icon

Občasná inkontinencia a menštruačné nohavičky

mashka02
18. jún 2021

Ahojte, mám takú občasnú inkontinenciu - keď sa smejem, skáčem, namáham sa. Vraj to máveľa žien. Chcem sa spýtať, či menštruačné nohavičky udržia takýto občasný únik? Nechcem nosiť vložky, je to nepohodlné a keď vidím tú kopu odpadu, je mi z toho zle.

vlachienka
9. feb 2026

@tanalyn Pre istotu sme dávali, hlavne aj podložky mal pod sebou. No nebolo to nič príjemné, bola to autonehoda, nerada by som to riešila bližšie. O týchto veciach mi nevadí sa baviť, ale detailne zdravotný stav rozoberať nemusíme 🙂

dom_evi
9. feb 2026

@vlachienka tak je to tvoja sukromna zalezitost, samozrejme ze to nemusis rozoberat tu. aj vam niekto radil, ako sa o takeho pacienta starat?

plushika
19. feb 2026

@dom_evi to ti nikto neporadi, poradi si, ako vies 👎

dom_evi
19. feb 2026

@plushika to je tiez pravda, vsak tu ti v tejto krajine ani lekara nevedia odporucit, nie to este nejaku starostlivost, alebo nieco navyse. je to smutne, no este sa dokazu lekari urazit, ak skonzultujes diagnozu aj s inym odbornikom.

cialota
2. mar 2026

@dom_evi ale no, zase nehadzme vsetkych do jedneho vreca. ja sa nemozem nejak stazovat. aj ked je pravda, ze za viacerymi odbornikmi sme museli cestovat dalej. ale to uz beriem ako normalnu vec v tejto dobe.

dom_evi
2. mar 2026

@cialota ja som mala aj dobru aj zlu skusenost. takze nehovorim, ze uplne vsetci su zli, ale naozaj si treba vyberat a niekedy hladat na vlastnu past.

vlachienka
4. mar 2026

@dom_evi Akože také základné pokyny, to sme dostali. Ale nebolo to nič také, že by som sa niečo extra nové dozvedela. Kamarátka je zdravotná sestra, tak tá bola u nás a ukázala nám, znavigovala nás, ako sa bude najlepšie postupovať pri niektorých úkonoch. Ale tak už je dobre, najhoršie za nami. Rehabilitácia je dlhšia.

fednaja
4. mar 2026

@vlachienka to ste mali šťastie, že vám poradila a ukázala čo a ako robiť. A používali ste len podložky? Teda nechcem sa vypytovať detailne, ak ti to je nepríjemné.

mimisram
6. mar 2026

@fednaja Vies, co som ja aj videla? Ono je to ako keby sampon, ze taku ciapku das na hlavu, cez to kvazi umyjes vlasy. Velmi dobre vymyslene si myslim. Akoze odskusane nemam, ale viem si predstavit, ze pri niektorych pacientoch to moze byt dobra pomoc.

dom_evi
6. mar 2026

@vlachienka hlavne ze je najhorsie za vami a ze teraz uz v podstate budete len rehabilitovat. viem, ze to nie je len, ale je to na dobrej ceste a treba sa na to tak pozerat.

mysiarka
9. mar 2026

@mimisram Ako sa to vola? Pod akym nazvom to najdem?

fednaja
9. mar 2026

@mimisram teda to počujem prvýkrat, to ako, prosím ťa, funguje?

cialota
11. mar 2026

@fednaja mam skusenost s kadejakymi podlozkami, ak nejake hladas, tak mozem odporucit. niektore su take, ze sa ta vypln hned zosuveri a tak sa to zhrcavie, a teda ta podlozka potom ani neplni ucel a zbytocne ju aj pouzivas. to chces pre pacienta alebo do porodnice alebo pre dieta alebo?

barborkabar
11. mar 2026

Ja som rozmýšľala, že by som také podložky kúpila, keď začala mať mamina tie komplikácie, ale tak neviem, či by ich chcela, bola u lekára, ten jej predpísal nejaké lieky, a samozrejme aj inkontinenčné nohavičky.

plushika
12. mar 2026

@barborkabar ved mozes ich dat aspon aj pod plachu, nemusi priamo na nich lezat, ked to ma byt neprijmne.

