icon

Očkovanie Gardasilom po zistení vysokorizikového HPV: Pomôže?

23. apr 2024

Dobry den, dnes som volala na vysledky LBC cytologie a sestricka ma nepotesila vysla mi lahka displazia krcka maternice a hpv 18,16 a nejake ine este. Pred rokom som mala vysledky OK, max Ascus min rok ciste tak som v soku. Doktor mi odporucil ockovanie Gardasilom ale mne sa to nezda ked uz mam v sebe niekolko rokov vysokorizikove hpv. Mam si kupit papilocare a za pol roka kontrola. Zvazujem ci ockovat alebo nie mam strach aby sa z toho nevyvinula rakovina sestricka tvrdi ze ze to moze pomoct aj nemusi. Mate niekto skusenost? Upravil sa vam takyto stav krcka sposobeny hpv aj sam pripadne uz sa len zhorsil?
Dakujem za kazdy prispevok.

Strana
z2
sante81
23. apr 2024

Upravil..

doriiis
23. apr 2024

Dala by som sa zaočkovať.

belllinka
23. apr 2024

Nedala som sa očkovať a upravilo sa to samé.

autor
23. apr 2024

@belllinka a mali ste potvrdene hpv? Nepouzivali ste nic ani papilocare ?

gelifil
23. apr 2024

urcite nie

belllinka
23. apr 2024

Mala som to potvrdene, nic som neuzivala, vtedy este ani papilocare nebol. Pristup od Dr. otrasny, iba mi sestricka zavolala, oznamila mi vysledky a hned sa ma spytala ze kolkateho sa pridem dat zaockovat. Vtedy to ockovanie bola novinka, tak to pchali bez vysvetlenia kazdej. Odmietla som. Rok som chodila asi kazde 3 mesiace na kontrolu, vzdy vysli zle vysledky. Po roku som zmenila gynekologa a zrazu som zazracne mala uplne dobre vysledky a mam doteraz. Aka nahoda.

20erika07
23. apr 2024

Očkovanie by malo mať najväčší prínos včase, keď nemáš hpv. Mnoho dr sa vyjadrilo, že ked ho máš , je to zbytočné. Tvoja imunita ak ju budeš stále posilňovať, sa dokáže pobiť s hpv, je to vírus a ten sa liečiť ziadnymi liekmi nedá ,potrebujes podporovat imunitu.
Ja som sice uz davno aj po konizacii kvoli ca in situ, ale ockovat som sa nedala. Som 13r čistá.

autor
24. apr 2024

Dakujem dievcata, prave preto mi to pride zbytocne dat aa ockovat ked uz mam hpv a este aj tie najrizikovejse v sebe. Tiez mi to sestricka splechla do telefonu ze doktor odporuca papilocare alebo ockovanie a hotovo nikto sa so mnou nebavi, nevysvetli. Recept mi poslala elekotrinicky ale vybrat si ho nemusim ze?skusim si davat ten papilocare hpvirin mam a radsej si dam spravit konizaciu( tu napr vobec nenavrhol) ako ockovanie pripadne to by som dala az keby som nic nemala.konizaciou sa odstrani aj ten hpv?ci len ta cast kde to robi sarapatu a hpv ostava stale?

gelifil
24. apr 2024

otrasny pristup....hlavne, ze furt iba pytaju dalsie a dalsie peniaze, ale ich pristup k pacientom OTRAS!

