Nezvyčajné pocity pred a počas menštruácie
Ahojte žienky, už asi 5 mesiacov mávam také,že pred MS asi 3 dni som taká na nič bolesť prs,chrbta,hlavy,ok to je normálne. Keď sa spustí MS tak prvé 3 dni ok,potom na konci príde nervozita,vnútorný nepokoj,zvýši sa mi tlak,mávam bežne 100/60 a na konci MS 115-120/ 70-75 potom som zlaknutá,no proste na pečienku. Skúšala som magnezko,čaje,kvapky,hocičo. Hormon.profil mám ok,štítnu ok. Mávate aj vy takéto stavy? Užívam AD myslím si že by to mohlo trochu miernit,či ani nie? 🙂 ďakujem za vaše odporúčania
@katrin3588 ved ten tlak je uplne v pohode.
Nemavame. Je to v tvojej hlave 🤷♀️
@vanilkovazmrzka tak určite máš pravdu,že to je aj v hlave,ale lekárka mi napríklad povedala,že to môže byť začiatok menopauzy,preto sa pýtam,či niektorá má takéto problémy a ako s nimi bojuje.
@katrin3588 ved ten tlak je uplne v pohode.
@simsalabim ano je v norme ale keď mam celý život 100/60 tak takýto výkyv pocítim samozrejme 😏
@simsalabim ano je v norme ale keď mam celý život 100/60 tak takýto výkyv pocítim samozrejme 😏
@katrin3588 tlak je v norme, nemáš nedostatok železa po menštruácii? Vtedy môže byť človek kadejaky z nedostatku železa. Odhalí krvný obraz u obvodného po MS.
@katrin3588 tlak je v norme, nemáš nedostatok železa po menštruácii? Vtedy môže byť človek kadejaky z nedostatku železa. Odhalí krvný obraz u obvodného po MS.
@rejka7 naposledy som mala železo ok,ale nerobila mi po MS to bolo len v rámci preventívky. Tak neviem.
To nie je vykyv, tlak sa bezne meni aj pocas dna.
To nie je vykyv, tlak sa bezne meni aj pocas dna.
@simsalabim aha čiže v plyvom čo robím,ako fungujem,či som rozčúlená,rozrušená,námaha,behanie atď...tak potom treba navštíviť lekára asi v prípade keď je dlhodobo vysoký teda myslím nad hranicu hej?
@simsalabim aha čiže v plyvom čo robím,ako fungujem,či som rozčúlená,rozrušená,námaha,behanie atď...tak potom treba navštíviť lekára asi v prípade keď je dlhodobo vysoký teda myslím nad hranicu hej?
@katrin3588 ano, meni sa podla cinnosti, ci vypijes kavu atd. A tlak mas normalny, nie vysoky.
@katrin3588 ano, meni sa podla cinnosti, ci vypijes kavu atd. A tlak mas normalny, nie vysoky.
@simsalabim ďakujem za upokojenie 😊 možno naozaj vplyvom hormónov prehnane reagujem 🙈
@katrin3588 z čoho si zlaknuta veď máš dobrý tlak.Maloktora žena sa cez menzes cíti dobre.netreba si merať tlak a rozrusovat sa, pozorovať prehnane
@katrin3588 z čoho si zlaknuta veď máš dobrý tlak.Maloktora žena sa cez menzes cíti dobre.netreba si merať tlak a rozrusovat sa, pozorovať prehnane
@luccija asi áno,len ako hovorím,možno tie hormóny spolu s AD mi robia trochu zbytočne prehnané stavy 😏
@simsalabim ďakujem za upokojenie 😊 možno naozaj vplyvom hormónov prehnane reagujem 🙈
@katrin3588 si v pohode, moc to sledujes, vidis to co chces vidiet 🙂 ked sa skludnis a prestanes sa na to sustredit, uvidis ze ziaden problem zrazu nebude 🙂
@katrin3588 si v pohode, moc to sledujes, vidis to co chces vidiet 🙂 ked sa skludnis a prestanes sa na to sustredit, uvidis ze ziaden problem zrazu nebude 🙂
@vanilkovazmrzka asi máš pravdu 🙈 jáj no musím si viac hladať v tom období niečo čo ma zamestná lepšie 😊
Ahoj, aj ja to tak mávam , ale mne hneď ako začne menzes začnem byt uzkostliva viac sledujem seba telo, občas mám závraty… proste hormóny ale ono to zas prejde a bude fajn. Musíme sa len pozitívne naladiť aj keď hormóny si robia čo chcú 😵💫😀
Ahoj, aj ja to tak mávam , ale mne hneď ako začne menzes začnem byt uzkostliva viac sledujem seba telo, občas mám závraty… proste hormóny ale ono to zas prejde a bude fajn. Musíme sa len pozitívne naladiť aj keď hormóny si robia čo chcú 😵💫😀
@tinus139 no veď to. Len každý mesiac vždy príde niečo iné. Raz plač, smútok, depky, inokedy len úzkosť a nepokoj, a tak proste. I keď pri AD by nemali byť také stavy až tak citeľné, keďže ich dávajú aj pri takýchto stavoch. Nikto mi na to nevie odpovedať 😕
@tinus139 no veď to. Len každý mesiac vždy príde niečo iné. Raz plač, smútok, depky, inokedy len úzkosť a nepokoj, a tak proste. I keď pri AD by nemali byť také stavy až tak citeľné, keďže ich dávajú aj pri takýchto stavoch. Nikto mi na to nevie odpovedať 😕
@katrin3588 presne tak každý mesiac sa cítim inak podľa toho aky som ten mesiac mala čo som prežila a ono nejak potom sa to ukáže pri menzese.. občas to nedávam ale nejak tak sa snažím aby bolo dobre, berieš teda aj nejaké vitamíny ?
@katrin3588 presne tak každý mesiac sa cítim inak podľa toho aky som ten mesiac mala čo som prežila a ono nejak potom sa to ukáže pri menzese.. občas to nedávam ale nejak tak sa snažím aby bolo dobre, berieš teda aj nejaké vitamíny ?
@tinus139 áno beriem B-komplex , C , ostatné mám dosť Fe,MG,Ca,D takže tak nejak. No dúfam, že sa s tým nejako popasujem. Snažím sa zamestnať aj hlavu, ale niekedy to proste nejde, tá nervozita a nepokoj je proste silnejší 😒
@tinus139 áno beriem B-komplex , C , ostatné mám dosť Fe,MG,Ca,D takže tak nejak. No dúfam, že sa s tým nejako popasujem. Snažím sa zamestnať aj hlavu, ale niekedy to proste nejde, tá nervozita a nepokoj je proste silnejší 😒
@katrin3588 no to verím, som na tom rovnako, teraz mám menzes a mám závraty slabosť, viem že to za pár dni odíde a ja nato zabudnem ale dosť mi to prekáža. Ale snažím sa zamestnať sa nejak vždy. Aj to mi pomáha ale počúvam aj svoje telo nepresilujem sa.
@katrin3588 ahoj, tie stavy, ktoré opisuješ sú v norme. Každá menštruácia je iná a aj každé obdobie pred ňou je iné. Niekedy ženu bolia prsia aj týždeň pred menštruáciou ale ďalší cyklus to tak byť nemusí.. Trieskaju s tebou hormóny preto si nervózna. Niektoré ženy majú neskutočne nervy alebo veľa jedia.. Je to o hormonoch.

Nemavame. Je to v tvojej hlave 🤷♀️