icon

Operácia prsníka - mastektómia

50marcelka
31. mar 2022

Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.

klaudiahu
10. aug 2022

@zoye14 ďakujem že si odpísala. Ja chodím každý pol rok do BA na onkológiu. Teraz mam ísť najbližšie v septembri tak uvidím co mi povedia. Nechcem si zatiaľ ani konzultácie riešiť lebo neviem kde. Bojím sa len jediného a to je výsledný efekt. Bolesť, či dočasne obmedzenia sa dajú zvládnuť ale čo ak to nebude pekné. Viem možno to je povrchne ale som ešte príliš mladá na to aby som sa s tým ľahko vyrovnala. Neviem. Radšej by som si aj priplatila aj keď ani len netuším co to stoji, koľko hradí poisťovňa atď. A pečiem aj ja 😉 takže pauza tam bude určite, ale nemyslim si ze by nás to malo úplne odpísať

helga9
11. aug 2022

Čaute baby. Ja som po onko liečbe, mastektomii - jeden prsník kvôli nádoru a druhý kvôli Brca1. Budem rok po rekonštrukcii. Tie čo máte Brca určite choďte na mastektomiu, ja keby som to vedela idem, radšej to ako mať raka a liečiť sa. Keď si zvolíte dobrého dr bude aj dobrý výsledok.

katka14
12. aug 2022

@helga9 heli mas to krasne, kde mas jazvy ??? 🤔

klaudiahu
12. aug 2022

@helga9 krásne;_-) a ďakujem za povzbudenie, tiež sa chystám. Zaujímalo by prosím kde si podstúpila operáciu?

helga9
12. aug 2022

@katka14 ahoj Kati no keď priblížiš foto tak na jednom tu čiarku vidno na druhom nie lebo tam tu jazvu mám krátku

helga9
12. aug 2022

@klaudiahu operoval ma dr. Gajdoš v Košice-Šaca

ankov
14. aug 2022

@helga9 ak sa môžem spýtať ako ti vrátili naspäť veľkosť prsníkov, aby si mohla ísť na rekonštrukciu? Bolo to bolestivé? Myslím ten návrat na veľkosť.

helga9
14. aug 2022

@ankov mala som expandery asi pól roka to sú tie naplnacie vaky potom mi vymenil za implose. Ani po jednej operácii som nemala bolesti ale že žiadne . To dopĺňanie expanderov nebolo bolestivé cítila som len taký tlak trvalo to zhruba hodinu. Akurát že expandery sú nepohodlne sú neohybne tvrdé ale dá sa to s nimi vydržať

ankov
17. aug 2022

@mazi1 mala si zavedený aj kateter do močových ciest ? Trocha sa toho bojím

mazi1
17. aug 2022

@ankov Nie, kateter do močových ciest som nemala. Len z tej rany bola po operácii vyvedená hadička na odtekanie tej tekutiny z rany. Tú hadičku mi vybrali pred prepustením z nemocnice.

mazi1
17. aug 2022

@ankov Kedy máš operáciu? Neboj sa, zvládneš to🍀

ankov
17. aug 2022

@mazi1 5.9 mam hospitalizáciu. Ďakujem za povzbudenie. Už som s tým ok ale ešte stále v podstate neviem co mam čakať.

ankov
17. aug 2022

@mazi1 tak to som rada. Koľko si bola v nemocnici ? Viac ako 3 dni?

mazi1
Autor odpoveď zmazal
mazi1
17. aug 2022

@ankov V utorok som išla do nemocnice, ešte v ten deň ma operovali a piatok ma pustili domov. Potom som chodila na odsávanie tej tekutiny ešte, zo začiatku každých 7 dní, potom podľa potreby ešte. U mňa dosť dlho to trvalo, pretože mám veľké prsia a "trošku" viac podkožného tuku 😀, a podľa doktora u takých žien je to bežné 🙄

zoye14
19. aug 2022

@klaudiahu ahojky ja som bola 18.8.na konzultacii v BB kvoli BRCA1 mastektomii ...bol tam lekar p.dr Toth velmi prijemny vysvetlil ako by to robil ..po operacii sa tam lezi 5dni a potom uz len setriaci rezim 6tyzdnov....objednali ma na zakrok na april

klaudiahu
21. aug 2022

@zoye14 ďakujem za odpoveď, cakacka je poriadne dlhá, tak ja budem na rade asi až niekedy v lete. Keďže v BA mam kontrolu 29.9 a len vtedy chcem poprosiť nech vystavia odporúčanie...zatiaľ asi ani konzultáciu nevybavim

zoye14
22. aug 2022

@klaudiahu neviem ako v BA...možno tam je čakacia doba skôr ale v BB az za 8mesiacov

zuzanababalu
27. aug 2022

@klaudiahu ahoj, ja som v BA podstupila obojstr. mastektomiu 20.06. sama som poziadala chirurgovi aby mi vypisal listok na konzultaciu.
V ružinove mi dali termín na 11.08, bohuzial zo sukromných dovodov som to musela zrušiť a další termín mi dali až na 29.09. To je len konzultacia, predpokladam ze na termín operacie budem ovela dlhsie cakat.

zoye14
27. aug 2022

@zuzanababalu ahoj chcem sa opytat po mastektomii davaju hned inplantaty ako povedali pri konzultacii?...ked neni rozbehnute nic...iba ked sa preventivne kvoli genu robi mastektomia.....pocula som ze niekedy aj pod inplantaty sa urobi nalez a nezisti sa to az kym sa nieco nerozbehne...tak ci je dobre aj dat tie inplantaty...neviem co tiež robit

ankov
29. aug 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať či Vam brali pri mastektomii aj uzliny. Počula som že po odbrani uzlín pod pazuchami opuchaju ruky.

mazi1
29. aug 2022

@ankov Ahoj. Mne vybrali 3 uzliny. Ruky mi zatial neopuchajú.

ankov
29. aug 2022

@mazi1 ďakujem za odpoveď. Tak snáď aj u mňa to bude tak 😉 a kedy ta operovali ?

mazi1
Autor odpoveď zmazal
mazi1
29. aug 2022

@ankov Operovali ma koncom marca tohto roku. A teraz už onedlho nastupujem zase do roboty.

ankov
29. aug 2022

@mazi1 veľa zdaru. Ďakujem

ankov
14. sep 2022

@mazi1 odsávanie tekutiny bolí? Či to najskôr trocha znecitlivia. Mne vybrali v pondelok drenaz z rany a mam to trocha napuchnute. Mam pocit, že tam mám tekutinu a v piatok chcem ísť na ambulanciu.

mazi1
15. sep 2022

@ankov Nie, nebolí. trochu nepríjemné, ale nebolí. A ako sa cítiš po operácii?

ankov
15. sep 2022

@mazi1 ďakujem za info. Cítim sa fajn. Len mam taky mierny opuch od podpazušia smerom ku chrbtu. Na pohmat je to mäkké a trocha to pobolieva. Cítim také pnutie. Pobolievaju ma aj svaly nad šitim. Inak všetko ok.

helga9
15. sep 2022

@ankov ahoj častejšie si dávaj ruky nad hlavu a zavieraj prsty akoby si stlacala loptičku najlepsi cvik na prúdenie lymfy a toto iste rob a rukami chod od kolien až nad hlavu akoby si chodila po rebríku neviem či som to dostatočne vysvetlila 😁