belllinka
24. apr 2024

Nemáš náhodou toho istého gynekológa, ako som mala ja? 😂

autor
24. apr 2024

@belllinka 😃😃😃sestricku podla popisu rovnaku😃

autor
26. apr 2024

Dievcata dakujem za prispevky este otazka na tie co sa dali ockovat. Dali ste sa vsetky az po konizacii ked vam odstranili aj virus cize ste boli ciste alebo hned ako vam zistili Lsil? Dokonca ani meviem ci to je dobra skratka pre lahku displaziu. Ja mam hpv uz dlho tak cca 10 rokov zatial bez zmeny maximalne ten Ascus, dala som si zaviest Mirenu a netvrdim ze to je z toho ale ktovie mozno aj zrazu zo super cistej cytologie Lsil. Som zlaknuta, zmatena neviem ci sa virus zobudil a hned robi sarapatu. Tento rok zacal velmi zle som skoeo nonstop chora od januara tak imunita v pecku🥹uzivam hpvirin a papilocare som kupila idem na to snad to zastavim. Dcerky moje kazdopadne zaockovat dam ked sa bude dat..zienky a posledna otazka mali ste nejake problemy? Krvacanie mimo cyklu pripadme bolesti? Ja som sem tam aj nedavno ked som este nevedela vysledky mala mimo cyklu jemne krvacanie ale pripisovala som to Mirene.. teraz ma tak zvlastne boli podbrusko ako pred menzesom a menzes nikde..

majasimon
26. apr 2024

Ja som sa dala očkovať hneď ako sa potvrdilo HPV. Brala som Papilocare poctivo pol roka a potom som už výsledky mala v poriadku. Hlavne som vtedy zmenila myslenie, začala sa venovať aj sebe, cvičiť a bolo to fajn

autor
26. apr 2024

@majasimon dakujem. Super ze uz je vsetko v poriadku nech to tak zostane☺️ja som si tiez povedala ze som zanedbala seba nemala som cas cvicit zle aa stravujem mam vela stresov necitim sa celkovo v pohode takze idem na to celkovo od seba. V utorok som sa uu prihlasila na jogu😃

majasimon
26. apr 2024

Veľmi dobrý nápad tá joga. Ja som chodila na silové cvičenie, musela som mať maximálne zamestnanú hlavu, lebo som začínala depkovať.
Držím palce, aby si sa z toho dostala a bola v poho

vanesx
23. apr 2025

Ahoj. Ako si dopadla? Vysledky uz lepsie ?
Mne nedavno zistili LSIL a hpv 16
Mam z toho velky strach, tak ma zaujima skusenost zien ktore si tymto prechadzaju/presli.
Teraz som po kontrole a cakam na vysledky a fakt neviem co cakat. Skusim si kazdopadne objednat co tu odporucali ine zeny

autor
24. apr 2025
@vanesx

Ahoj. Ako si dopadla? Vysledky uz lepsie ?
Mne nedavno zistili LSIL a hpv 16
Mam z toho velky strach, tak ma zaujima skusenost zien ktore si tymto prechadzaju/presli.
Teraz som po kontrole a cakam na vysledky a fakt neviem co cakat. Skusim si kazdopadne objednat co tu odporucali ine zeny

@vanesx ahoj kontrola po pol roku bola rovnaka lahka displazia, poslali to bratislavy a vysledky z onkologickeho ustavu boli ascus ale hpv tusim 16 alebo 18 je tam stale😞brala som isoprinosim od vseobecnej dokiny na to tak uvidime ci to pomohlo teraz pojdem na kontrolu.

natalia7777
7. máj 2025

Ahojte je tu niekto kto sa dal očkovat proti HPV ? Prosím ak áno napíšte pomôžete tým veľmi ďakujem

ninusa221
11. máj 2025
@natalia7777

Ahojte je tu niekto kto sa dal očkovat proti HPV ? Prosím ak áno napíšte pomôžete tým veľmi ďakujem

@natalia7777 dnes som sa zaočkovala

natalia7777
12. máj 2025
@ninusa221

@natalia7777 dnes som sa zaočkovala

@ninusa221 a všetko v poriadku?

ninusa221
12. máj 2025
@natalia7777

@ninusa221 a všetko v poriadku?

@natalia7777 zatiaľ ano som po 1 dávke a nič mi do rana nebolo ani dnes.

natalia7777
12. máj 2025
@ninusa221

@natalia7777 zatiaľ ano som po 1 dávke a nič mi do rana nebolo ani dnes.

