Operácia prsníka - mastektómia
Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.
@ankov mala som expandery asi pól roka to sú tie naplnacie vaky potom mi vymenil za implose. Ani po jednej operácii som nemala bolesti ale že žiadne . To dopĺňanie expanderov nebolo bolestivé cítila som len taký tlak trvalo to zhruba hodinu. Akurát že expandery sú nepohodlne sú neohybne tvrdé ale dá sa to s nimi vydržať
@ankov V utorok som išla do nemocnice, ešte v ten deň ma operovali a piatok ma pustili domov. Potom som chodila na odsávanie tej tekutiny ešte, zo začiatku každých 7 dní, potom podľa potreby ešte. U mňa dosť dlho to trvalo, pretože mám veľké prsia a "trošku" viac podkožného tuku 😀, a podľa doktora u takých žien je to bežné 🙄
@klaudiahu ahoj, ja som v BA podstupila obojstr. mastektomiu 20.06. sama som poziadala chirurgovi aby mi vypisal listok na konzultaciu.
V ružinove mi dali termín na 11.08, bohuzial zo sukromných dovodov som to musela zrušiť a další termín mi dali až na 29.09. To je len konzultacia, predpokladam ze na termín operacie budem ovela dlhsie cakat.
@zuzanababalu ahoj chcem sa opytat po mastektomii davaju hned inplantaty ako povedali pri konzultacii?...ked neni rozbehnute nic...iba ked sa preventivne kvoli genu robi mastektomia.....pocula som ze niekedy aj pod inplantaty sa urobi nalez a nezisti sa to az kym sa nieco nerozbehne...tak ci je dobre aj dat tie inplantaty...neviem co tiež robit
Ahojte. Chcem sa spýtať či Vam brali pri mastektomii aj uzliny. Počula som že po odbrani uzlín pod pazuchami opuchaju ruky.

@zoye14 ďakujem že si odpísala. Ja chodím každý pol rok do BA na onkológiu. Teraz mam ísť najbližšie v septembri tak uvidím co mi povedia. Nechcem si zatiaľ ani konzultácie riešiť lebo neviem kde. Bojím sa len jediného a to je výsledný efekt. Bolesť, či dočasne obmedzenia sa dajú zvládnuť ale čo ak to nebude pekné. Viem možno to je povrchne ale som ešte príliš mladá na to aby som sa s tým ľahko vyrovnala. Neviem. Radšej by som si aj priplatila aj keď ani len netuším co to stoji, koľko hradí poisťovňa atď. A pečiem aj ja 😉 takže pauza tam bude určite, ale nemyslim si ze by nás to malo úplne odpísať