Nízky tlak a problémy s ním spojené
Ahojte chcem sa spitat mam nisky tlak stále poslednom čase je aš moc nísky a stále mam závrate a toči sa mi hlava minuly rok som aj par krat skolabovala ale vraj sa to neda liečit ak mate niektora nike skusenosti ako si pomoct budem rada,ked sa podeli Dakujem pekne
Mne zabralo magne B6 rano 2 naobed 1 a vecer 2 tabletky.cele balenie takto .
@babulka6783 celý život trpím hypotenziou a anémiou a aby som sa nenudila tak aj závratmi - ochorenie vestibulárneho aparátu.....popravde, nepomohlo nič 🙂 hókusy, pókusy s liekmi ma už dávno prestali baviť....magnézium nikdy, to mi znížilo rapídne tlak, ani neskúšaj!!!!!!....čerta starého solenie, či káva- dlhodobo nepomôže.....zvykla som si na to....vždy mám so sebou fľašu vody, pravidelne pijem, veľa chodím pešo, denne aj 2-3 km v tempe, v daždi, v zime, na slnku - to je moja 20 minútovka, treba si nájsť svoju pohybovú aktivitu, zvykla som si pomaly vstávať zo sedu a ľahu....ráno si nechávam čas na prebudenie bez stresu, vždy vypijem pohár vody s citrónom, kúskom soli a korenia, v kľude sa naraňajkujem, bez raňajok ani na krok.....aby som zvládla pracovný stres.... telo začne časom reagovať, no nad 100 som sa v živote nedostala a v tehu som mávala tlak 80/50 a bežne som fungovala....držím palce 🙂
Mne zabralo velmi vela pit...paradoxnevobmedzenie kavy a cierneho caju kedze odvodnuju a vo da tlak na normalne hodnoty ked ma niekto fakt ze strasne naserie....inak mavam tlak 90 na 55. Inak po magnezie sa mi strasne tocila hlava a zavrate tak to by som neskhsala
No vidite mna az tahalo dole.Aj teraz par dni mi to robilo .všetko sa mi tocilo a nasadila som si ho a dneska som už fungovala.ja pišem s vlastnej skusenosti nie Čo kde pišu ale niekedy vidim že sa tu neoplati nić pisat.majte sa krasne
A este citron znižuje tlak ked už sa tu piše o citronovej vode🙂
@babulka6783 Aj ja to poznám, mrkni do môjho albumu Čo sme vyskúšali a boli maximálne spokojní, pridávala som tam nejaké typy, kt. využívam osobne. 🙂
@babulka6783 sorry, ale neda mi... mne to po tebe stacilo precitat a hned mi tlak vyskocil... nisky, spitat, as, nike 😒 . Vela pit, vysoky tlak je nebezpecnejsi. Magnezko by som tiez neodporucala.
@ivet1371 tak to je dobre, že ti zaberá 🙂 ....mne sa z toho točí hlava a tlak klesá.....sranda, že pri vyššej váhe- nízky tlak, býva to skôr naopak, no je to veľakrát aj dedičné, mne sa nikdy nedarilo pribrať, vždy som myslela, že je to kvôli tlaku
@babulka6783 skús ísť k lekárovi - urobia ti testy - meranie tlaku v sede, stoji, pri zatnutí päste, pri prudkom nádychu, pri fyz. námahe - príčinu hypotenzie treba zistiť, môže to byť rôzne, možno ti dajú lieky - no pravidelne piť a aeróbny pohyb ti odporučia určite 🙂
Ja mam tiez skor nizky tlak. Ked idem pod 100, tak to hned citim...
Nosila som v kabelke kvapky Effortil (tak sa volaju tu v Rakusku), odkedy som sa zosypala v meste, nastastie bol manzel pri mne. Dovliekol ma do lekarne oproti a tam mi dali tieto kvapky. V lete to byvalo najhorsie, tak ked som citila, ze mi je coraz horsie, dala som si tie kvapky. Klop-klop uz sa mi to dlhsie nestalo, respektive sa teraz vyhovaram na nevyspanie, ked mi je horsie 😉 😀 A mozno mi dvihaju tlak moje dve tornada 😀 Tak preto uz asi 3 roky Effortil nenosim so sebou 😉
Inak klasika ako pisu hore: tekutiny, pohyb...
Naozaj to nie je sranda, ja som mala stastie, ze som vzdy odpadla iba, ked bol pri mne manzel...
@malabiba
Dakujem za poradenie a podelenie sa skusenosti mne to začala závratmi a ako keby som mala odpadnut pocity teras aš po dvoch neuspechoch minuly rok a to som aj odpadavala často kávu som si urobila po roku par krat ale ozaj nepomohla a vodu mam stale pri sebe aj so sebou
@moni73
Tak magnezium som vyradila ako prve a stale mam zo sebou vodu všade .som tak zviknuta a kávu si dam ras za pol roka som sa odučila a nechcem sa spet na nu naučit
@malabiba
tak pohyb sa snažim mat stále či chvodza alebo cvičenie doma a vody pijem vela a kombinujem to dzusmi a čajmi aj
@ichbinich
Presne ako ja za minuly rok som odpadla viac krat naštastie vždy pri mne niekto bol a vodu pojem stále a vela niekedy mam pocit .že som ako namesačna ked ma zamota
@ivet1371
magne B6 som brala tri krat denne a vysadila som vraj to skvor znižuje tlak
@vadimka
aj mne bolo povedane ked som si davala tri krat denne lebo mi bolo najskvor povedane ,že vraj vyrovnava tlak ale je to naopak
@sense
Presne tak ako pišeš aj ja som vysadila magne B6 bo strašne znižuje tla mam stale 88na 45 a toči sa mi hlava ako by som mala vypite
@babulka6783 ja pijem 5 za den a je mi lepsie🙂
@ivet1371
nie e to moc to by som uš asi nspala
@babulka6783
Mozes skusit zeleny caj, ked nechces kavu. Alebo v nudzi, ked uz citis, ze ti je zle, daj si colu. Skus, mozno ti prave to pomoze.
A zeleny caj je lepsi ako kava, lebo kava vzpruzi rychlo, ale ucinok aj rychlo opadne. Zeleny caj "funguje" pomalsie, ale zato na dlhsie. Ze by si pila napriklad okrem vody este 2-3 salky zeleneho caju. Mozes si ho spravit aj ako ladovy caj s citronom, ked je teplo, je to velmi osviezujuce.
Vsetko dobre!
@ichbinich
Dakujem ti pekne ten bude určite zdravši ako káva akurat ležim bo ako prši a sa zezimilo viac som ako na kolotoči a zavrate

pise sa " nizky"... skus viac solit, pravidelne pit a rano a poobede cierny caj... cvicit..a grepovy dzus