Opakované zápaly pošvy
Dobrý deň. Už polroka mi nechce zmiznúť zápal pošvy. Gynekológ mi v júli odporučil Mac Mirror a pomohlo len dovtedy kým neprišla menštruácia. Po menštruácii som mala zase stále výtok. Svrbenie pálenie nemám , príznak mám stále iba výtok , každý deň. Odporučil mi, že sa mám preliečiť rosalginom. Zas nepomohlo. Zmenila som potom gynekológa na gynekologičku a tá mi odporučila, že sa mám najprv preliečiť probiotikami ProbioFemina. Výtok sa zmiernil ale stále je každý deň. A vždy sa to zhorsi keď mi skončí menštruácia. Mohli by ste mi prosím pomôcť? Lekárom už moc neverím. Nemáte nejaké rady? Venujem sa cvičeniu, jem zdravo. Partnera nemám.
@simsalabim doktorka mi len toľko povedala. Ze mam zápal v pošve. A dala mi dalacin brala som ich každých 8 hodín a plus krém dalacin každý večer.
@radicova12345 no tak mu povedz, ze ma na vyber - liecba alebo kondom/ziaden sex. Alebo k tomu urologovi. Maj k sebe trochu ucty.
@simsalabim povedala som mu. Ze s kondómom. No. Ani nechci co mi povedal. Ze si to mam natiahnuť na hlavu
@simsalabim a teraz je najhoršie. Ze po tej liečbe. Som mala s nim pohlavný styk. Iba 1 krát. A no bojím sa ci zas nemám nejaký zápal. Práve priznaky nemám žiadne.
@simsalabim ahoj chcem sa ta opýtať. Čítala som na zápal keď ma žena Ginexid vaginálne capiky.. Není to na predpis. Nemáš prosím ta. Nejaké skúsenosti. S tím ďakujem ti za odpovet myslím tieto. Tie by mi mohli pomôcť.
@radicova12345 ak je tvoj partner zdrojom infekcie, darmo si budes davat hocijake capiky. Ginexid nie je liecivo, ale zdravotnicka pomocka. Toto obsahuje: Polosyntetické glyceridy, olejový výťažok z vilínu (hamamel), olejový výťažok z harmančeka, vitamín E acetát, chlórhexidín diglukonát . Nie je tam ziadna lieciva latka, v podstate to len osetruje pokozku, moze skuludnit podrazdenie. Je fajn, ze zatial nepocitujes ziadne priznaky. Neviem, aku bakteriu si tam mala vykultivovanu, niektore infekcie mozu aj u zien byt bez priznakov, alebo sa prejavia po case. Na bakterialnu infekciu sa z volnepredajnych da kupit Betadine cipky. Ale opakujem - NACO si to budes zavadzat, ked pri najblizsom styku ta opat nakazi??? Nema vyznam to riesit iba u teba. To si vyries - liecte sa obaja na raz - a bude po probleme. Uprimne povedane, nemohla by som byt s partnerom, ktory by kaslal na moje zdravie....
@simsalabim ďakujem ti. Veľmi pekne za tvoju odpovet.. A však máš pravdu. Ja som tiež Nat tým rozmýšľala. Ze aj keď mi dá doktorka tiež nejaké lieky tak. Zbytočne to budem brat. Ale vždy sa vyliečim a potom je zas.. Neviem musím sa poradiť s doktorkou ale ináč ďakuje. Ešte raz. A tie čipky betadine pôjdem kúpiť. Ďakujem
@simsalabim ahoj. Potrebujem radu. Viem ze sa vyznáš. Mam takí problém. Mam zápal. Ale gynologicky ma dala až 20 decembra. Co si mam kúpiť.. Zatiaľ. Citala som ze. Je dobrý gynimum. Cipky. Ďakujem.
@radicova12345 S akutnym problemom ta predsa nemoze nechat cakat mesiac! Trvala by som na vysetreni. Ake mas priznaky?
