icon

Operácia myómu

leameleg
30. okt 2021

Ahojte bambulky,ktore ste si prešli operáciou myómu chcem trošku bližšie info od vas a hlavne povzbudenie..koľko dlho trvá približne taká operácia,aká doba rekonvalescencie je, aký stav je po prebudení mám dôvod na obavy ?. Čaká ma to 9teho a ja mam trošku strach nakoľko prvý krát idem na operáciu a neviem čo čakať :(

Strana
z2
andrea1516
Autor odpoveď zmazal
pepa28
6. jún 2024

@amarilka26 ahoj.
Môžem sa spýtať aké problémy Ti spôsobovali myómy?
Teda ak si ešte spomenieš 🙂 .Predsa len už je to nejaký čas .
Mňa to čaká o 6 dní.
Ale teda mne berú celú maternicu.
Len mám také naozaj zvláštne bolestí až niekde hore pri hrudníku a tŕpnu mi aj ruky ale aj iné problémy a chcem si to porovnať či je to bežné.
Ďakujem🙂

hopsas
6. jún 2024

@leameleg mám za sebou niekoľko operácií nie je sa coho báť, približne pri polovici z nich som nemala ani ziadne bolesti

amarilka26
7. jún 2024

@pepa28 ahoj, ja som mavala silne bolesti, v podstate ako porodne, lebo maternica sa ho snazila vytlacit, no a hrozne krvacania. Casto som koncila v nemocnici, lebo ten najsilnejsi tampon mi nevydrzal ani 5 minut. Plus krvacala som aj mimo cyklu casto.

andrea1516
7. jún 2024

@hopsas ahoj počuj vrátili sa ti tie myomi? Mne teraz operovali vo februári mala. Som 18x13x11 cm myom a veľa neho mali 3,5 cm a pondelok som bola na kontrole a uz tam je zase niečo malinke 0,9 cm ale uz je tam... :( koľko krát ta operovali s myomom?

hopsas
7. jún 2024

@andrea1516 áno vždy do roka sa vrátili, operácii bolo niekoľko ..vybrali a o rok vyberali zas a potom zas...

andrea1516
7. jún 2024

@hopsas a nerozmýšľa si dat si vybrať maternicu?

hopsas
7. jún 2024
andrea1516
8. jún 2024

@hopsas lebo ja mam 39 dieťa nemám a ani sa nám už ani nezadari tak rozmislam že ak by mala byť zase operácia dám si ju vybrať a hotovo lebo na toto nervy nemám som sa dlho zotavovala otvorila sa rana zase ma museli zasivat no veselo bolo

hopsas
8. jún 2024

@andrea1516 odporúčam nechať to na lekárov, mne to odporučili nezávisle od seba štyria lekári ktorých som požiadala o konzultáciu ....ale vybrať maternicu len preto že ja chcem pokoj, to by som asi nerobila ..predsa len ide o vážny zásah do organizmu

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
hopsas
8. jún 2024

@jarkap1 ak môžeš prosím napíš viac..hoci anonymne alebo do správy...zvažujem teraz viacero možností aj lekárov...a nebránim sa ani ceste do Prahy ale potrebujem reálne skúsenosti

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
hopsas
8. jún 2024

@jarkap1 teším sa ❤️

andrea78
8. jún 2024

@jarkap1 prosim Ta, mozes napisat viac? Mailom si ich kontaktovala, objednali Ta na konzultaciu? Kolko si platila? Operacny zakrok si hradila? Ako dlho si bola v nemocnici? Na kontroly po operacii si bola kolkokrat, raz? Dakujem
Je to u mna aktualna tema, chcu mi brat maternicu ( tri myomy, rastu, maternica zvacsena riadne, velmi silne krvacanie, no pravidelne a nie mimo cyklu. Pokus o liecbu Ryequom tento tyzden po vybrati dvoch baleni ukonceny, pretoze ze som cele dva mesiace pocas brania krvacala). Cakam na verdikt, lekarka ma tlaci do hysterektomie uz dlho a ja to nechcem ( len ak to uz bude fakt nevyhnutne).

hopsas
9. jún 2024

@andrea78 som rovnaký prípad akurát že ja som ryeqo už odmietla brat, nepomohla ani esmya neviem načo dávajú toto, keď väčšina žien má po tomto lieku fakt problém

andrea78
9. jún 2024

@hopsas netusim, mna to prekvapilo, citala som na to len dobre recenzie, iba ozaj zopar negatívnych. Ked konecne dokrvacam ist na kontrolu, nech to pozrie, no som zvedava, co mi to sposobilo a ako velmi horsie to bude.

andrea1516
9. jún 2024

@hopsas ja nemám žiadne lieky.. Presnejšie mam som po transplantacii pečene a na to. Beriem imunosupresiva.. Ale. Mne napríklad neviem. Prečo po operácii som veľa pribrala plus nenormálne mi padajú vlasy a to. Všetko od. Operácii myoma

hopsas
9. jún 2024

@andrea78 to ma mrzí...nedávali ti nejaké hormóny a nepadali ti vlasy od toho?

andrea78
9. jún 2024

@hopsas nie, vobec. Okrem toho Ryequa som nebrala nic.

pepa28
9. jún 2024

@hopsas ďakujem za odpoveď.No mne robí starosti to ,že mi veru celú maternicu či náhodou nenastanú nejaké negatívne zmeny.Ale snažím sa myslieť pozitívne a plánujem a gynekologickú fyzioterapiu .

pepa28
9. jún 2024

@amarilka26 toto mám aj ja ,veľmi silné krvácanie a kŕče ale až v žalúdku až pri hrudi.
ale nemám krvácanie pomimo.

andrea1516
9. jún 2024

@hopsas nič vraj

hopsas
9. jún 2024

@pepa28 fyzio plánujem aj ja ..poznám inak tri ženy čo nemajú maternicu a fungujú normálne bez problemov...

Strana
z2