Operácia myómu
Ahojte bambulky,ktore ste si prešli operáciou myómu chcem trošku bližšie info od vas a hlavne povzbudenie..koľko dlho trvá približne taká operácia,aká doba rekonvalescencie je, aký stav je po prebudení mám dôvod na obavy ?. Čaká ma to 9teho a ja mam trošku strach nakoľko prvý krát idem na operáciu a neviem čo čakať :(
@amarilka26 ahoj.
Môžem sa spýtať aké problémy Ti spôsobovali myómy?
Teda ak si ešte spomenieš 🙂 .Predsa len už je to nejaký čas .
Mňa to čaká o 6 dní.
Ale teda mne berú celú maternicu.
Len mám také naozaj zvláštne bolestí až niekde hore pri hrudníku a tŕpnu mi aj ruky ale aj iné problémy a chcem si to porovnať či je to bežné.
Ďakujem🙂
@pepa28 ahoj, ja som mavala silne bolesti, v podstate ako porodne, lebo maternica sa ho snazila vytlacit, no a hrozne krvacania. Casto som koncila v nemocnici, lebo ten najsilnejsi tampon mi nevydrzal ani 5 minut. Plus krvacala som aj mimo cyklu casto.
@hopsas ahoj počuj vrátili sa ti tie myomi? Mne teraz operovali vo februári mala. Som 18x13x11 cm myom a veľa neho mali 3,5 cm a pondelok som bola na kontrole a uz tam je zase niečo malinke 0,9 cm ale uz je tam... :( koľko krát ta operovali s myomom?
@andrea1516 áno vždy do roka sa vrátili, operácii bolo niekoľko ..vybrali a o rok vyberali zas a potom zas...
@hopsas a nerozmýšľa si dat si vybrať maternicu?
@andrea1516 ano
@hopsas lebo ja mam 39 dieťa nemám a ani sa nám už ani nezadari tak rozmislam že ak by mala byť zase operácia dám si ju vybrať a hotovo lebo na toto nervy nemám som sa dlho zotavovala otvorila sa rana zase ma museli zasivat no veselo bolo
@andrea1516 odporúčam nechať to na lekárov, mne to odporučili nezávisle od seba štyria lekári ktorých som požiadala o konzultáciu ....ale vybrať maternicu len preto že ja chcem pokoj, to by som asi nerobila ..predsa len ide o vážny zásah do organizmu
@jarkap1 prosim Ta, mozes napisat viac? Mailom si ich kontaktovala, objednali Ta na konzultaciu? Kolko si platila? Operacny zakrok si hradila? Ako dlho si bola v nemocnici? Na kontroly po operacii si bola kolkokrat, raz? Dakujem
Je to u mna aktualna tema, chcu mi brat maternicu ( tri myomy, rastu, maternica zvacsena riadne, velmi silne krvacanie, no pravidelne a nie mimo cyklu. Pokus o liecbu Ryequom tento tyzden po vybrati dvoch baleni ukonceny, pretoze ze som cele dva mesiace pocas brania krvacala). Cakam na verdikt, lekarka ma tlaci do hysterektomie uz dlho a ja to nechcem ( len ak to uz bude fakt nevyhnutne).
@hopsas ja nemám žiadne lieky.. Presnejšie mam som po transplantacii pečene a na to. Beriem imunosupresiva.. Ale. Mne napríklad neviem. Prečo po operácii som veľa pribrala plus nenormálne mi padajú vlasy a to. Všetko od. Operácii myoma
@amarilka26 toto mám aj ja ,veľmi silné krvácanie a kŕče ale až v žalúdku až pri hrudi.
ale nemám krvácanie pomimo.
@hopsas nič vraj