icon

Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky

mashka02
18. jún 2021

Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.

mysiarka
3. sep 2025

@lutomm Nedalo mi to. Toto som nasla o tom na nete. Nuz... Nie je vsetko zlato, co sa blysti 🙈

hrehusa
3. sep 2025

no prosim, a je to jasne. tak uz sa necudujem, preco niektorym z nas, hlavne po porodoch, sa stavaju nehody. vsak to rovno mohli na obal napisat, ze testovane na vodu z kohutiaka....

vlachienka
4. sep 2025

@filory Akože mňa už nič neprekvapí asi. Aspoň, že pri tých inkontinenčných sa nedá čo "pokaziť". Tam aj keby liali rovno vodu z pohára, tak je to asi za jedno, ako sa to bude testovať. Ja to od začiatku hovorím, že to nie je to isté. I keď ako som spomínala, tak v niektorých prípadoch sa dajú používať aj aj. Ale asi je presa len lepšie ich používať na to, na čo sú priamo určené.

jana19877
4. sep 2025

@mysiarka čože??? to je ako vtip, takéto štatistiky až dych vyrazia. Ale tak čo sa čudujeme, hlavne že sa predávalo, a oni ušetrili na testovaniach....

tanalyn
8. sep 2025

@vlachienka Asi by ich nerobili potom zvlášť na to a zvlášť na to, keby to bolo jedno a to isté. Tak prečo ich potom používať kadejako halabala.

plushika
9. sep 2025

@cialota ja priamo nie, ale moja maminka. jej som ich kupovala a hladali sme a skusali, ze co jej bude vyhovovat. hlavne aby aj von mohla chodit s takym normalnym dobrym pocitom a nemusela sa obavat, ze by sa jej prihodila nejaka trapna situacia.

fednaja
9. sep 2025

@tanalyn tak keď vezmem do úvahy, že menštruačné pomôcky netestovali na menštruačnú krv ale na tekutinu, tak asi veľký rozdiel v tom nebol veru. Aj keď tiež som bola z toho v šoku, že to vôbec takto robili.

vlachienka
10. sep 2025

@fednaja Ja som to niekde čítala a tiež som sa čudovala. Ale nikde ti v podstate ani neuvedú. Jasné, že v reklamách je to iné, to by asi hlúpo vyzeralo. Ale tam tiež už zmenili farbu ten testovacej tekutiny. Ale aby som sa vrátila k téme, tak toto nič nemení na tom, že menštruačné vložky pri inkontinencii proste nie.

vierka_z
11. sep 2025

samozrejme ze vlozky nenahradia inkontinecne pomocky. Vsak objem tej tekutiny, ktoru musia zachytit je neporovnatelny.... Ak teda uz nechame bokom rozdielnost tych tekutin...

mysiarka
12. sep 2025

@jana19877 Bohuzial to vtip nebude. Aspon vidime, ako s nami zaobchadzaju. Ale ja len cakam, kedy sem pride nejaka mudrlantka s tym, ze co sme cakali, ze vsak to je normalne a podobne 😀
@vierka_z Tak uniky mocu mozu byt rozne ako aj pri menstruacii, ze niektora ma slabsiu, silnejsiu, niekto to ma odbavene za tri dni, niekto sa trapi tyzden. Aj pri tej inkontinencnej zalezitosti to nie je u kazdeho to iste.

lutomm
15. sep 2025

@mysiarka tak to kazda zena ma ine, jasne, aj objemovo, aj intenzitu, aj trvacnost. ale tak asi unik mocu ti po troch dnoch alebo po tyzdni len tak neskonci, a teda pouzivanie tych pomocok je ovela dlhodobejsie. mali by teda tie inkontinecne byt ovela setrnejsie k telu a sucasne pohlcovat zapach intenzivnejsich rozmerov.

tanalyn
17. sep 2025

@lutomm Inkontinencia je dlhodobejšia záležitosť ako menštruácia. O to viacej si asi treba dať záležať na vhodnom výbere inkontinenčných vložiek a iných pomôcok. Koľkokrát je to aj na návštevu lekára a nejakú prípadnú liečbu.

hrehusa
17. sep 2025

@tanalyn zdravotne komplikacie moze sposobit inkontinencia ako i menstruacia, cize v oboch pripadoch sa da povedat ze treba vyhladat lekara pri problemoch.

vlachienka
22. sep 2025

@hrehusa Určite áno, v tomto netreba robiť rozdiely, keď sa na to pozeráme zo zdravotného hľadiska.

