icon

Očkovať sa proti HPV pri pozitívnom teste?

6. mar 2026

Ahojte, je tu niekto taký? Cytológia všetko ok ale mám pozitívny hpv 🥲 čo je šok. Ale je to slabou imunitou podľa mňa. Partnerov nestriedame. Neviem či sa mám dať zaočkovať. Kúpila som si delfagyn

Strana
z2
stellarstar
6. mar 2026

Ja som hpv poz ale očko nedala, gyn nespomínal

autor
6. mar 2026
@stellarstar

Ja som hpv poz ale očko nedala, gyn nespomínal

@stellarstar fakt? Môj to odporúča. A čo vam odporučil koľko to už máte prosím?

stellarstar
6. mar 2026
@anonym_autor

@stellarstar fakt? Môj to odporúča. A čo vam odporučil koľko to už máte prosím?

@anonym_autor ja to už mám vyše 15 r ak nie viac

autor
6. mar 2026
@stellarstar

@anonym_autor ja to už mám vyše 15 r ak nie viac

@stellarstar chodíte pravidelne na cytologiu? Či už ste to po čase neriešili? Ja mám z toho stresy 😅👌

Aký typ máte? 16-18 mám negatívny

stellarstar
6. mar 2026

@anonym_autor samozrejme každý rok, raz ( pred ca 5-6r ) som mala zle výsledky, mala som konizáciu a kyretáž a vsetko ok

marcela64
6. mar 2026

Skús sa hlavne poradiť s lekárom, ten bude najlepšie vedieť, či je to vhodné alebo nie.

autor
6. mar 2026
@marcela64

Skús sa hlavne poradiť s lekárom, ten bude najlepšie vedieť, či je to vhodné alebo nie.

@marcela64 on mi to odporúčal. Ale povedal, že je to na mne. A ja sa tu pýtam ludi ktorý možno majú/mali skúsenosti . 120€ stojí jedna a sú tri. Či sa to oplati .

anonym_383300
6. mar 2026

Mala som raz pozitívne HPV. Na kontrole po pol roku to bolo už negatívne a odvtedy stále negatívne. Viem, že vtedy som si kúpila papilocare, hlivu ustricová a reishi.

anonym_c9e305
6. mar 2026
@anonym_autor

@marcela64 on mi to odporúčal. Ale povedal, že je to na mne. A ja sa tu pýtam ludi ktorý možno majú/mali skúsenosti . 120€ stojí jedna a sú tri. Či sa to oplati .

@anonym_autor oplatí sa to hlavne pre lekára, ktorý má z toho províziu.
Mňa tiež do toho strašne tlačil, nedala som sa. Za necelý rok som mala cytológiu OK a mám ju OK aj ďalších 15 rokov. Imunita si s tým poradila.

mirka2405
6. mar 2026

@anonym_autor Ano, ja som.

autor
6. mar 2026
@anonym_c9e305

@anonym_autor oplatí sa to hlavne pre lekára, ktorý má z toho províziu.
Mňa tiež do toho strašne tlačil, nedala som sa. Za necelý rok som mala cytológiu OK a mám ju OK aj ďalších 15 rokov. Imunita si s tým poradila.

@anonym_c9e305 ďakujem. Presne pre toto som otvorila túto temu. Prosím aj ste niečo brali nejaké vitaminy Alebo niečo?

autor
6. mar 2026
@mirka2405

@anonym_autor Ano, ja som.

@mirka2405 beriete nejaké vitamíny alebo niečo? 🙂

autor
6. mar 2026

Ja viete čo nechápem 😅 že keby náhodou sa už vyliečiť z toho či to môžem dostať zas od muža? Riešili ste to aj z mužmi alebo nie?

sara07
6. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie su na všetky hp typy
môj mi to ani nespomenul vôbec
s hp sa vie aj sam organizmus vysporiadat
však ked to prekonaš tak imunitu na to máš , a len myslim 9 typov hp virusov je problemovych alebo 14 z nejak zo 100
ja som mala po roku v poriadku už

autor
6. mar 2026
@sara07

@anonym_autor nie su na všetky hp typy
môj mi to ani nespomenul vôbec
s hp sa vie aj sam organizmus vysporiadat
však ked to prekonaš tak imunitu na to máš , a len myslim 9 typov hp virusov je problemovych alebo 14 z nejak zo 100
ja som mala po roku v poriadku už

@sara07 aj ste niečo brali nejaké vitamíny alebo niečo? Ďakujem

anonym_c9e305
6. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c9e305 ďakujem. Presne pre toto som otvorila túto temu. Prosím aj ste niečo brali nejaké vitaminy Alebo niečo?

