Otehotneli ste napriek nízkemu progesterónu?

teressa30
21. feb 2018

Ahojte zienky, našla som tu sice články o tom, ako sa liečite na nízku hladinu progesteronu, mňa však zaujíma, či sa vám napriek tomu podarilo otehotnieť a nízky progesterón ste zistili napr až spätne. Doktorka mi totiž zatiaľ nič nepredpisala, urobia mi ešte vyšetrenie kvôli ovulácii, no tvárila sa, že ak je ovulacia v poriadku, nechce do mňa zbytočne tlačiť hormóny. Ale netreba progesterón tak či tak zvýšiť? Je šanca že otehotniem, aj keď mám hladinu pod 3? Viem, že vždy je nejaká šanca, ale či sa to reálne stáva alebo ste niektorá otehotneli aj napriek tomu...? Podelte sa so svojimi skúsenosťami, budem vám vďačná.

amalia8
21. feb 2018

Ahoj, progesteron sa zvysuje po ovulacii. Ak ovulacia neprebehla, progesteron ostane nizky. Preto sa pri vysetreni krvi, berie krv 2 krat (na zaciatku cyklu, a po ovulacii), aby sa zachytilo ci hladina progesteronu narastla, z toho vyplyva, ze ovulacia bola. Ja by som ti poradila Inofolic 🙂, on dobre vplyva na ovulaciu a po ovulacii narastie hladina progesteronu. Duphaston je hormonalny liek na nizku hladinu progesteronu. Niekedy sa moze stat, ze ovulacia prebehne a progesteron sa nezvysi. To moze sposobit potrat. Prero sa odporuca po ovulacii brat ten duphaston, s nim sa hladina progesteronu v kazdom pripade zvysi.

smejulinko
23. feb 2018

@amalia8 ahoj, aj mne taktiež Pani Dr. Nasadila Duphaston po ovulácii, aby sa nám zadarilo, lebo po vyše roku sa nám vôbec nedarí a čo sa týka základných vyšetrení vyzeralo že mame všetko v poriadku.
Myslela som že ovulaciu mám 13-14 deň nakoniec pri dvoch sedeniach a nakoniec ju mávam 16-17 deň, takze to mám posunuté o pár dni. Dúfam že Duphaston nám zaberie ostanem tehotná, dala mi aj injekciu na ovulaciu aby mi na 100% prebehla.
Vám tie tabletk pomohli alebo nie.. vôbec nemám s nimi skusenosti lebo som ich začala užívať len prvý mesiac...

vierka303
23. feb 2018

Ahoj,mne tiez doktorka nasadila duphaston po ovulacii,ostala som hned tehotna a potom som uzivala ho do 15. Tyzdna gravidity.

teressa30
autor
23. feb 2018

@vierka303 tak super, že sa hneď podarilo 😊 a akú si mala hodnotu?

vazka1
12. jún 2021

Ahojte, myslite, ze hladina progesteronu 27,99 na 7dpo je dostatocna? Podarilo sa niektorej otehotniet s podobnymi hodnotami? Snazime sa uz 2 roky, zatial neuspesne, tak som zacala uvazovat, ci nemoze byt problem v nizkej hodnote progesteronu. Ostatne vysetrenia mame ok. Dakujem.

lenanicka
23. júl 2021

@vazka1 Ahoj. Tvoja hodnota je nizka. Idealne by mal byt progesteron v lutealnej faze cykli ( cize po ovulacii) okolo 50

vazka1
25. júl 2021

@lenanicka medzicasom som uz hodnotu konzultovala s dvomi DR a obaja povedali ze je OK. Takze problem bude inde

sara9000
21. júl 2022

@vazka1 ahoj, prosim ta, tak sa ti podarilo nakoniec otehotnieť? Ci ti boli neskor nasadene nejake lieky? Ja som bola teraz na krvi 16.07., výsledok progesteronu 34 nmol/l, ovulacia prebehla 10.07., tak sme sa snazili aj pred aj cez. Este som sas vysledkami nedostala k mojej doktorke, citam zatial ze to au take hranicne hodnoty.

kundiboo
25. aug 2022

@sara9000 ahoj, ja mám hodnotu progesteronu 6 dni po OVU iba 31nmol, myslíš že to je OK ?

megan777
16. dec 2022

@smejulinko dobrý aj sa zadarilo potom