Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky
Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.
@vlachienka tak je to tvoja sukromna zalezitost, samozrejme ze to nemusis rozoberat tu. aj vam niekto radil, ako sa o takeho pacienta starat?
@dom_evi Akože také základné pokyny, to sme dostali. Ale nebolo to nič také, že by som sa niečo extra nové dozvedela. Kamarátka je zdravotná sestra, tak tá bola u nás a ukázala nám, znavigovala nás, ako sa bude najlepšie postupovať pri niektorých úkonoch. Ale tak už je dobre, najhoršie za nami. Rehabilitácia je dlhšia.
@vlachienka to ste mali šťastie, že vám poradila a ukázala čo a ako robiť. A používali ste len podložky? Teda nechcem sa vypytovať detailne, ak ti to je nepríjemné.
@vlachienka hlavne ze je najhorsie za vami a ze teraz uz v podstate budete len rehabilitovat. viem, ze to nie je len, ale je to na dobrej ceste a treba sa na to tak pozerat.
@fednaja mam skusenost s kadejakymi podlozkami, ak nejake hladas, tak mozem odporucit. niektore su take, ze sa ta vypln hned zosuveri a tak sa to zhrcavie, a teda ta podlozka potom ani neplni ucel a zbytocne ju aj pouzivas. to chces pre pacienta alebo do porodnice alebo pre dieta alebo?
Ja som rozmýšľala, že by som také podložky kúpila, keď začala mať mamina tie komplikácie, ale tak neviem, či by ich chcela, bola u lekára, ten jej predpísal nejaké lieky, a samozrejme aj inkontinenčné nohavičky.
@barborkabar ved mozes ich dat aspon aj pod plachu, nemusi priamo na nich lezat, ked to ma byt neprijmne.
Tak lepšie by to bolo asi priamo pod pacienta. Aby sa nemusela plachta meniť, keby došlo k nejakej nehode. No ale áno, stále lepšie, keď je aspoň pod plachtou. A toho je tiež viacej druhov? Viem, že podľa veľkosti sa to dá kúpiť, ale či aj nejaké iné kritéria sa pri tom riešia...
@tanalyn ono pokiaľ by to bolo len pre istotu, že to nie je priamo únik moču vkuse, tak sa to dá dať pod plachtu podľa mňa. Ale neviem si to predstaviť, ak by naozaj išlo o ležiaceho pacienta, meniť len podložku bez plachty...
@nelinka888 teraz ale rozmyslam, ze ked by boli aj tie nohavicky a dala by sa aj vlozka do nich, ci je vobec nutne davat vobec aj tu podlozku...
@plushika pod plachtu mi to zas príde divné, však to by som musela prezliekať plachtu vždy. Ak ich kúpim, tak ich dám normálne, nech aj splnia to, čo majú. S ktorými ste boli spokojné? Neviem, či ich je nejako viacej druhov.
@nelinka888 No hej, to by bolo asi pekne náročné a často by musela ísť práčka. Ale zase na druhej strane, ak to je len pre istotu tam tá podložka, že nemusí sa nič udiať, tak neviem. Pri takomto prípade by som tie podložky možno úplne vypustila a spoľahla sa na tie ostatné inkontinenčné pomôcky a prádlo. No akože jasné, že je lepšie, keď sa na nej priamo leží. Ale niekedy si proste nepomôžeš.
@fednaja V pohode, kľudne sa pýtaj, ak by to bolo moc, tak ťa stopnem 😀 No aj podložky sme používali a aj vložky istý čas a aj spodné prádlo. Asi všetko proste 😀 My sme to skúšali jedno cez druhé, aby sme si situáciu vedeli nejak zjednodušiť.
@barborkabar predpokladam, ze inkontinencne, kedze o tomto je rec. ja to poznam. ono toto, co sa teraz predava, tak to vyzera uplne ako spodne pradlo. pekne, elegantne, na prvy pohlad to podla mna ani nie je rozoznat, ze by malo byt urcene na taketo nieco a nie len na normalne nosenie.

@tanalyn Pre istotu sme dávali, hlavne aj podložky mal pod sebou. No nebolo to nič príjemné, bola to autonehoda, nerada by som to riešila bližšie. O týchto veciach mi nevadí sa baviť, ale detailne zdravotný stav rozoberať nemusíme 🙂