icon

Operácia prsníka - mastektómia

50marcelka
31. mar 2022

Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.

babulka2005
8. mar 2023
katka14
9. mar 2023

@babulka2005 neboj opka je v pohode, a so stavom po sa budes musiet postupne vyrovnat alebo si das neskor spravit plastiku.

babulka2005
9. mar 2023

@katka14 Katka ďakujem si zlatá nech už mám po a nech je všetko v poriadku 🙏

babulka2005
11. mar 2023

Ahojte dievčatá tak ja už mám po operácii obajstrannej mastektómii nie je to také strašné len ma bolia rebrá chrbát a trčia mi štyri dreny .Tie rebrá akoby som ich mala zlomené

zoye14
14. mar 2023

@babulka2005 Ahoj aj mne sa to už bliži ten termín .Prosim ťa kde ti robili??

babulka2005
14. mar 2023

@zoye14 FN Nitra

tinadzeladin
14. mar 2023

@babulka2005 ahoj..bradavku a kozu ti nechali?

tinadzeladin
14. mar 2023

@monika17012012 a tebe robil kto prsia?

tinadzeladin
14. mar 2023

@katka14 dakujem..idem k Palencarovi na konzultaciu..ja som mala tak ako ty poz.genet..z jedneho vybrali nádor a hned aj žlazu...teraz chcem riesit aj ten zdravý prsník,vybrat zlazu..tak to sním chcem konzultovat ako budeme postupovat...ci vybrat zdravý,nechat zahojit...alebo aj zároven dat aj silokón..tak dúfam ze mi poradí...

babulka2005
15. mar 2023
monika17012012
17. mar 2023

@tinadzeladin palencar

tinadzeladin
6. apr 2023

@monika17012012 ahoj monika..tebe ostala koza a bradavka ? Pptom ti dali inplantáty?

monika17012012
9. apr 2023
babulka2005
10. apr 2023

@monika17012012 Monika mne robili teraz obojstrannú mastektómiu a až v septembri mi spravia rekonštrukciu vieš mi povedať koľko ti dali ml a aké implantáty?bolelo to keď si sa zobudila?

monika17012012
10. apr 2023

@babulka2005 toto je vsetko individuálne..

babulka2005
25. apr 2023

@monika17012012 ahoj prosím ťa koľko ml ti dávali a ake implantáty máš ďakujem

babulka2005
25. apr 2023

@helga9 ahoj prosím ťa aké implantáty ti dávali a koľko ml veľkosť

babulka2005
25. apr 2023

@zoye14 ahoj ako sa cítiš po operácii si ok?

zoye14
28. apr 2023

@babulka2005 Ahoj musela som zrusit,lebo manzel ide 10.5.na operaciu platničky a mame postihnutu dceru nemal by sa kto o nu starat keby som bola aj ja po operacii ...on to ma važne

kvik1
31. máj 2023

Ahojte, prosim Vas kto bol na masektomii na Heydukovej, viete mi poradit nejake "organizacne" info co si nezabudnut zbalit, ako to tam chodi, ci Vas po oper.umyvaju sestry alebo ste boli schopne uz same, kedy vlastne idu tie obvazy dolu.. nevieme sa nic nikde docitat, velmi by pomohla nejaka dobra dusa ktorá to tam absolvovala. Dakujem vopred!!

ankov
31. máj 2023

@kvik1 neviem kedy ideš na operaciu, ale sestrička na chirurgickej ambulancii mi dala taký papier, na ktorom boli napísané organizačné pokyny. Skús si to vypýtať. Ja som sa po operácii umývala sama. Myslím, že každá to tak mala. Len som si musela dávať pozor na drenaž, ktorá mi vychádzala z rany a na obväzy. Aby si to nenamočila. V podstate som sa umývala len od obväzov dole. Treba si zobrať pyžamo na gombíky, uterák a svoju kozmetiku. A samozrejme papuče. Ja som si zobrala aj knihu, aby som sa nenudila. Obväzy mi dávali dole až v deň, keď ma prepustili z nemocnice. Domov som odchádzala s drénom, nakoľko mi ešte stále z rany odtekala tekutina. S tým som potom chodila na kontroly 2 krát do týždňa. Keď už sa mi tekutina netvorila, tak mi drenaž vybrali.

katka14
31. máj 2023

@kvik1 ahoj ja som bola v roku 2020. potrebujes pyzamo na gombiky, prvy krat mi v sprche pomohla sestricka, potom uz sama. ja som si normalne brala vlastny pribor, teplomer, šalku atd. mozno budes potrebovat mozno nie. neviem či sa to odvtedy pomenilo. mne dreny vybrali pred odchodom domov a 2 x som bola na odsavani tekutiny, ale to nic nie je. aj tak museli štichy vyberat. keby nieco kludne sa spytaj, aj do spravy

kvik1
31. máj 2023

@ankov dakujem krasne. Ide moja mamina tak zistujem pre nu kedze sme to nikde nenasli. Velmi cenne info, este raz vdaka 🥰

kvik1
31. máj 2023

@katka14 dakujem si zlata. Zistujem pre maminu, ked este sa bude pytat pisem 🙂) vdaka!!

zuzanababalu
31. máj 2023

@kvik1 ahoj, ja som tam bola presne pred rokom. Robili mu obojstrannú mastektomiu.
Ja som mala svoj hrnček na kávu, príbory, toaletný tam bol. Akurát sprchy a WC bolo na chodbe nie na izbe, ale nejako to nevadilo, aspoň trošku pohybu sme mali.
Sestričky sú tam super, čo sa týka starostlivosti tak som bola max spokojná.
Práve teraz som v Ružinove na plastickej chirurgii, kde má v piatok operovali a dali expandery.

babulka2005
1. jún 2023

@zoye14 ahoj moja ako sa vám darí manžel to ako zvláda ty si v poriadku? dosť často na vás myslím 🙏prajem veľa zdravíčka a síl ♥️

zoye14
9. jún 2023

@babulka2005 Ahojky ja som nesla na operaciu lebo manzelovi dali termin hned po mne za tri tyzdne..by sme to nedali ...teraz pomaham manzelovi sa obliect ked sa krcit nemoze 6-8tyzdnov....len stoji a sa poprechadza a zas poleží......dali mu aj styri sroby a ulomok vytiahli a mal aj zuzeny kanalik v platnicke....toto je nadlho kym sa to vsetko polepší

lussysunshine
9. jún 2023

@zuzanababalu ahoj.. a ako si zvladla plasticku operaciu s expandermi? Mna to caka v decembri

tinadzeladin
12. jún 2023

@zuzanababalu ahoj.prosím ta kto ti robil mastektómiu..aky doktor?

ankov
13. jún 2023

@zuzanababalu mala si po zavedeni expanderov bolesti? Ako dlho po skonceni liecby ti ich davali? Ja sa chystam tiez ale teraz v maji som este len skoncila z ozarovanim a mam momentalne nasadenu hormonalnu liecbu.