icon

Opuch klitorisu počas tehotenstva

24. feb 2025

Stretli ste sa niekto s podobným problémom?
Stalo sa mi to pred pár mesiacmi, mala som mierne opuchnutý a stvrdnutý klitoris, na dotyk bolestivý, po čase po toalete aj jemné krvácal. Trvalo to možno 3 týždne a prešlo to. Teraz sa to vrátilo, som v 5 týždni tehotenstva tak ma to trápi viac ako minule. O lekárke idem budúci týždeň, dnes neordinuje tak sa nemám ani s kým poradiť, čo s tým môžem robiť, či je na to vhodná nejaká masť napríklad. Včera ma to len začalo jemne popolievať, dnes mám na papieri po každom utretí trochu krvi, ako keby tam praskla cievka alebo čo.
Viete mi s tým prosím poradiť?

slavkadud
24. feb 2025

A neobjavi sa ti toto po styku? To by davalo zmysel. Inak neviem, co ti to moze sposobovat.

anavixy
24. feb 2025

A svrbenie nemas? Vytok? Moze aj pri infekcii opuchnut.. skus bud gyn alebo si kup v lekarni Canestest a vyskusaj, ci ti nevyjde nejaka infekcia (test na rozlisenie kvasinkovej a bakterialnej infekcie).

autor
24. feb 2025

@slavkadud
@anavixy
Minule si to nepamätám, teraz som mala styk naposledy v stredu a začalo to včera, preto nepredpokladám že to je podráždenie. Nemám ani svrbenie ani výtok ani žiadne iné problémy 😕

mariska1989
24. feb 2025

Ak dnes ti nerobí dr tak snáď zajtra robi tak zajtra treba . Nepoužila si nový prášok na pranie ? Nový sprchový. Alebo iný toaletný voňavý

heidi4
24. feb 2025

Mne sa to velmi zahadne dialo po jednych specifickych leginach, ale este v 2015, ked som zila v UK. Leginy boli z Primarku, pritom makkucke, jemne, elasticke, skor nevyzerali shitne ako ostatne v ponuke - fakt mali potencial, este boli vnutri podsite teplym makkym plysom. Kupila som take iste aj mame a nosila neskor aj tie a OBE mi sposobovali tie iste problemy. Potom uz nikdy v zivote ziadne dalsie pradlo.
Problemy boli skoro tie iste, ako opisujes, ja som este mala aj opuchnute tie zaciatky vnutornych stehien (tie zahyby od intimnych partii k noham), tiez stvrdnute partie, bolave, myslim, ze tiez som mala troska krvi po utierani na wc. Uz si nastastie vela detailov nepamatam, ale dodnes mi je zahada, preco mi toto sposobovali tie gate (som si ista, ze to boli oni, viackrat som ich "otestovala" a vzdy ten isty vysledok).
Aj po vela praniach to svinstvo mali v sebe asi, tak som ich uz nikdy nenosila.
Dodnes mi je to zvlastne, co asi mohli obsahovat, ak toto mohli sposobit. Neboli ani tesne, ani dracie, ze by fyzicky ma oskreli ci utlacali. Podla mna v nich musela byt nejaka chemia. Pritom divne. Z Primarku (nenakupujem tam, ale v 2015 veru ano :D ) som mala viac veci a bola som spokojna.
Skus pouvazovat, ci sa ti toto nedeje po noseni konkretneho kusku pradla. A, bez milosti do kosa.

heidi4
24. feb 2025

Ale inak ano, co citam fora, ale nie z vlastnej skusenosti, moze to byt aj presne, inym druhom toal. papiera, parfumovanim, telovou drogeriou atd. Skus pouvazovat, co si pred tym problemom robila, nosila, aplikovala na seba, dochadzala do kontaktu v tych partiach... Drzim palce, aby si nasla vinnika a mala s tym uz pokoj :D

ina2405
24. feb 2025

Ja som to mala, že to súvisí s hormónmi, keď som vysadila Utrogestan tak to prešlo. Lekár povedal, že progesterón takto môže pôsobiť aj na vonkajšie sliznice na vulve.

tairyx
24. feb 2025

Nemôžeš tam mať nejakú vyrážku/vred? To by mohlo krvácať, vysvetľovalo by to aj opuch.
Ťažko takto poradiť.

kiki68
24. feb 2025

@ina2405 hej tiez mi taketo problemy robil progesteron v druhom tehu

autor
24. feb 2025

@ina2405
@kiki68
A ako vám to riešili lekári? Dali na to niečo, alebo to je proste problém ktorý teraz nastal a môže prejsť?

ina2405
24. feb 2025

Prešlo to, to sa moc riešiť nedá, ja som brala 2x400mg Utrogestanu a keď mi to znížil lekár po 16.tt na 1x200, prestala som mať ťažkosti.

kiki68
24. feb 2025

Dal mi krem proti infekcii, ale strasne palil prve dni, teraz uz je o dost lepsie. Mne sa robili take trhlinky do krvi, nikdy som toto predtym nemala