icon

Objavila sa mi krv v stolici. Kedy by som mala navštíviť lekára?

9. jan 2026

Dnes som zbadala krv v stolici. Nemam žiadne ťažkosti co sa týka svrbenie alebo nejake bolesti. Mam trocha obavy, stalo sa mi to prvý x. Sledovať ci sa este objaví alebo ist ku dr radšej uz v pondelok ?

oceanahory
9. jan 2026

@anonym_autor Ja osobne by som to este 2-3 dni sledovala, moze to byt iba ranka, zlata zila. Ak by sa to ale opakovalo dlhsie, urcite smer lekar.

scorpionflower1
9. jan 2026

@anonym_autor kolko mas rokov?

anonym_1fa569
9. jan 2026

Stale to moze byt len vnutotny hemeroid. Lekar ti stejne navrhne hadicu a pozriet to, vela moznosti nemas bud to sledovat, alebo ist. Mozno to bolo raz kvoli tvrdej stolici, ale je sanca aj ze to moze byt horsie.

autor
9. jan 2026
@scorpionflower1

@anonym_autor kolko mas rokov?

@scorpionflower1 preco ??

janinah
9. jan 2026

Nemusiš utekat k dr.uprav stravu a len sledovať.

pralinka25
9. jan 2026

zalezi od farby, mnozstva, celkovej pohody.
ak je to svetla krv bude to z konecnika. ak je to cierna natravena krv treba riesit lekara. a nejedla si nahodou cviklu? lebo aj to vie niekedy slusne vystrasit.

autor
9. jan 2026
@pralinka25

zalezi od farby, mnozstva, celkovej pohody.
ak je to svetla krv bude to z konecnika. ak je to cierna natravena krv treba riesit lekara. a nejedla si nahodou cviklu? lebo aj to vie niekedy slusne vystrasit.

@pralinka25 taky červený fľak proste. Nie nie cviklu som nejedla. Budem to sledovať ci sa este objaví, nepohodu ani nic nepociťujem

pralinka25
9. jan 2026
@anonym_autor

@pralinka25 taky červený fľak proste. Nie nie cviklu som nejedla. Budem to sledovať ci sa este objaví, nepohodu ani nic nepociťujem

@anonym_autor asi ti praskla zilka ak bola stolica tvrdsia, alebo je to hemoroid. problem je ked je krv cierna, tmava.

autor
9. jan 2026
@pralinka25

@anonym_autor asi ti praskla zilka ak bola stolica tvrdsia, alebo je to hemoroid. problem je ked je krv cierna, tmava.

@pralinka25 dakujem, hneď som pokojnejšia 😊

scorpionflower1
9. jan 2026
@anonym_autor

@scorpionflower1 preco ??

@anonym_autor lebo je to podstatne, ked mas nad 40 mas vacsiu sancu, ze to moze byt nador. Ked mas 20, tak je to fisura alebo hemoroidy a nador je nepravdepodobny.
Ja mam s tym bohate skusenosti - s krvavacanim po stolici.
Byt tebou by som pockala tyzden, ci to prestane alebo nie. Kup si Lactecon (je to na zmakcenie stolice) daj si jednu lyzicu vzdy vecer a cipky Unigel procto (vzdy po stolici jednu). Mne este pomaha Detralex, ale ja viem, ze mam hemoroidy.
Ak ti to do 1-2 tyzdnov neprejde; tak k lekarovi.

anonym_350141
9. jan 2026

Mne sa to stáva, keď mám napr. tvrdšiu stolicu, že aj trochu krvi nájdem na papieri.

anonym_f034ac
9. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, a nemas/nekoncia ti tvoje dni? Aj vtedy sa to moze tak stat. Jasne kludne aj to ako tu bolo pisane, ze ti mohla prasknut len cievka. Pripadne, aj vtedy ak si mala moc tvrdu stolicu. Kazdopadne si to odsleduj aj dalsie dni, ci este nieco take zbadas a ak sa to bude opakovat, tak urcite zajdi k Dr. Zatial klud, len si to odsleduj. Drzim palce, nech sa to viac neopakuje🙂

joannita
9. jan 2026

@anonym_autor keď máš červenú krv v stolici, nádor to pravdepodobne nebude. Pri nadore čreva je krv čierna lebo kým prejde do konečníka, ztmavne. Preto sa robia testy zo stolice na prítomnosť krvi,lebo voľným okom nieje viditeľná, keďže splýva s 💩🙂
Môžeš mať ranku na konečníku skôr.

anonym_dfeb07
9. jan 2026

@anonym_autor Nie nechcem nič zľahčovaŕ..mala som v mladosti veľa krát aj o 30 rokov. U mňa z hemoroidov. Kolonoskopia chvalabohu ok.