tanalyn
17. mar 2026

Tak lepšie by to bolo asi priamo pod pacienta. Aby sa nemusela plachta meniť, keby došlo k nejakej nehode. No ale áno, stále lepšie, keď je aspoň pod plachtou. A toho je tiež viacej druhov? Viem, že podľa veľkosti sa to dá kúpiť, ale či aj nejaké iné kritéria sa pri tom riešia...

nelinka888
17. mar 2026

@tanalyn ono pokiaľ by to bolo len pre istotu, že to nie je priamo únik moču vkuse, tak sa to dá dať pod plachtu podľa mňa. Ale neviem si to predstaviť, ak by naozaj išlo o ležiaceho pacienta, meniť len podložku bez plachty...

plushika
19. mar 2026

@nelinka888 teraz ale rozmyslam, ze ked by boli aj tie nohavicky a dala by sa aj vlozka do nich, ci je vobec nutne davat vobec aj tu podlozku...

barborkabar
19. mar 2026

@plushika pod plachtu mi to zas príde divné, však to by som musela prezliekať plachtu vždy. Ak ich kúpim, tak ich dám normálne, nech aj splnia to, čo majú. S ktorými ste boli spokojné? Neviem, či ich je nejako viacej druhov.

tanalyn
23. mar 2026

@nelinka888 No hej, to by bolo asi pekne náročné a často by musela ísť práčka. Ale zase na druhej strane, ak to je len pre istotu tam tá podložka, že nemusí sa nič udiať, tak neviem. Pri takomto prípade by som tie podložky možno úplne vypustila a spoľahla sa na tie ostatné inkontinenčné pomôcky a prádlo. No akože jasné, že je lepšie, keď sa na nej priamo leží. Ale niekedy si proste nepomôžeš.

dom_evi
23. mar 2026

@tanalyn niekedy je lepsie sa poistit, ved ked by sa nic nestalo, tak predsa taka podlozka tam moze byt aj dlhsie, ci sa casom znicia?

vlachienka
31. mar 2026

@fednaja V pohode, kľudne sa pýtaj, ak by to bolo moc, tak ťa stopnem 😀 No aj podložky sme používali a aj vložky istý čas a aj spodné prádlo. Asi všetko proste 😀 My sme to skúšali jedno cez druhé, aby sme si situáciu vedeli nejak zjednodušiť.

barborkabar
31. mar 2026

@vlachienka to je pochopiteľné. To čo za spodné prádlo si mala na mysli?

mimisram
1. apr 2026

@mysiarka @fednaja Dievcata pozrite to ako ciapku so samponom a kondicionerom aj tusim. Ako to presne funguje najdete v popise. Hovorim, nemam s tym osobnu skusenost, takze zbytocne by som davala rozumy 🙂

fednaja
6. apr 2026

@mimisram waw, to je ale super vec podľa mňa, najmä teda pre ležiacich pacientov, alebo aj pre ľudí po rôznych zákrokoch, kde hygiena nie je úplne samozrejmosť.

cialota
8. apr 2026

@barborkabar predpokladam, ze inkontinencne, kedze o tomto je rec. ja to poznam. ono toto, co sa teraz predava, tak to vyzera uplne ako spodne pradlo. pekne, elegantne, na prvy pohlad to podla mna ani nie je rozoznat, ze by malo byt urcene na taketo nieco a nie len na normalne nosenie.

kliatana
8. apr 2026

@cialota inkontinencne spodne pradlo? to, ze existuju menstruacne nohavicky, je jasne, ale inkontinencne som teda este nepocula. funguje to na obdobnom principe?

cialota
9. apr 2026

@kliatana podla mna aj vyzeraju podobne. vsak ono sa to robi uz v kadejakych verziach aj. ano, je to v podstate o tom istom. aby zadrziavali uniknutu tekutinu, daju sa nohavicky, alebo teda aj slipy, prat normalne v pracke, je urcene na viacero pouziti 🙂

dom_evi
9. apr 2026

@cialota tak to riadne pokrocili, konecne ludia nemusia nosit plienky, ako sa to kedysi robilo. mozu sa citit normalne a fungovat. a dostat to kupit len v lekarni?

mysiarka
14. apr 2026

@dom_evi Presne, ved nech sa citia tiez nejak dostojnejsie. Vela spravi psychika, to sama poznam. A teda nohavicky alebo plienky... Tak volba je asi jasna.