Neviete si po pôrode cítiť konečník?
ahojte maminy, som 10 dní po pôrode (vakuum extraktor bol použitý), a necítim si konečník.. v pôrodnici dali od toho ruky preč. nepovedali mi že sa to zlepší, a ani nepovedali dôvod, ani ma nevyšetrili.... na internete je naozaj málo info k tomu, je to taká rarita tento problém..... obvolávala som ženské fyzio, aj iné gyn ambulancie, no väčšina sa s tým nestretla.. mám len čakať či sa to zlepší.....
Stolicu udržím, ale keď to na mňa príde, musím mať po ruke do minúty záchod, inak by sa stala nehoda... a vetry neudržím vôbec...
Keď pozerám do zrkadla, neviem konečník stiahnuť a roztiahnuť, proste nad ním nemám žiadnu kontrolu......
Neviem kde mám hľadať pomoc, som z toho zúfalá, nervózna, uplakaná.......
10 dní je dosť málo, podľa mňa teda nie je odveci počkať, či sa to zlepší. To panvové dno dostalo zabrať, veľa sa tam toho hojí, je tam opuch… Ja som asi 2 týždne po pôrode nevedela udržať väčšie množstvo moču (tj. musela som chodiť asi 2x častejšie ako bežne) a problém udržať vetry som mala pár mesiacov, a aj to, že ak ma chytilo nutkanie na stolicu, musela som ísť hneď… vonku ma to chytilo našťastie len 2x v lese, ale doma som neraz chlapovi trieskala na dvere wc, nech pohne kostrou, inak sa pototo… Nepamätám si, či mi šlo sťahovať konečník, ale určite som prvé dni po pôrode nedokázala “hýbať” panvovým dnom (Kegelove cviky). A to som mala len maličký nástrih, bez ďalších poranení. Teraz som už vyše roka po pôrode a všetko je už dllho naspäť v norme. Tak verím, že aj u teba a to rýchlo napraví, no počkala by som ešte aspoň 2-3 týždne a uvidíš, či sa to aspoň trochu zlepšuje.
10 dni je malo, pockaj do konca sestonedelia….ale kym pojdes na kontrolu vyhladaj zatial fyzio na spevnenie panvoveho dna
Ahoj, ako si prosimta nakoniec svoj problem poriesila? Som na tom rovnako.
@lienka_444 ahoj, chodím na fyzio, ale zlepšilo sa to samé. chcelo to naozaj len čas. ako je tebe ?
Ahoj, no u mna to ide pomaly...mas to uz v takom stave ze uz je to skoro ako predtym? Ja tiez chodim na fyzio, zatial sa to ale zlepsuje pomaly.
Dobrý deň, ja som taktiež v podobnej situácii už ste v poriadku? 🙏
@blablax ano ! prešlo to, samé.. no chodím už na fyzio, od konca šestonedelia

Akože dali od toho v nemocnici ruky preč? Keď to oni sposobili? Ja som mala tiež porod vakuom ale zo stolicou problém nebol ,to som bola nastrihnuta až po zadok,museli ta veľmi nastrihnut lebo to není v poriadku ja by som tam išla a povedala to nech ta poriadne vyšetria a neze dávajú ruky preč odtoho