Opakujúca sa mykóza a nedobrovoľný styk

26. sep 2021

Ahojte.
Pozerala som si rôzne fóra, no nenašla som podobnú situáciu.
Gynekológovi som to nespominala...je to vec s ktorou som sa nikomu nezdoverila, a jemu ako mužovi, viem že je to lekár ale proste mám strach.
Opakuje sa mi mykóza, ako faktory bolo uvedené aj to,že veľa partnerov - zničená flóra.
Pred pár rokmi som šla robiť do zahraničia, no žiaľ som bola oklamaná, dostala som sa do bordelu a mala som tam nedobrovoľny styk so 4mi mužmi, pokým sa mi podarilo utiecť.
Plačem aj teraz keď to píšem, a viem,že to znie neuveriteľne.
Na dematovenerologii má vysmiala zdravotná sestra,že nemám plakať,veď sa nič zle nestalo (šla som na testy, či som nechytila nejakú pohlavnú chorobu) a polícia mi tiež nepomohla.
Chcem sa len spýtať....ma to podľa Vás povedať gynekológovi, a prehodnotiť teda nejako či to s tým súvisí a dal by mi liečbu.
Osobne sa s tým priznať je veľmi ťažké...
Ďakujem za odpovede, a ospravedlňujem sa,že to píšem
anonymne, snáď to chápete

petamich
26. sep 2021

nemyslim si, ze gynekolog by ti dal inu liecbu na opakovanu mykozu, ked by si sa mu s tymto zdoverila - pre neho je to opakovana mykoza ale mozem sa mylit

tiez si nemyslim, ze aktualne to s tym suvisi - mas skratka narusenu mikrofloru a treba to preliecit poriadne, ked sa ti to vracia

tosomja
26. sep 2021

Tak neviem v akom moslimskom state si bola, že polícii to bolo jedno...ale podľa mňa už väčšia blbosť sa ani vymyslieť nedá.
Promiskuita je sviňa a áno treba sa zamyslieť nad sebou a radšej písať anonymne a preliec sa. Neviem čo je horšie, či ísť za gynekológom a povedať mu, že ťa znásilnili pred neviem akým časom a doteraz ako že nič 🤷 alebo že si chrapala s toľkými, že nevieš čo si kde chytila 🧐 v každom prípade mykozy sa liečia a vracajú stále. Aj imunita robí veľa.
Ja som nikdy nemala a po poslednom pôrode ani do bazéna sa namočiť nemôžem, lebo hneď niečo dostanem. 😖

brumbrumbrum
26. sep 2021

Tak....áno žiaľ, môžeš mať floru aj z toho zničenú.
No skús ísť ešte k obvodnej na komplexnú prehliadku + imunolog a gastrolog.
Drž sa 🙏

autor
26. sep 2021

@tosomja hej, a práve pre toto som sa aj samej seba pýtala,či je dobrý nápad to sem takto zverejniť, keďže sa ur otec nájde niekto,kto tomu veriť nebude, prípadne to bude dávať za vinu mne.
Pretože keď som si pozerala rôzne fóra, vždy to veľa žien dávalo za vinu tej, čo sa to stalo.
Ale čo už, bohužiaľ....mala som si lepšie preveriť kam idem 🙂 to je moja chyba. To si priznám.
Ale iné nie.

autor
26. sep 2021

@brumbrumbrum ďakujem, skúsim

brumbrumbrum
26. sep 2021

@tosomja toto bolo dosť kruté. A tak isto sa s ňou zhodnem v tom, že pri takejto príležitosti, je lepšie hodiť to na obeť ako na toho,kto to urobil.Ona sa len pýtala,či to má povedať gynekológovi, a vy tu na ňu útočíte. Skúste sa vcítiť do nej,že ako by ste sa Vy cítili, keby na Vašu teraz každý útočí, a dáva to za vinu Vám.

autor
26. sep 2021

@brumbrumbrum v pohode, ja som takéto komentáre čakala.
Už som si vyhľadala imunológov, zajtra ich skúsim obvolat. Ďakujem ešte raz.

matqa411211
26. sep 2021

Mozno to vyznie cudne, ale ja verim na to ze ak je psychika zle, aj zdravotne to ide dole vodou a vsetko na vsetko vplyva, a tym ze si si zazila nieco take sa prave tvoj zly psychicky stav odzrkadluje zdravotne takto, a tym ze stale trpis to nejde vyliecit, a k otazke, nemyslim si ze to musis hovorit gyn. a nejako by to vplyvalo na liecbu

julie19
26. sep 2021

Ahoj, určite to môžeš spomenúť doktorovi, jednak si to riešila s políciou ak dobre chápem takze si nemáš čo vyčítať že by si to neriešila a teraz po x rokoch s tým vyrukujes... a druha vec tvoj lekár o tvojom zdravotnom stave nikomu nič hovoriť nebude takze to ostane u neho 😉 ... Ale ... určite by som to vo všeobecnosti riešila s doktorom, tiež som mávala často opakovanú mykózy aj niekoľkokrát do roka a partnera mám jedného ... nakoniec pomohli probiotiká, úprava stravy a hlavne ja som citlivá na návštevy verejných bazénov a wellnessu takze tuto trebalo určite opatrenia a už dlho mykóza nebola, ale teda stačilo by mi napr nechat si mokré plavky dlhšie na sebe a už v tom lietam 🤷‍♀️

