icon

NIFTY test a presnosť zvyšku diagnóz

47katka47
6. okt 2024

Dobry den,

Rada by spm si dala urobit najpresnejsie testy a podla poctu diagnoz mi vysli maternit21 a este asi podla vyssej spomenutosti v diskusiach NIFTY PRO.
Po googleni som narazila na viacero testov, kde zarucuju 99,5% presnost na prve 3 diagnozy - downov, Edwardsovho syndrómu a Patauovho syndrómu.
A co tie dalsie? Tam uz nie je 99,5% presnost?

Mam syna , ktory ma hyper a hypotonus, prepadnutu jednu stranu hrudnicka, okolo 2-3 mesiacov bolo spozorovatelne, ze ma aktivnejsiu pravu rucku od lavej a pozera hlavkou do lavej strany- mohlo to byt sposobene porodom, ale rada by som sa opytala, aky tip testu na toto by ste vybrali?

Pri porode pri prepichnuti plodovej vody povedali ze jej bolo “menej” …asi ako ocakavali

Je na toto vyssie spomenute daky test prosim? Aby sme predisli pri druhom tehu zbytocnym problemom…

Dakujem

kiki68
6. okt 2024

@47katka47 za mna nifty, maju velku databazu. Ale keby uz mame doma take dieta, ze je tam nieco, tak idem do amnio a dam tam overit vsetko mozne, razstepy atd.

petamich
6. okt 2024

Podla mna hyper a hypotonus, rovnako ako prepadnutie hrudnika neodhalia ani jedny tieto testy - u mojho manzela v rodine sa dedi diagnoza ludovo nazyvana vtaci hrudnik a gynekolog mi povedal, ze toto neodhali nic v prenatalnom stadiu a na tie geneticke ochorenia su najlepsie Nifty, lebo maju najvacsiu databazu voci, ktorej porovnavaju vysledky.

taktotedanie
6. okt 2024

@47katka47 hypo/hypertonus/deformity hrudnika vam neodhalia ziadne geneticke testy
Sama neviete ci to nebolo sposobene porodom, pricin preco bolo menej plodovej vody je tiez mnoho a nemusia mat absolutne ziadny geneticky podklad
Nifty mozte, je tam velka databaza ale neobsahuje vsetky geneticky podmienene ochorenia
Najpresnejsie z toho vsetkeho je kvalitne sono vysetrenie u odbornikov a amniocenteza