Ochrnutie, pád z vysokej výšky - Kováčová
ahojte zienky, stala sa mi nehoda. spadla som z piateho poschodia. Zlomila som si panvu, krizivu kost a tri stavce. Som poloochrnuta na jednu nohu. UZ 4 mesiac lezim. Otazka je ci este niekedy budem chodit. Nemate skusenosti s Kovacovou. Myslite ze mi tam mozu pomoct?
V kovacovej rozchodili uz kde koho. Ocino tam bol po operacii krcnej chrbtice, ale on mal vyrastky, ktore mu tlacili na chrbticu. Dali ho tam doporiadku, ale jemu odchhadzal cit v ruke a bol by na nu ochrnul. Su tam vselijake pripady. Niektori to rozchodia, inym ulahcia zivot. Vsetko zalezi od tvojho tela, ako sa bude vediet zregenerovat. A vela zalezi od toho, ako sa k tomu ty postavis. Ak budes verit, ze budes chodit, tak je viac pravdepodobne, ze sa ti to podari. Psychika je mocny carodej. Precitaj si clanok v blogu @redlola Jej muz prezil nieco, co sa takmer neda prezit a rozchodil to tusim prave v kovacovej😉
@lenush12 mas super nadej, musis velmi chciet a spolupracovat, tvrdo makat, mam kamaratku po tazkej autonehode, prognozy po poskodeni miechy boli chabe, mala byt cela ochrnuta, je to krasna sikovna zena, chodi, lyzuje, tancuje, ma problemy s hybnostou ruk, ale nebranilo jej to vystudovat, vydat sa a mat dieta...je velmi huzevnata, aj ty to das, len sa nastavit a byt trpezliva...nervy sa obnovia, len potrebuju svoj cas a svalom nedat ochabnut. drz sa...vezmi si tu mladu Misku co ochrnula na Cypre...ako uz stoji na nohach...v Kovacovej ti urcite pomozu!
@lenush12 môj manžel tam bol dvakrát. Závisí samozrejme od tvojho stavu, zranenia atd. Ale čo mi vravel: lepšie napredovali ti, ktorí neklesali na duchu, cvičili poctivo, ba aj viac a najmä NEĽUTOVALI SA.
Proste ideš, cvičia, robíš čo sa dá. Mal aj šťastie na fyzioterapeuta, ktorý sa mu viac venoval, aj šťastie na chybu v systéme, kedy mu omylom dali dvojnásobne množstvo hodín. Spolu s fyzioterapeutom to využili, nenahlásili a cvičili.
Ďakujem Vám dievčatá. Ja mám plne priechodnu miechu. Zrejme to budú porušené nervy zo zlomenej panvy. Ďakujem že mám nádej. Vaše príspevky mi pomáhajú.
@lenush12 ja som prisla do Kovacovej na voziku ,odisla po 3 a pol mesiaci o dvoch francuzskych barlach...neskor dalsie operacie...a zas do Kovacovej na 2 a pol mesiaca a odisla som s jednou vychadzkovou palicou .Ked tam prides si myslis ,ze si na tom zdravotne super . Okolo teba su ovela horsie pripady.
Kamaratku dvakrat zrazila dodavka ,mala zlomenu panvu ,nohu a uz neviem ani co dalej...chodi...ma vychadzkovu palicu .
@lenush12 nemam skusenost...ale drzim silno palce... to das... ;) potom daj vediet 🙂
Pozri si znovachodim.sk . Je to o chlapcovi z mojho rodneho mesta, je v mojom veku , ked chodil na vysku ci co vyskocil z okna. Chodil s mojou spoluziackou . Byvaly sportovec
Ja teraz chodim na nemeckých barlách. Ale to prejdem len pár krokov. A mám dosť.
Ja mám už schválené poisťovňou pobyt v kovacovej ešte čakám na upresnenie datumu
Ahoj, v Kováčovej sú jedničky na poúrazové stavy. Držím palce, určite Ti pomůžu, ale musíš aj Ty chcieť, byť silná a makať aj keď to bude niekedy bolestivé a ťažké.
Preklanala som sa cez balkón :(. Dievčatá ja mám taký strach že nebudem chodiť.
nemysli na to, že nebudeš. Ak budeš dodržiavať pokyny a budeš tvrdá k sebe, tak chodiť budeš. Hlavu hore. Všetko je v Tvojich rukách - ako budeš na sebe makať. Ver si, dopadne to dobre.
Členok mám padnutu do vnútornej strany je úplne odkvecnuty myslíte že aj toto sa dá vyriešiť?

@lenush12 ahoj. Urcite ano... teda neviem vi ta postavia na nohy - to je na lekara, ale naucia ta starat sa o seba, posilnia zvysne svlastvo - ja som tam mala mne 2och blizkych ludi - 1 z nich presne tvoja diagnoza... nechapem ze ti to po uraze automaticky neponukli...