Odmietli ste pichanie Fraxiparine po sekcii?
Ahojte, odmietli ste pichanie fraxiparinu po sekcii ?
Som 5 dní po sekcii a dnes mi môj gyn predpísal na 14 dní injekcie. Beriem aj wobenzyn. Bude to mať nejaké následky ak to seba pichať nebudem ?
Ďakujem
ja som mala 2 sekcie a nič mi nepichali a ani tabletky som nemala
@viera77 ja som ta tym nechcela nijako urazit. Viem, ze niektori ludia maju s ihlami problem. Ja len, ze nech autorka nie je vystrasena, ze to pichanie injekcii je nieco, co sa neda 14 dni zvladnut. Naozaj je kopa zien, co maju trombofilne mutacie a tie injekcie si pichaju den co den cele tehotenstvo. Lebo proste musia. A tie injekcie su mnohokrat najlepsia volba. Nie vzdy sa daju nahradit liekmi. A ak sa aj nasadzuju lieky, tak tie maju viac vedlajsich ucinkov, mozno idu do materskeho mlieka (toto neviem isto) a kedze funguju na inom principe, tak v prechodnom obdobi je potrebne spolu s nimi velakrat pichat este aj injekcie.
@snezienkaaa82 nedava sa po kazdom
@simca06022011 nie? Mne vraveli, že po každom chirurgickom zákroku, aj keď som bola, na plastike nosa mi dali. Aj moja, mama je teraz v nemocke, operoali jej len v lokálnej anestézii palec na nohe- halux a dávali jej. Keď sa, pýtala, ze na co, tak vraveli, že sa to dava...🤔 No ale ak si zdravotná sestra alebo lekárka, tak to vieš určite lepšie. O tom sa ja hádať nebudem. 😉🙂.. V každom prípade je neškodný, mne pomohol vynosit dieťa. Keby som nepichala, embryjko by sa udusilo.
Mne pichali v pôrodnici aj prirodzenom pôrode lebo vraj ako tretorodicka mám zvýšené riziko trombozy. vraj dávajú pri treto a viacrodickach vo vyššom veku. Ja mám síce len 30 ale mala som COVID pred 2 mesiacmi tak možno aj preto mi dali radšej ....no som rada , lepšie ako to podceniť ....
@simca06022011 ale vieš co, v podstate po každom dávajú preventívne. Asi som sa nestretla s nikým, kto bol operovany a nemal. Ale oni berú do úvahy zrejme aj vek, krvný obraz a tak. Ja som geriatricka 30rocna rodička, takže možno aj preto 😂
@snehulak77 ano aj to som chcrla napísať, ze davaju preventívne novodobo hlava nehlava, a ako som pisala skôr mne to po zákroku veľmi dobre neurobilo a sam chirurg to vysadil s tym ze to nema význam davat ak som chodiaca a nemam neviem ake problemy... Cize vzdy sa treba lekara opytat prečo a načo a ci to treba. Ako tehotna som o tom ani nepočula a na pôrodnej sale som skoro vykrvacala, keby mi to preventivne davali predtym, tak neviem 😂
@snehulak77 no ja som nemala, prvú sekciu som mala ako 23 ročná a druhú ako 32 ročná a nedali nič
@mijka58 som 11 dni po sekcii a fraxiparin mi pichali len prve styri dni po porode. Tie injekcie maju vyznam len dovted, kym zena vela lezi..ak sa pocas dna dostatocne hybes, netreba ti ich. Ja som na stvrty den uz chodila, dvihala dieta a fungovala. Lekar mi povedal, ze injekcie su v takom pripade zbytocne...ine je, ak stale pocas dna musis kvoli bolestiam vela lezat, vtedy by som ich jednoznacne brala!
@rivini je ťažko napísať, že je to vtedy zbytočne, keď nevieme výsledky krvi autorky a presný dôvod prečo ich dostala.
@rivini tie injekcie nemaju iba vyznam ked zena lezi, tie maju aj vyznam na zaklade vysledkov krvi a celkovej anamnezy pacienta. A tu my ale ze absolutne nepozname. Tu pozna jej lekar a na zaklade niecoho jej ten fraxiparine predpisal.
@mijka58 fakt nerozumiem, prečo ustavične niekto musí ísť proti lekárom, zdravotníkom🤷♀️🤦🏼♀️. Veď keď si myslíš, že nie je treba ber ďalej Wobenzym a čakaj, či príde trombóza /embolka 🤦🏼♀️🤷♀️. A nedáva sa fraxiparin len ležiacim (veľa ľudí si ho pichá aj keď normálne fungujú, lebo su rizikovi) ale určite sama lepšie vieš, čo je dobré 🤷♀️🤦🏼♀️
@nykkushka niektori ludia potrebuju spekulovat fakt za kazdu cenu a niekedy ako keby oni sami studovali lekarstvo. raz ak mi niekto nieco predpise, nerobi to podla mna len tak zo srandy, no asi je to za potreby
@nykkushka tak vies uz vsetci zlozili doktorat z "vakcinologie" a virologie, teraz prisla na rad bezna medicina.😁
@snehulak77 prosim Vas priatel bol v stredu na laparoskopii pruhu, v nemocnici mu pichli fraxiparin den pred operaciou a v ten den. Vo stvrtok ho pustili domov, v prepustacej sprave nema uvedene ze si ma pichat fraxiparin ale jeho rodicia mu tvrdia ze si ma(vraj po kazdej operacii) . Volal obvodnej ta nedvihala. Chysta sa za nou v pondelok, lebo ma sa unej do 3dni od operacie hlasit. Teraz ma strach aby sa nieco nestalo, a ja ani nehovorim ako sa onho bojim😢
@cherry_cherry Ahoj, čo to sú teombofilne mutácie? Ja mám napríklad varixi na pošve a dali mi fraxiparin už ich mám dlhšie ale dali mi ho len teraz v piatok
@hilbia oni zrejme vedia, či treba. Mne zatiaľ vždy dali. Ale ak si nie je istý a bojíte sa, tak cinknite na pohotovosť, budú vám vedieť povedať
@snehulak77 dakujem uz si ho pichol. 🙏On ho mal doma, predpisal mu ho chirurg pred operaciou a mal ho brat do nemocnice, no zabudol ho doma, v nemocnici mu povedali ze oni maju ze mu pichnu, tak teda pichli 2x, no a nic viac nepovedali. Citala som rozne info na nete a tak sme sa obaja vyplasili, ze radsej ho pichol. Uz som sa ukludnila.
@vanda323 to je vrodeny dedicny stav, kedy je clovek nachylnejsi na tvorbu krvnych zrazenin. Su rozne typy mutacii, niektore su viac, ine menej zavazne. Niekedy clovek cely zivot ani netusi, ze nieco take ma. Niekedy dostane trombozu v mladom veku a tak mu to zistia. Mne sa to prejavovalo opakovanymi potratmi. Babo proste nebolo dostatocne vyzivovane lebo sa tvorili mikrozrazeninky, ktore boli sice pre mna neskodne, ale pre embryo su fatalne.

Po každom chirurgickom zákroku sa dava. A neboj saaaaa, ja som ho pichala 0redxtehotenstvom, aj v tehotenstve, aby som nepotratila koli hustej krvi.