@radicova12345 prepacte ale toto neverim ze vas lekar dal na 20 teho.. ak sa mylim prepacte ale vacsinou to pisu ked nechcu ist ku gyn a zistuju tu kto co poradi
@akinom0077 ahoj. Ty si myslíš co. Ze prečo klamem alebo co. Jasne mi povedala ze ma nemá kam dat.. Ze ma veľa takže len toho 20. Ja chodím pravidelne. Na gynologiu. Moja milá. Tak but tíško.
@simsalabim ahoj. Vieš co. Výtoki.. Ja som ju prehovorila ze ci nemôžem prísť. Poobede. A povedala mi. Ze ma nemá kam dat.. Takže len toho 20. Mam zápal. Pohlavný styk som vôbec nemala. Tak neviem z coho to môže byť. Nohavícky. Mam mokré. Tak viem ze to je zápal. Neporadil by si mi. Co si mam zatiaľ kúpiť. Čítala som ze je dobrý ginimum. Cipky. Ďakujem
@radicova12345 ak je to naozaj zapal (vytok inej ako priesvitnej, belavej, slabozltej farby), asi skus skor Betadine cipky. Tie dezinfikuju. Ale pozor, rychlo sa rozpustia a priserne farbia. Treba menstruacnu vlozku a pouzit v noci a uz nevstat. Ak je vytoku iba vela, normalnej farby bez inych priznakov, tak to by som neriesila. Jeho mnozstvo sa meni.
@simsalabim ďakujem žaba tvoju odpovet. No ja som bola v lekárni a ta pani mi odporučila táto. Tak uvidíme. Prikladám foto. Tvoj názor. Dakujem
@radicova12345 to su iba probiotika, infekciu nevyliecia, iba podporia mikrofloru. A stale neverim, ze by nejaky lekar mesiac nevysetril pacientku s akutnymi problemami. ved to je na podnet na RUVZ.
@simsalabim dakujem za tvoju odpovet
@radicova12345 ano su probiotika a plus co mi dala lekarnicka ten idelyn vkladanie do posvy
@radicova12345 idelyn je zdravotnicka pomocka, co podporuje rast laktobacilov. Liek to nie je.
@radicova12345 co vyskakujete? po prve som Vam netykala! po druhe som napisala "ak sa mylim prepacte" tak co skacete?!
@akinom0077 je to moja vec osobna . nemyslis ?? a mimochodom teba som sa nic nepytala .
@radicova12345 moja osobna vec je tiez na ktory prispevok budem reagovat a na ktory nie, nemyslite? od 2020 mate opakovane problemy, ale to je Vasa vec, drzim palce aby sa Vam ich podarilo vyriesit
@akinom0077 ja som sa ta vôbec nepýtala. Ale jednej baby.
@simsalabim ďakujem ti za tvoju odpovet. No. V pondelok volám zas. Doktorke. Ja nemôžem tak dlho čakať. Preplokadam ze mam infekciu. Ale neviem z čoho. Pohlavný styk som vôbec nemala.
@simsalabim ahoj. Tak. Dneska som bola u gynologicky. Brala mi výter.. Výsledky budú. Až na budúci týždeň a povedala mi ze si mam kúpiť. Ginexid. Vaginálne capiky. Ale nepochopím z čoho mám tiež výtoki. Farby sú žite.
@simsalabim nerozumiem tomu. Ja mam hygienu 100 % percent. Keď mám aj menzes tak idem do sprchy za deň až 4 krát.
@radicova12345 Aj prehnana hygiena skodi. Dovod moze byt aj oslabena imunita, nohavicky z umeliny, tangace, hnacka...
@simsalabim to som nevedela. No ja keď som.. Ala. Menzes minulý týždeň tak som len malá nadku co ma. Držala. 14 dní. Ja si. Myslím ze mam nejakú infekciu lebo výtoki sú bielo žlté.
@radicova12345 Bielo zlty vytok bez inych priznakov je uplne ok

@simsalabim určite vadí. On si nedá povedat. A ako hovoríš. Aj doktorka mi to isté povedala ze priznaky nemusi mat. Ze ho treba proste. Preliecit