humajnicek
22. sep 2025

@hrehusa tak ja som presne kvôli tomu vyhľadala po pôrode lekára. Len už mi nevedel nič konkrétne odporučiť na používanie. Len ma vyšetril.

cialota
1. okt 2025

@humajnicek tak to je potom celkom biedny lekar, ja som bola tento tyzden prave u gyn. na preventivke a tam v kabinke toto. som vedela, ze ked si to odfotim, tak to najde vyuzitie 😀 uz to co tam v kutiku dolu chyba, to musi rozlustit niektora z vas 😀

hrehusa
1. okt 2025

@humajnicek najdolezitejsie je, ze si isla k doktorovi. ale som prekvapena, ze ti nic nenukal. vela z nich ma totiz urcite s niektorymi vyrobcami spolupracu, alebo minimalne im dovolia dat do cakarne reklamne letaky a plagaty.

plushika
2. okt 2025

tiez som prekvapena z takehoto pristupu. pretoze u mojej lekarky je to bezna otazka. ci ma taketo nieco nahodou nezacalo trapit. co si budeme nahovarat. nemladneme a je to potom uz bezne, ze nas trapia aj taketo zdravotne problemy. len ked sa ten tvoj lekar postavil k takejto veci uplne nijak, tak ako by riesil ozaj vazne vazne problemy? asi nastal cas najst si niekoho zodpovednejsieho.

vierka_z
2. okt 2025

@cialota vyborne cviky na posilnenie panvoveho dna, tie su ucinne. Este je par inych trochu. Mna ich naucili na pilatese, ten by som tiez zahrnula ako liecenie, ak ma niekto problem.

vlachienka
3. okt 2025

@cialota Ja by som to tipla na Lady pad? Tie su ružové, neviem či aj nejaké ďalšie vložky, nohavičky majú takto.

vetva99
3. okt 2025

@vierka_z a nemohla by si ich sem zopar aj dat? myslim, ze by sme to tu vsetky uvitali. aj tie co nemaju problem s inkontinenciou by mali posilnit panvove dno. byva to vraj casty problem.

mimisram
6. okt 2025

@vetva99 Vela cvikov najdes aj na nete, aj navody aj obrazky aj videa. Aj oni maju dokonca na svojom kanali na youtube nejake, alebo aj na stranke. Len si to pohladaj a mozes zacat posilnovat 🙂

filory
6. okt 2025

@mimisram myslím si, že posilňovať by sme mali všetky. Však nič sa tým nepokazí, naopak, môžeme predchádzať do budúcna únikom.

tanalyn
7. okt 2025

@hrehusa Akože myslíš, že tá inkontinencia by súvisela s menštruáciou? Akože isto sa neoplatí žiaden zdravotný problém podceňovať alebo odkladať. Lebo to je asi veľmi malá šanca, že by sa to zlepšilo samo od seba. I keď niekedy je aj to úspech, že sa to nie že zlepší, ale aspoň nezhorší.

kliatana
7. okt 2025

@mimisram dnes sa vsetko da na nete najst. otazka je, co ale realne aj zabera. lebo reklamu vedia urobit dnes uz na cokolvek.

mysiarka
10. okt 2025

@kliatana Treba len skusat. Kazdemu moze sediet nieco ine, to je jasne. Ale vies si zakupit alebo dat zaslat aj vzorku. Co je velmi dobra moznost, lebo nemusis cele balenia kupovat.

silvusias
10. okt 2025

@mysiarka toto by malo byť pri firmách samozrejmosť. Dávať ľudom vzorky na odskúšanie a je úplne jedno, čoho sa to týka. Lebo takto risknúť a kupovať drahé veci, ktoré nie je istota, či budú dobré, nemôže každý. A je to škoda. Zbytočne možno prichádzajú o zákazníkov.

vlachienka
13. okt 2025

@tanalyn No bohužiaľ veľa je takých ochorení, ktoré sa vyliečiť ani nedajú, len sa liečbou udržiavajú pod kontrolou.

nelinka888
13. okt 2025

@vlachienka niektoré ochorenia sú veru ťažko liečiteľné, snažia sa ich aspoň nejako zastabilizovať, a vlastne tak dať ľuďom čas. Medicína napreduje a niekomu to môže zachrániť život.

cialota
16. okt 2025

@vlachienka no to by asi veru mohlo byt. som to teraz aj pozerala 😀 ine nevyzeraju, ze by bolo v ruzovom obale. este inkontinencne nohavicky potom, ale tie su mam pocit len rozlisene, ze ruzova je damska a modra panska.