napadla hormonalna nerovnovaha ci stitna zlaza.

autor
17. mar 2023

Liečila som sa na vysoký prolaktin neviem či to môže mať súvis

lauriik
17. mar 2023

Nemas podvahu? Alebo stres? Aj vtedy vie menzes vypadnut?

autor
17. mar 2023

@lauriik nadváhu skor

autor
17. mar 2023

@lauriik a stres mám z toho že nemám menzss

olusik112
17. mar 2023

Pri nadváhe može tiež menzes vymiznut polycistycke vaječniky. Stovky dalšich diagnóz. Nemusí to byť hneď rakovina

simsalabim
17. mar 2023

Samozrejme, ze prolaktin moze mat suvis. Ved sa moze podielat na poruchach menstruacneho cyklu.

martinaju
17. mar 2023

Ja som sa bala lebo aj pozitivny test moze ukazat rakovinu a teda doktor ma ukludnil ze on si je isty ze rakovinu nemam a ze som urcite tehotna. Povedal ze kedze chodim na preventivky určite by niečo zostili už testy, že mam byt kludna. A bolo to tak. Ak chodiš na preventivky je naozaj minimalna pravdepodobnost ze by si rakovinu mala ked si mala vsetko ok na preventivke - cytologii.

anjelicek26
17. mar 2023

Vysoky prolaktin blokuje ovulaciu a tym padom cely cyklus... nadvaha celej situacii urcite tiez nepomaha... rakovina je to posledne v tom veku... ak teda nie si nahodou tehotna, ze ano...

autor
17. mar 2023

@martinaju ja tiez chodim teraz idem zas

autor
17. mar 2023

@anjelicek26 neverim lebo s muzom velmi nespavame spolu ja nemam vobec chut

anjelicek26
17. mar 2023

Len si pekne sprav test... pribrala si, nemas cyklus, obcas staci jeden sex a jedna zabludena spermia...

autor
17. mar 2023

ale mavam aj busenie srdce, zvysenu chut do jedla, take suche cervene flaky na tvari ktore mi nechcu zmiznut, a navaly tepla..v noci sa budim casto

pukina
17. mar 2023

toto posledne co popisujes su dost bezne priznaky poruchy stitnej zlazy, objednaj sa na endokrinologiu.

pralinka25
17. mar 2023

rakovina by sa skor prejavovala krvacanim mimo cyklu a inymi komplikaciami. meskanie menzesu moze byt sposobene tolkymi vecami a rakovina to na 99,99% nebude.
hormonalna nerovnovaha, neprebehla ovulacia, nadvaha, podvaha ..... treba vysetrit hormonalny profil a podla toho ta bud posle dalej na endokrinologiu alebo poriesi gynekolog.
liecis sa na tu kancerafobiu? pretoze to by si mala zacat riesit hned po gynekologovi. rakovina totizto nie je to najhorsie co sa ti moze stat.

autor
17. mar 2023

@pukina a prejavuje sa stitna aj zvysenou chutou do jedla..lebo mam posledne mesiace tak ze by som vkuse len zrala samozrejme z toho aj priberam

autor
17. mar 2023

@pralinka25 kamoska mi odporucila urobit z lekarne test na menopauzu a vysiel pozitivne..tak uz neviem co si mam mysliet

pukina
17. mar 2023

test na menopauzu sleduje urcitu hodnotu hormonu stimulujuceho folikuly. nemusi to nutne znamenat ze prichadzas do menopauzy, vybehni na tu endokrinologiu, tam ti spravia hormonalny profil z krvi, budes mudrejsia, takto su to vsetko iba dohady.

pralinka25
17. mar 2023

ako pise @pukina nemusi to nutne znamenat menopauzu i ked ani to nie je vylucene. sem tam sa stane ze zena pride do menopauzy takto skoro. ale to gynekolog odhali.

autor
17. mar 2023

@pralinka25 moja stara mama mala prechod v 35

marcellka32
17. mar 2023

Veď zájdi za dr na kontrolu, povedz čo ťa trápi a nech ťa riadne vyšetria a hlavne ukľudniť sa potom

autor
17. mar 2023

idem v pondelok rano
@marcellka32

Strana
z2