icon

Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky

mashka02
18. jún 2021

Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.

mysiarka
9. júl 2025
@dom_evi

@mysiarka musim popozerat, ja totiz vobec nemam prehlad. 🙏 dik za tip.
a v drogerkach nenajdem taketo veci? ked uz aj menstruacne nohavicky som v DM zahliadla 🙈

@dom_evi nejdem duplikovat odpoved, pozeram, ze cialota ma uz predbehla 😀
@bibiana177 to ti moze byt asi jedno, vsak kupis a das si do tasky a doma ti moze byt jedno, ci je obal cely jednofarebny alebo su na nom jednorozce alebo co 😀

bogierka
9. júl 2025

tak asi ked mam nejaky problem a riesim si ho, je mi jedno, ci niekto vidi ako to kupujem alebo nie. to by som sa musela aj pred predavackou citit trapne, nie?

cialota
10. júl 2025
@bogierka

tak asi ked mam nejaky problem a riesim si ho, je mi jedno, ci niekto vidi ako to kupujem alebo nie. to by som sa musela aj pred predavackou citit trapne, nie?

@bogierka ja taketo veci nejak neriesim. ale vsak da sa aj objednat, ked o to ide. potom to pride v krabici lekarne a nie produktu. tak mozno takto by sa dalo. etabletka, max, pilulka, benu... hocikde sa to da objednat 🙂

moncurienula
10. júl 2025
@cialota

@bogierka ja taketo veci nejak neriesim. ale vsak da sa aj objednat, ked o to ide. potom to pride v krabici lekarne a nie produktu. tak mozno takto by sa dalo. etabletka, max, pilulka, benu... hocikde sa to da objednat 🙂

@cialota a nevies nahodou, ktora z tychto lekarni vychadza vseobecne najlacnejsie? viem, ze max je drahy, ale ostatne....

tanalyn
11. júl 2025
@moncurienula

@cialota a nevies nahodou, ktora z tychto lekarni vychadza vseobecne najlacnejsie? viem, ze max je drahy, ale ostatne....

@moncurienula To musíš asi len sledovať. Raz je akcia tam, raz tam. A záleží aj od toho, o ktorý produkt konkrétne máš záujem 🙂

bibiana177
14. júl 2025

Ja tiez ked vidim, ze tuto to maju lacnejsie, tak nejako neriesim, aka to je lekaren 😉 Aj ked niektore su menej oblubene, ale tak v tom danom momente je to asi jedno 😉

plushika
21. júl 2025
@bibiana177

Ja tiez ked vidim, ze tuto to maju lacnejsie, tak nejako neriesim, aka to je lekaren 😉 Aj ked niektore su menej oblubene, ale tak v tom danom momente je to asi jedno 😉

@bibiana177 co myslis? ze lekarne su menej oblubene? toto ja napriklad nejak neriesim, aspon nie pokial je nieco v zlave a tak, ze sa to ozaj vyplati kupit.

bogierka
21. júl 2025
@plushika

@bibiana177 co myslis? ze lekarne su menej oblubene? toto ja napriklad nejak neriesim, aspon nie pokial je nieco v zlave a tak, ze sa to ozaj vyplati kupit.

@plushika no ked mas niekde zakaznicku kartu napriklad, tak sa lepsie nakupuje 😉

vlachienka
22. júl 2025

@bogierka No to je fakt 😀 Ja som na toto tak trošku maniak, plná peňaženka kariet bola. Musela som si to podávať do takej aplikácie do mobilu. Fakt šikovnejšie, odporúčam. Ale to som už asi moc odbočila od témy 😀 Ono takéto "pomôcky" už keď raz začne človek používať, hlavne asi teda starší ľudia, tak už pri tom ostane. Takže vtedy je každá zľava a percento dolu z ceny dobré 🙂

vetva99
22. júl 2025

tak tych karticiek kadejakych mam tiez, aj ked uz si presne nepamatam, kde vsade 😅 tiez som prechadzala na aplikaciu, lebo nosit to v penazenke sa fakt neda, ked ma toho clovek milion 😀 ale inak hej, podla mna je fajn, ked si clovek vie spravit prehlad a vyuzit, co sa da... pri tychto veciach ide aj o pohodlie, aj o cenu.

mysiarka
24. júl 2025

@vetva99 Urcite ano, mna to napriklad bavi sledovat letaky a akcie a kadeco. Lebo ono sa to nezda, ale da sa na tom usetrit celkom dost. Zase druha vec je to, ked nieco potebujem a hlavne teda, co sa tyka zdravia a zdravotnych problemov, tak tam je mi jedno, tam uz skor idem po tej kvalite a overenych veciach.

bogierka
24. júl 2025

@mysiarka a ako teda viem, ze je to kvalitne, ked to ani nemam kde vyskusat??

bibiana177
25. júl 2025

Mozno nejake vzorky by sa dali zohnat niekde,??

cialota
29. júl 2025

@bibiana177 @bogierka presne tak 🙂 vies si dat zaslat vzorky zdarma. da sa to na moliklub.sk, tam si vyberies, o ake jednorazove pomocky by si mala zaujem. to je podla mna uplne super vec, lebo takto si vyskusas, co ti ako vyhovuje, nemusis kupovat rovno cele balenia, ak by si ich nevyminula 🙂

vlachienka
31. júl 2025
@bogierka

@mysiarka a ako teda viem, ze je to kvalitne, ked to ani nemam kde vyskusat??

