icon

Nízka hladina progesterónu

momicek1
4. júl 2014

Ahojte babuľky. Potrebujem od Vás radu. Ako ste riešili nízku hladinu progesterónu? Mám 24 rokov, 5 rokov som užívala HAK, už dva roky ju neužívam. Pred a počas užívania som mala cyklus presný ako hodinky. Po vysadení nula bodov. Za dva roky čo ju neužívam, som mala mrchu asi 6, možno 7 krát, aj to len na vyvolávačku. Bez agolutinu proste nedostanem. A tak mi Dr.spravil hormonálny profil. V luteálnej fáze mám hladinu progesterónu 2,24 nmol/liter, pričom referenčný rozsah je 10.62-89.14. Jedným slovom, som na tom BIEDNE ☹ A tak som sa v tom začala šprtať a zistila som, že aby žienka otehotnela, hladina by mala byť minimálne 30 nmol/liter. MINIMÁLNE :( takže zrejme mám problém aj so žltým telieskom. Doktor mi predpísal LUTENYL, ale recenzie nie sú moc priaznívé. Vraj ak by sa mi náhodou počas užívania podarilo otehotnieť, ihneď mám ísť na interupciu. Čo je to teda za svinstvo? :( A koniec koncov, nemám chuť napchávať sa znovu chemickými hormónmi. Tak som presedlala na bylinky 🙂 Teraz už mesiac papám 40%-ný macerát FEMINA (25kvapiek x 3 denne). Ako poviem Vám, riadna strela 😀 Ako čistá vodka ;) No ale preskočila som trochu. Veľmi Vás prosím, žabky aj babky, ako riešiť ten progesterón? :( Ja možno aj otehotniem prirodzenou cestou, ale plod bohužial neudržím 😔 😔 😔 Ďakujem za každú radu :-*

Strana
z2
jeanka86
10. okt 2016

@keira po porode sa mi to samo nejak upravilo .. Brala som ho zo zaciatku 10dni v mesiaci,potom po 2 mes uz len 7 a po dalsom mesiaci uz len 5 dni v mes..bez neho som mala menzes raz za 60-100 dni, po nom pravidelne cca 30-35 dni..

pipape
12. okt 2016

@chorucka Ja som kupovala z tejto stranky http://www.oliveland.sk, ale bolo to uz par rokov dozadu. Krem som pouzivala tento https://www.google.sk/search?q=progesteronovy+k...

jeanka86
7. jún 2017

@tatranka86 zasa pisem po velmi dlhej dobe, ale v tehotenstve som lutenyl nebrala,vlastne ho uz neberiem vobec, od porodu uz mam menzes pravidelny🙂
@keira vedlajsie ucinky som na sebe nejak nebadala.. A berie sa zo zaciatku 10dni v mesiaci, o 2mesiace uz len 7 dni, a o dalsie 2 mes uz len 5 dni v mesiaci, umelo sa nim zvysuje ta hladina progesteronu aby vobec menzes prisiel..ale vravim,od porodu sa mi asi progesteron upravil lebo uz vobec nemusim lutenyl brat 🙂

timka912
6. nov 2017

@elviku11 ahoj,mám podobný problém ako ty(si mala). 🙂 dnes mi predpísali utrogestan,len nemam jasno v tom,ako mám brať tabl... Ty si brala preoralne,alebo do pošvy? Ďakujem za odpoveď 😘

katus226
6. nov 2017

Z prirodnych veci zabera yam, da sa zohnat v kapsulach. Telo by si z neho malo vyrobit tie hormony, ktore momentalne potrebuje, je to pren taky polotovar

elviku11
6. nov 2017

@timka912 do posvy....tak ma lepsi ucinok. Keby si ho brala ustne, moze ti byt z neho zle od zaludka. Drzim palce nech pomoze 🙂

Strana
z2