@anonym_autor nič som nebrala. Ale teraz je toho už kopa, čo môžeš brať, na tvojom mieste by som s očkovaním počkala a skúsila posilniť imunitu

autor
6. mar 2026
@anonym_c9e305

@anonym_autor nič som nebrala. Ale teraz je toho už kopa, čo môžeš brať, na tvojom mieste by som s očkovaním počkala a skúsila posilniť imunitu

@anonym_c9e305 skusim to urobiť tak🙂 o pol roka mám ísť na cytologiu znova

anonym_7e5864
6. mar 2026

jasne ze to mozes dostat zas aj keby sa teraz vyliecis.
vies ty vobec ze z hpv je rakovina krcka maternice?? a ty rozmyslas ci sa das zaockovat len aby nahodou doktor nemal proviziu? napriek tomu, ze ta to vie od nej ochranit? ze imunita si poradi 😵 to nepisala ziadna zena s rakovinou krcka.. ci ti ockovanie teraz pomoze sa pytaj u dr pripadne si pozri medicinske studie a nie modreho kona. vsade najdes odpoved ze ano, len tu nie

mirka2405
6. mar 2026
@anonym_autor

@mirka2405 beriete nejaké vitamíny alebo niečo? 🙂

@anonym_autor ..brala som indonal women

autor
6. mar 2026
@anonym_7e5864

vies ty vobec ze z hpv je rakovina krcka maternice?? a ty rozmyslas ci sa das zaockovat len aby nahodou doktor nemal proviziu? napriek tomu, ze ta to vie od nej ochranit? ze imunita si poradi 😵 to nepisala ziadna zena s rakovinou krcka.. ci ti ockovanie teraz pomoze sa pytaj u dr pripadne si pozri medicinske studie a nie modreho kona. vsade najdes odpoved ze ano, len tu nie

@anonym_7e5864 ak čítaš s porozumením tak by si pochopila že nie nejde mi o to ale pýtam sa tu žien ktoré majú skúsenosti s tým či to pomohlo alebo nie či si to mám dať či to pomôže alebo je to zbytočnosť. Viem že sa to môže dostať z toho pomaly do toho štádia. Máš skúsenosti ?

autor
6. mar 2026
@anonym_7e5864

@anonym_7e5864 dala si sa zaočkovať ty?

sara07
6. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 aj ste niečo brali nejaké vitamíny alebo niečo? Ďakujem

@anonym_autor papilocare jeden cyklus

ronie338
6. mar 2026

Ja som, mám konizaciu, mala som aj po nej zle vysledky, potom som sa stihla dať 2x zaočkovať a otehotnela som, odvtedy mám dobre výsledky a chodím na rozšírenú cytologiu. Dieťa dám hneď ako to bude možné očkovať. Onkogynekolog vravel ze pri tehotenstve sa imunita zväčša o to postará ale pomohlo aj očkovanie.

anonym_7e5864
6. mar 2026

Ano uz som davno zaockovana. Dam ockovat aj deti

autor
6. mar 2026
@anonym_7e5864

Ano uz som davno zaockovana. Dam ockovat aj deti

@anonym_7e5864 kedy sa davaju detičky?

anonym_7e5864
6. mar 2026

to si mozes vygooglit.,

autor
6. mar 2026
@anonym_7e5864

to si mozes vygooglit.,

@anonym_7e5864 jak vidim ty si sem došla len rýpať . Po dlhej dobe sem pridem a nič sa nezmenilo 🤷‍♀️

dadis
6. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7e5864 jak vidim ty si sem došla len rýpať . Po dlhej dobe sem pridem a nič sa nezmenilo 🤷‍♀️

@anonym_autor Ja zaockovana som. Ono ti to spatne nepomoze, bud sa s nakazou tvoja imunita zabojuje, alebo sa virus usidli v bunkach krcka maternice. A vyedy sa moze/nemusi aktivovat po nejakom case a zacat vytvarat abnormalne bunky. Stale vsak v tejto faze mame riesenia - pri prekanceroznych nalezoch sa skracuje krcok, vtedy sa toho hpv spravidla zbavis. Ale aj po konizacii sa odporuca dat sa zaockovat - aby si sa nereinfikovala.

anonym_6dc0ac
6. mar 2026

Očkovanie ta bude chrániť pred tými typmi hpv, ktore mas negatívne a proti ktorým sa ockuje. Je to na tebe.
Ja som sa nedala. Mala som karcinom krčka pred 15timi rokmi, konizaciou mi odstránili vsetko zle a odvtedy mam pokoj a ukážkové výsledky. Chodím poctivo kazdy rok na preventivku. Zo začiatku som este kazdy polrok chodila na onkogynekologiu 8rokov po konizacii. Ani raz mi ockovanie nebolo odporúčané na onkogynekologii . Moja nová gyn to spomenula raz , ale inak ma neprehovara. Manžela mam stale rovnakého 19rokov a hpv som znova nedostala. Ak dožijem s manželom, tak mi je očkovanie zbytočné.

anonym_0e7b99
6. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor musis zvazit, ci si za 360€ problem vyriesis, alebo sposobis novy, noveee🤕

Strana
z2