icon

Operácia prsníka - mastektómia

50marcelka
31. mar 2022

Ahojte dievcata, som po operacii prsnika, kde mi vybrali kvadrant, ale kedze mi nasli dalsie dve loziska aj v okrajovych castiach, musim ist znova na operaciu, kde mi uz ale zoberu cely prsnik. Preto mam par otazok pre tie co ste absolvovali mastektomiu prsnika, ako prebiehala operacia, mali ste aj bolesti po operacii, dalo sa to zvladnut? Ako dlho ste boli po tejto operacii na PN-ke? A rekonstrukciu prsnika vam robili hned pocas operacie, alebo ste museli ist este potom na operaciu? A bol niekto na takejto operacii v OUSA v Bratislave? Ako ste boli spokojni? Trosku vela otazok, ale mam trochu stres z toho vsetkeho. Dakujem vam vsetkym.

Strana
z8
zuzanababalu
26. aug 2023

@ankov @tinadzeladin @lussysunshine operáciu som mala v Ružinove, operoval ma Dr Belej. Operácia dopadla dobre, musím povedať že to prvé 2 dní riadne bolelo, ale dalo sa to zvládnuť, nebudem vás tu strašiť.
Sestričky neskutočne milé a lekár všetko vysvetlil a starostlivosť taktiež 100%.
Bohužiaľ o mesiac a pol som chytila bakteriu "Ruža ". Preliecila som si ATB, ale keďže ja som taky smoliar, a mala som.oslabenu imunitu, dostala som druhu bakteriu- neviem ako sa vola ale je to bežná bajtwria, kt ma každý človek na tele. Moja imunita bola oslabená a preto ta bakteria Bohužiaľ mala za následok ze som dostala absces. Najprv jeden, potom až 3. Koniec príbehu je, že vám píšem z nemocnice kde mi včera vybrali expander
Pravý prsnik je ôk, tam mam expande kt sa bude dopĺňať, ale ľavý expander musel ísť von. Koza aj vnútro bolo strašne oslabené ozarovanim + tie infekcie.
O pol roka keď mi budu meniť pravý expader za silikón sa môžem rozhodnúť ci chcem silikón aj v ľavom prsniku- rekonštrukcia obsahuje odobratie koze a svalov z chrbta.
Rozmýšľam ci do toho pôjdem. Momentálne nie som na tom psychicky a fyzicky na 100%.

Otázka - je tu niekto komu robili rekonštrukciu prsníka z odobratie koze a svalu?

katka14
4. sep 2023

@zuzanababalu ahoj zuzi, ano mne minuly rok v lete, vzali kožu a tuk z brucha a vytvarovali prsia, pri 1 opke v ružinove, dr. palenčár.
max spokojnost, opka masaker ale da sa to vydržať. kludne ak chces napis spravu

silesias
23. okt 2023

Žienky prosím obraciame sa tu na Vás, dcére našli na prsniku ako to nazvali nadorcek, keďže od leta zrastol o 3mm chcú ho vybrať a potom pôjde na biopsiu. Je na žľaze. Nič bližšie nam nepovedali. Veľmi sa bojím a neviem čo mám čakať. Je šanca že to nič nebude aj keď to rastie? Ďakujem

oliviabb
4. dec 2023

@zoye14 prosim ta, preplatila ti to poistovna u Totha? Ja som o nom nevedela a bola som v Rooseveltke.

zoye14
17. feb 2024

@oliviabb Na operacii som nebola ,ale Toth mi povedal ze 700€....teraz neviem ,ci to tolko este bude,ci nie viac

katka14
19. feb 2024

@silesias Ahoj, ako ste dopadli s dcerkou? moja ma cystu a tvrdia mi lekári že s tym nemáme nič riešiť až v dospelosti keby sa dačo zmenilo ...

silesias
19. feb 2024

@katka14 Ahoj moja už je dospela. Hrčka jej rástla preto musela von. Histologia ukazala ze je to fybroadenom. Často sa nachádza v prsniku a neriešia to pokiaľ to nerastie. Keď to rastie vraj je problém. Od teraz bude každý rok sledovaná v mamografickej ambulancii.

joyaja
21. jún 2024

@tinadomik Ahoj, ja mám zhubný nádor prsníka, bez lézií a metastáz. . Operujú iba do 20 mm, ja mám 260x250x200. Chcú mi dávať 6 mesiacov adjuktívnu chemoterapiu, že vraj po nej nádor zmizne. Mám z obavy z vedľajších účinkov. Uvažujem som o mastektomií, ale lekárka ju neodporúča. Myslím, že by to bolo lepšie, hlavne by som nemusela mať chemoterapiu. Je to ťažké sa rozhodnúť a možno mi to nebudú chcieť urobiť. Prosím ťa, aký typ chemoterapie si mala ty a ako si to znášala, boli ťažké vedľajšie účinky. Ďakujem za odpoveď, Nataša

sarka2
Autor odpoveď zmazal
Strana
z8