sara07
26. sep 2021

opakujuce sa mykozy s tým čo sa stalo nemaju vôbec nič spoločné
treba to poriadne preliečit nie len šlahnut canesten a je to, poštuduj je vela vyskušaj čo treba
opakujuce sa mykozy maju aj baby čo mali len jednoho partnera, takže v tomto si to nevyčitaj

minimie
26. sep 2021

Gynekológovi to nemáš dôvod hovoriť, pre neho štyria aj tak nebudú veľa, keď tam má ženy čo striedajú partnerov jedna radosť. Pre neho je dôležité, že si nechytila pohlavnú chorobu. Mykóza ani nie je nákazlivá, je to problém nerovnováhy prostredia. Spôsobujú to veci, ktoré má v sebe každý, len pravidelne získavajú prevahu. Nájdi si na internete podkast Sexuálna výchova, jedna časť s gynekologičkou bola venovaná presne tomuto. Možno tam nájdeš dobré rady. Rozmýšľam, či by ti skôr nepomohla psychologička, či ťa tvoja minulosť nestresuje až natoľko, že sa ti telo odmieta brániť.

emalka
26. sep 2021

@minimie mykoza je nakazliva, ked sa lieci zena tak aspon moj lekar vzdy dava aj nieco pre chlapa, aby to nahodou nechytila od neho naspat.

minimie
26. sep 2021

@emalka to hovorila tá gynekologička v tom podkaste. Mne gynekológ nikdy na obyčajnú mykózu nedal aj pre partnera, len mi povedal, aby som počas liečby nemala sex, aby som sa dala rýchlejšie dokopy. Pre partnera som mala len raz keď šlo o niečo závažnejšie.

sense
26. sep 2021

Ak mas momentalne partnera treba preliecit aj jeho, o minulosti nemusis hovorit nikomu ak nechces ani lekarovi, mykozy sa vracaju aj zenam kt nic take nazazili, plus si nasad probiotika, vyrad cukor

emalka
26. sep 2021

To co sa stalo nebola, nieje a nebude nikdy tvoja vina. Je mi to velmi luto ❤ Velmi ma mrzi aj pristup s ktorym si sa stretla u odbornikov, je to cele postavene na hlavu...

Ak doverujes svojmu lekarovi, povedz mu to. Nemusis mu rozpovedat cely tvoj pribeh, mozes len tu podstatu. Mozno mas nejaku kombinaciu bakterii alebo odolnejsiu verziu na ktoru treba inak a mozno to s tym vobec nesuvisi. Tiez neviem ake dosledky to zanechalo na tebe, mozno ti lekar navrhne rozne sposoby pri vysetreniach aby si sa citila pohodlnejsie. Za pokus to stoji, ak sa na to citis.

Mne osobne na mykozy pomohla kombinacia dvoch veci: 1. prestala som sa holit 🙈 mozno pre niektore nepredstavitelna vec, ale caste mykozy u mna prestali akonahle som prestala s totalnym holenim sa. A 2. nedavam si peny do kupelov, soli a ine prisady, tie mi tiez velmi nepomahali. Mozno trivialne veci ale u mna naozaj zabrali.

Drzim palce!

matqa411211
26. sep 2021

@minimie tak skus mat mykozu a popri tom mat nechraneny sex, uvidis ze aj partner sa potom bude stazovat na svrbenie, zacervenanie, mykoza JE nakazliva a da sa to vsade dostudovat a prave vdaka tomu sa toho zeny casto nevedia zbavit, lebo si to medzi sebou a partnerom casto prenasaju lebo chlapi su a jcasto bezpríznakoví a netusia ze to prenásaju

hivanik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
26. sep 2021

@matqa411211 to nie je pravda stačí aby si mala oslabeny organizmus a atb silne a máš mykozu je bežné mať mykozu po atb, bežne chodia s mykozou aj dievčata čo nemali styk vôbec ,zase toto máš len sčasti pravda
toto nie je ako pohlavna choroba čisto

matqa411211
26. sep 2021

@sara07 ja nevravim ze sa to neda dostat inak ako od niekoho, ale ze to je nakazlive a aj to je moznost

madmena
26. sep 2021

To som skutocne stastna, ze som nikdy v zivote mykozu nemala a to mam uz 40.

tulipanicek
26. sep 2021

Ak je to mykoza, určite skús candistop. Toto mne veeeelmi pomohlo. Plus určite vysadiť cukor a sladke a ideálne aj muku. Držím prsty

janetinka27
26. sep 2021

podla mna by si mu to nemala hovorit. jedine vtedy, ak by to posilnilo tvoju doveru v neho. liecbu to asi neovplyvni. niektore moje zname inteligentne zeny maju za sebou desiatky sexualnych partnerov z cias vysokej skoly, takze vyssi pocet partnerov by uz doktora nezaskocil.

macka9
27. sep 2021

Ak sa mykoza vracia , často nepomožu ani lieky od lekara , len potlacia priznaky, a staci jest sladkosti a opakuje sa zas. Treba to liecit vnutorne ,kedze candida je v črevach a ked je premnožena robi problemy. Jednoznačne odporucam probiotika candystop dlhodobo aspon 3 mesiace a oreganovy olej najlepsie v kapsulach uvolnia sa presne v črevach tiez dobrat , velmi silny ucinok ma aj čaj lapacho na plesne. Držim palce verim ,ze vam to pomože.