Nevybratie krčných madlí - následky
O problémoch s mandľami tu už diskusia je, moja otázka je iná. 5,5 ročný chlapček má dlhodobé problémy s jednou krčnou mandľou, je veľmi zväčšená, zasahuje do prostred hrdla. Rodičia odmietajú lekármi odporúčanú operáciu a stavajú sa k tomu pasívne, myslia si, že on z toho vyrastie. Máte niekto podobnú skúsenosť, že dieťa z toho vyrástlo, alebo čím ste mandle vyliečili a nemuseli ste absolvovať operáciu? Za odpovede ďakujem.
Pokial nebyva velmi casto chory a mandla nie je hnisava, tak je pravda, ze okolo siesteho roku zvyknu mandle u deti atrofovat.
Kamaratkina dcera to tiez tak mala a skutocne sa mandla zmensila a vsetky problemy presli
Mne napriklad tiez od malicka odporucali aby som si ich dala vybrat ale rodicia velmi nechceli, hlavne kvoli tomu, ze som ja vela prostestovala a nakoniec sa mi to trochu upravilo. Pokial fakt nie je chory kvoli tomu kazdu chvilu tak ono by sa mu to mohlo casom zlepsit, ja mam sice aj teraz este zvacsene mandle ale v nicom ma to neobmedzuje a nebyvam nejako casto chora
Chorý býva často, ale bez teplôt a keďže majú proti ANTB pediatričku, tak k nej ani nechodia. Vtedy užíva voľnopredajné lieky a takto sa znovu a znovu pretĺka. Stále "hmká", evidentne mu to prekáža. Hnis pri bežnom pohľade vidno nie je.
@oli18 ahoj mne dr povedal ze dieta sa uz narodi s tym ze ma mandle neprimerane velke k svojmu telu a niekdy mu to robi problem. Ja som malemu dala vybrat. Laserovou metodou ,kde obmedzia krvacanie na nimimum,v ten den sme isli aj domov. Mandle nam nevybrali uplne ,lebo vraj splnaju nejaku funkciu,len nam ich zmensili tak ,ze maly mohol pokojne dychat. ( strasne chrapal od narodenia kvoli tomu ze mu mandle pri lezani uplne zatvorili hrdlo). Ale inak zaujimave ,jedna doktorka povedalaze nema ziadny krcny problem,a ked ho videl druhy doktor tak mu onrezal krcne a vybral aj nosnu naraz. Problem pominul...

Moja dréra mala v podobnom veku obidve enormne zväčšené mandle..Pokial sú zdravé,spĺňajú ochrannú funkciu, ale keď sa dcrére krčiar pozrel čo je za nimi-zelený hnisavý bordel-čo nebolo na prvý pohľad vidno--s operáciou sme nezaháľali..Takéto preťažené,poškodené mandle sú práve naopak-zdrojom mnohých infekčných chorôb a zaťažujú zbytočne detský organizmus.Dcéra mala predtým veľmi často až 40-ky teploty..Po operácii pokoj..