icon

Opakované zápaly a baktérie: Ako na ne?

11. jan 2024

Ahojte, potrebujem radu, skúsenost.. uz od leta mávam opakovane premnozene baktérie, zápaly, svrbenie zo spodu..
Mala som jedny antibiotika, ktoré pomohli na cca 2 týždne.. ďalšie antibiotika rovnaké, pomohli na mesiac.. potom ďalšie, ktoré pomohli na mesiac.. vždy brane stery, aj na pohlavné choroby aj keď mam rovnakého partnera pomaly 10 rokov- boli negatívne pravdaže.. pred sexom sme vždy umytý, po sexe sq umývame, používam intímne mydlo. Ja už fakt nechápem.

mimi3008
•
11. jan 2024

Bavlnene spodne pradlo, prat na vysokych teplotach, gynekologovia doporucuju prezehlit, ale tuto funkciu zastupi aj susicka (vysoke teploty), uprava zivotospravy - vyradit cukor, muku...lokalne probioticke capiky, pri kupani hned mokre plavky vymenit za suche

martinkatinka
•
11. jan 2024

Prieliecit aj partnera, možno je prenasac.

domiklik
•
11. jan 2024

Rozšírená cytologia

autor
•
11. jan 2024

Manžel tiež užíval ATB somnou a mam aj rozšírené stery, vždy vyšlo len premnozenie baktérií.
Prádlo nosím väčšinou bavlnené, žiadne tangá už od leta. Prádlo dávam do sušičky, jedine to sladké skúsim vysadiť a múku.
Ďakujem vám za odpovede 🙏

noami12
•
11. jan 2024

Všetko čo je vyššie + mne pomohol aj Rosalgin výplach. Ulava bola hneď 🙂

ruzasipova
•
11. jan 2024

Znizit sladke. A mne velmi pomohlo brat vaginalne probiotika. Su bud na vkladanie, ja som vsak spokojna s 2v1 na travenie a na spodok - gynimum dual protect. Beriem ich dlhodobo aj preventivne.

autor
•
11. jan 2024

Ano aj výplach si robievam a uz zas mam biely hrudkovitý vytok.. snažíme sa o bábätko ale pri týchto večných problémoch neviem 😒
Probiotika používam gynoflor ale skúsim aj tie 2v1

simsalabim
•
11. jan 2024

A su to bakterie ci kvasinky? Pri kvasinkach ti vie dat 6 mesacnu profylakticku liecbu. Ale ak sa to takto opakuje, pytala by som sa na imunologiu.

lenka098123
•
11. jan 2024

Skúste sedacie kúpele z myšochvosta (rebríček)

drahomirrra
•
11. jan 2024

Ešte pridaj čaj z alchemilky a probio na vkladanie zospodu. A nech sa určite muž aspoň týždeň natiera Canestenom.

ivankamirka
•
11. jan 2024

Nezvykem mať tieto problémy, ale keď som začala pravidelne cvičiť, tak som som mala tieto problémy. Necvičím, nemám ženské problémy🤷‍♀️

andaluzia12
•
11. jan 2024

Ja som mala podobný problém 3 mesiace vkuse, lieky pomohli len na chvíľu. Gynekologička už nevedela čo so mnou... Spomenula som jej že cestujem na dovolenku k moru a dúfam že budem dovtedy v poriadku. Vraj mi to more "vyštípe" a bude dobre... More problém vyriešilo. Teraz, keď cítim že "na mňa niečo lezie" spravím si sedavý kúpeľ z morskej soli (kupujem v drogérii). Užívam probiotiká Candistop (ráno aj večer po jednej tobolke), žehlím nohavičky.

timea301196
•
11. jan 2024

Pridám sa k diskusii.

autor
•
12. jan 2024

Takže dnes mi Dr predpísala Fluco Sandoz 100, ktorý vychádza užívanie cca pol roka tak som zvedavá na výsledok.
Všetkým vám ďakujem za rady 🙏

autor
•
12. jan 2024

A odporučila mi detske mydla, ktoré sú úplne pre bábätka bez parfumov. Zevraj tie sú najlepšie a intímne mydla sú viac menej marketingový ťah

andaluzia12
•
12. jan 2024

mne ho predpísala 2x po sebe a nepomohol (Fluco Sandoz)

autor
•
12. jan 2024

@andaluzia12 a tiež si ho užívala tak dlho?
Porazi ma ak to budem užívať pol roka a nič z toho

timea301196
•
12. jan 2024

Ani mne nepomáha

simsalabim
•
12. jan 2024

Mydlo je prave na mykozy zle. Staci cista voda. Ak ti to celkove antimykotikum nepomoze, pytaj sa na imunologiu.

mmoni89
•
12. jan 2024

Kup si mydlili s tea tree olejom .ja som si robila aj vyplachy s tym aj so sodou bicarbonou.potom este odporucam kapucinku a candistop.ja sok tym roky trpela a tiez tak ako ty zacalo mi to ako sme sa zacali snazit o babo.a bolo to tak pri kazdom ktorom sme sa snazili(pokial sme pouzivali kondom bolo vsetko v pohode.)trpela som tym roky a tieto veci co som hore pisala mi pomohli.teraz mi zaberie aj Fluco ,ked sa stane vynimocne ze mam mykozu

autor
•
12. jan 2024

@mmoni89 candistop mam používať miesto probiotik? Lebo kázala mi aj gynoflor užívať

mmoni89
•
13. jan 2024

Kludne mozes.gynoflor sa vklada ak sa nemylim a Candistop su normalne tablety na prehltanie.mne sa zas stalo ze ked som si vkladala probiotika co mi odporucila lekarka tak sa mi zas premnozili a to vobec nebolo dobre.takze urcite nie dlhodobo

svetlanqq
•
16. apr 2025

@ivankamirka presne ja mam toto od kedy som zacala cvicit
Tristvrte roka dookola