@bogierka Jedine tak na to prídeš, že to vyskúšaš. Môžeš dať na odporúčania, veď to nie je škodu. Aspoň vieš, od čoho sa odraziť, ale aj tak si musíš skúsiť, čo najlepšie tebe sadne 🙂

tanalyn
1. aug 2025

@vlachienka Podľa mňa je to aj tak celkovo o tých pocitoch. Vieš, niektorí ľudia to podľa mňa berú automaticky tak, že keď máš takéto problémy, tak si pomaly odkázaná na nosenie plienok nonstop alebo čo. Ale pritom sa to dá riešiť úplne jednoducho, pohodlne.

vlachienka
4. aug 2025
@tanalyn

@vlachienka Podľa mňa je to aj tak celkovo o tých pocitoch. Vieš, niektorí ľudia to podľa mňa berú automaticky tak, že keď máš takéto problémy, tak si pomaly odkázaná na nosenie plienok nonstop alebo čo. Ale pritom sa to dá riešiť úplne jednoducho, pohodlne.

@tanalyn Dnes sú tie pomôcky už úplne inde, ako kedysi. Nie je to o tom, že teraz človek musí celé dni nosiť niečo, čo mu je nepríjemné. Dá sa to riešiť diskrétne, pohodlne a hlavne tak, aby si sa cítila v pohode. A aj tie vzorky sú fakt dobrá vec. Ale základ je mať možnosť si to v kľude vyskúšať. To zase darmo bude niekto opisovať, že je to ako super. Veď aj pri menzese niekomu viacej sedia vložky, tampóny, nohavičky...

tanalyn
5. aug 2025

@vlachienka Veď to určite áno, ono v tomto, ako aj pri menzese, keď si to už takto prepojila, záleží na tom, aký silný je ten únik moču a aký častý prípadne. Podľa toho si tiež vyberáš.

cialota
6. aug 2025

presne, vsetko zalezi od toho, ako casto a v akej miere to clovek riesi. inak si vyberie niekto, kto to ma raz za cas pri kasli alebo smiechu, a inak ten, kto s tym bojuje kazdy den.
ale napadla mi jedna vec, riesili ste niekedy aj cviky na panvove dno? viem, ze nie kazdemu to pomoze uplne, ale poznam par zien, co tvrdia, ze im to urobilo velky rozdiel. pravidelne cvicenie vraj moze zlepsit situaciu aj bez pomocok alebo aspon znizit ich potrebu.

mysiarka
7. aug 2025

@bogierka Ja sa vacsinou riadim recenziami a skusenostami inych. A ked ide o nieco, co sa tyka zdravia (ako napr. inkontinencia), tak sa snazim pozerat na overene znacky, co sa dlhodobo predavaju a maju za sebou vyvoj, testovanie a podobne.

plushika
11. aug 2025

@mysiarka tak urcite ano, to testovanie je tam velmi dolezite. je to predsa len taka intimnejsia zalezitost.

plushika
11. aug 2025

@cialota to, co pises o cvikoch na panvove dno, je pravda, vela zien potvrduje, ze im pomohli, hlavne ked zacali cvicit pravidelne a spravne. nie je to sice zazracne riesenie pre kazdeho, ale moze to vyrazne znizit unik mocu alebo aspon potrebu pomocok. dolezite je vediet, ako tie svaly spravne zapojit, lebo vela ludi ma pocit, ze cvici, ale v skutocnosti zapaja ine partie. preto sa casto odporuca zacat s fyzioterapeutom alebo podla overenych videi/navodov. cize za mna ano, dobra vec, ale treba vediet, ako na to, aby to malo aj zmysel 🙂

vlachienka
12. aug 2025

@plushika Len toho na nete tiež nájdeš kvantum a potom si vyber, čo je to správne 😀

tanalyn
13. aug 2025

@vlachienka Ja by som to neriskovala, aby si si ešte viacej náhodou neuškodila. Je veľa aj takých posilňovacích cvikov na nete. Veď zájsť k fyzio nie je taký problém. Ukáže a vysvetlí.
Ale aby som sa vrátila späť k téme, tak sa chcem opýtať, či ste niekto skúšali aj menštruačné a aj inkontinenčné nohavičky na únik moču. Že v čom spočítal ten rozdiel.

plushika
15. aug 2025

@vlachienka ved najdes, to nepopieram, ale pri vsetkom najdes aj popis, na co to sluzi, ako to vyzera a vies si zabezpecit aj vzorky v tych lepsich pripadoch.

vlachienka
18. aug 2025

@tanalyn Rozdiel medzi menštruačnými a inkontinenčnými nohavičkami je hlavne v tom, na aký druh tekutiny a zaťaženie sú navrhnuté. Niektoré ženy si vystačia s menštruačnými nohavičkami pri slabom úniku moču, ale pri strednom až silnejšom úniku už väčšinou odporúčajú inkontinenčné, práve kvôli savosti a spoľahlivosti.

cialota
21. aug 2025

@plushika a aj si to skusala? alebo teda mas s tym nejaku skusenost?

filory
1. sep 2025

@vlachienka Čítala som, že donedávna sa dokonca testovali menštruačné pomôcky len na tekutinu a nie na menštruačnú krv. To začali tuším až tento rok nejako robiť.

cialota
2. sep 2025

@filory no prosim, vsak to je aka hlupost. ved to sa potom uplne inak sprava. to by nemuseli byt ani zvlast nohavicky na toto a na tamto, keby to bolo iste.... to hovori asi za vsetko.

lutomm
2. sep 2025

@filory to fakt??? akoze v dnesnej dobe by som povedala, ze bolo nacase. vsak to teda asi vsetky boli vpodstate inkontinencne pomocky, nie menstruacne. A my sa cudujeme ze to nic nevydrzi.