@ninusa221 ďakujem za odpoveď

natalia7777
12. máj 2025
@natalia7777

@ninusa221 ďakujem za odpoveď

@natalia7777 a ak sa môžem opýtať je to očkovanie pred HPV ?

selenka7
12. máj 2025

Stavila by som urcite na akekolvek antioxidanty, cokolvek na posilnenie imunity. Nema zmysel ockovanie, ak uz mas antigen (voci ktoremu ma ockovanie vyvolat tvorbu protilatok) prirodzenou cestou v sebe. Telo uz protilatky tvori. Vysoke davky C-cka, zinku, selenu, k tomu resveratrol, kurkumin, kvercetin, antokyany. A samozrejme pravidelne preventivne stery z krcka, aj keby som si ich mala zaplatit mimo preventivnej prehliadky.

natalia7777
12. máj 2025
@selenka7

Stavila by som urcite na akekolvek antioxidanty, cokolvek na posilnenie imunity. Nema zmysel ockovanie, ak uz mas antigen (voci ktoremu ma ockovanie vyvolat tvorbu protilatok) prirodzenou cestou v sebe. Telo uz protilatky tvori. Vysoke davky C-cka, zinku, selenu, k tomu resveratrol, kurkumin, kvercetin, antokyany. A samozrejme pravidelne preventivne stery z krcka, aj keby som si ich mala zaplatit mimo preventivnej prehliadky.

@selenka7 ďakujem či že ak momentálne mám vysoko rizikovy ty a dám sa očkovať je to zbytočné? Lekár mi povedal že by ma to malo chrániť pred tými ďalšími typmi tak ja neviem teraz

selenka7
13. máj 2025
@natalia7777

@selenka7 ďakujem či že ak momentálne mám vysoko rizikovy ty a dám sa očkovať je to zbytočné? Lekár mi povedal že by ma to malo chrániť pred tými ďalšími typmi tak ja neviem teraz

@natalia7777 opytala by som sa ho, na zaklade coho tvrdi, ze "by ta to malo chranit". Ci o tom cital nejake peer reviewed studie 🙈

selenka7
13. máj 2025
@natalia7777

@natalia7777 a este dalsia vec, kde by si k tym ostatnym typom prisla? Zit tak, aby sa riziko nakazy minimalizovalo.

selenka7
13. máj 2025

Ak hľadáš odpoveď na otázku, či Ti očkovanie gardasilom pomôže, ak už si infikovaná konkrétnym typom HPV, tak nepomôže, uvádza to priamo CDC: https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/hpv/hcp/vaccin... (citujem: "No evidence of efficacy against disease caused by HPV types with which participants were already infected at the time of vaccination")

belllinka
13. máj 2025
@selenka7

Ak hľadáš odpoveď na otázku, či Ti očkovanie gardasilom pomôže, ak už si infikovaná konkrétnym typom HPV, tak nepomôže, uvádza to priamo CDC: https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/hpv/hcp/vaccin... (citujem: "No evidence of efficacy against disease caused by HPV types with which participants were already infected at the time of vaccination")

@selenka7 ale veď treba veriť svojmu gynekológovi, aj mňa lanáril, keď som už mala HPV, aby som sa išla dať zaočkovať 🙂
A úplne milujem, keď niekto napíše "mám v rodine zdravotníkov, ktorí sú za toto očkovanie a blabla..." lebo hocijaký zdravotník sa vyzná v každom očkovaní

selenka7
13. máj 2025
@belllinka

@selenka7 ale veď treba veriť svojmu gynekológovi, aj mňa lanáril, keď som už mala HPV, aby som sa išla dať zaočkovať 🙂
A úplne milujem, keď niekto napíše "mám v rodine zdravotníkov, ktorí sú za toto očkovanie a blabla..." lebo hocijaký zdravotník sa vyzná v každom očkovaní

@belllinka no prave. Akemukolvek lekarovi v podstate. Lekar mal kolko - semester-dva imunologie na univerzite? Rovnako tak mikrobiologiu a mozno infektologiu. Tam sa to samozrejme naucil, ze ockovat sa treba a idealne proti vsetkemu a za kazdych okolnosti. Mam pocit, ze vacsine z nich chyba kriticke myslenie a snaha studovat dalej a vyhladavat relevantne data a publikacie. Raz mu to nejaka autorita povedala, naucil sa to na skusku a vzal si to za svate 🙈

Strana
z2