Nízky počet dobrých spermií

katuskamala
4. mar 2014

Ja som v poriadku, ovolujem, priechodne vajcovody, pravidelna ms... No problem mame na opacnej strane, partner ma zevraj neovplyvnitelny problem - nizky pocet dobrych spermii. (ph, rychlost, pocet je ok), ma niekto podobnu skusenost? poradite nam ako na to viac menej prirodzenou cestou???

satanka1
4. mar 2014

@katuskamala selén,zinok ,vitamín E

kalea
4. mar 2014

Pozitívne myslenie a všetko to, čo napísala Satanka1.

cikyta
4. mar 2014

@katuskamala existuju vit.preparáty pre mužov na kvalitu, množstvo a rýchlosť spermií....tam, kde to mužovi zistili, mu mali niečo poradiť .... napr. Tribulus (no su mnohe...)

katuskamala
autor
4. mar 2014

@cikyta ano to mal asi 4mesiace a nezmenilo sa nic. Lekarka vravela ze hocico sa da ovplyvnit ale to,ze ma malo kvalitnych spermii nie,lebo s tym sa muz narodi. A ak tak len o pol percenta... nema ich velmi malo,ale menej nez je norma...

cikyta
4. mar 2014

@katuskamala No a čo vraveli dr. nám, tak vitamíny pomôžu na množstvo aj rýchlosť, len na morfologiu nie (pokial nebola narušená LEN nejakými dočasnými ATB atd)

lussinda2
4. mar 2014

@katuskamala zevraj morfologia je prejavom nejakeho zapalu v tele aj...skuste urologa, androloga a nech mu poberu vsetky vzorky. My mame tazku morfologiu, som po IUI ak sa nezadarilo, ideme si to takto pekne obehat

katuskamala
autor
5. mar 2014

@lussinda2 no morfologiu mame zlu no... tych ok spermii mame 1,5percenta. A vy? Iui je inseminacia ano?
@cikyta

cikyta
5. mar 2014

@katuskamala áno IUI je inseminácia a robia ju málokedy pri zlej morfologii, pretože pri inseminácii sa musia v maternici spojiť spermie s vajíčkom, kdežto pri zlej morfologii sa NESPOJA. Nedostanu, neprebiju do vajíčka a preto sa volí forma IVF bohužial ☹ a hlavne ISCI. (kde napichnu vajíčko pod mikroskopom a dostanu dnu spermiu)

lucka654
5. mar 2014

my sme mali problém obaja, ale muž sa zhoduje s tým tvojim.bral vitamín E, každý deň papal zaler a bral tablety profertil.

katuskamala
autor
5. mar 2014

@cikyta nie som doma pri tychto skratkach...neviem co je co

katuskamala
autor
5. mar 2014

@lucka654 a pomohlo???

ivec16
5. mar 2014

@katuskamala moj muzik ma tiez zlu morfologiu... napriek tomu sa nam raz podarilo otehotniet prirodzene (ale skoncilo to MA) druhe tehotenstvo sa nam za dalsie 2 roky nepodarilo (ale mam problemy aj ja),... myslim, ze ked je tam aspon nejake percento zdravych spermii tak sancu mate, len to moze trvat dlhsie... a ci nieco pomoze, ako pises, vitaminmi sa da vraj zlepsit len rychlost, pohyblivost, mnozstvo... tu mame tiez v poriadku.. ako dlho sa snazite?

lucka654
5. mar 2014

@katuskamala no veď si pozri v mojom blogu-máme 2,5 ročné zdravé dievčatko, ktoré podľa odborníkov nemalo nikdy byť tu.

mirellka
5. mar 2014

my sme mali taký istý problém dva roky snaženia a nič z toho tak sme navštívili CAR kde nám navrhli insemináciu no po výsledkoch SPG ju zrušili a navrhli umelé oplodnenie vraj s takým nízkym počtom pohyblivých nemáme šancu prirodzene a bum práve vtedy ked nám oznamovali výsledky som už drobca mala v brušku..teraz má 6 mesiacov 🙂 .otehotnela som v ten deň ako sme aj odovzdávli material na spg... určite doplnit vitamíny a hlavne veriť že raz sa to podarí , silno držím palce aby si vás šťastie našlo 😵 😵 😵 😵