icon

Otehotneli ste niektorá i napriek Turnerovmu syndrómu?

tortelinka
7. máj 2010

podarilo sa niekomu otehotniet s turnerovym syndromom?

kellys
10. okt 2011

@tortelinka som z MT

depa
10. okt 2011

@kellys ahojky možeš mi napisat ako a čo treba ake žiadosti v akom poradi podat a kde ked si chceme adoptovat babo.

kellys
10. okt 2011

@depa ahojky, napíšem ti IP

kellys
10. okt 2011

@depa Poslala som IP, hádam Ti to aspon troška pomôže a objasní situáciu. Keby si chcela, kľudne sa ešte pýtaj.

tortelinka
autor
10. okt 2011

@kellys to ste fakt cakali malo....som prekvapena, ake ste mali poziadavky?ak mozes, rada by som mala nejake info

kellys
10. okt 2011

@tortelinka poslla som IP

komofei
Odpoveď bola odstránená
mifor
9. feb 2012

Ahoj komofei, ja som žena s TS, rada by som Ti poradila, ale s týmto Ti moc nepomôžem. S prvým problémom nemám žiadne skúsenosti, ani som o ňom nepočula. S druhým problémom, ja osobne som ako novorodenec vraj žiadne lymfedémy našťastie nemala, áno u novorodencov s TS sa vyskytuju, ale mali by časom ustúpiť.

ivet36
29. feb 2012

práve som tu našla tému TS a mám 14 ročnú dcéru s touto diagnózou.My sme mali dlho problémy s hlienmi a chrápaním a doktori nás stáli odpinkávali s tým, že máme suchý vzduch. A v 4 rokoch, keď už jej soplíky úplne prestali vytekať z nosa a nedali sa vysmrkať, zistili že má veľké nosné mandle.Keď jej ich vybrali tento problém prestal, ale zostal jej ten problém, že do 4rokov nemohla dýchať nosom a doteraz si nemôže zvyknúť na dýchanie nosom a dýcha stále ústami.
a s opuchmi sme nemali žiadne skúsenosti.
a ak môžem poradiť, treba hneď začať navštevovať endokrinológa, lebo obyčajný doktori o tejto diagnóze veľa nevedia a mohlo by sa niečo zanedbať.

reklamka
13. mar 2012

@komofei, @ivet36 - hlavne dakujte za to, ze o tejto diagnoze viete a mozete to riesit. zivot bude takto ovela lepsi. my co nam na to dosli neskor to mame tazsie. 😉 pretoze s vela vecami sa uz nedalo nic robit - napr. rast, vyska a pod.

tortelinka
autor
13. mar 2012

@komofei veru s tymto neporadim, nic z toho som nemala...

reklamka
13. mar 2012

@komofei - ja som hlieny ani opuchy nemala tak neviem... ☹ asi najlepsie hned riesit endokrinologiu + usno-nosno-krcne + interne kvoli tym opuchom.. drzim palce nech to je cim skor lepsie. 😉

mifor
13. mar 2012

@reklamka, no ja som mala diagnózu určenú už v štyroch rokoch, no bolo mi to prd platné, keďže nebol k dispozícií rasťák. 😖 Ale máš pravdu, tie staršie už s výškou nič neurobia. 145 zostane 145 centimetrami. 😝

mifor
13. mar 2012

@reklamka, ozaj, veď Ty máš krásnu výšku, tak sa nemáš prečo trápiť. 🙂 Však aj rastový si brala 😉

reklamka
13. mar 2012

@mifor - jasne, ale keby mi na to dosli skor, tak by som bola vyssia. 😀 ja mam aj tak dost velke komplexy kvoli vyske. ☹ aj ked mam tych 157 cm

tortelinka
autor
13. mar 2012

@reklamka
@mifor ale baby baby, co tu riesite tolko tu vysku? ja s mojimi 148 sa idem hanbit do kuta 😀

reklamka
14. mar 2012

@tortelinka 😀 😉 ale no, ty tvoju vysku kompenzujes svojou krasou a sarmom. 😉 😎

tortelinka
autor
14. mar 2012

@reklamka ale neprehanaj!

reklamka
14. mar 2012

@tortelinka 😉 😀 nebud skromna. na mna si nahodou naozaj spravila dojem.

tortelinka
autor
14. mar 2012

@reklamka ved sa uz musime stretnut, bude na teba robit dojem moj maly chlap 😉

reklamka
14. mar 2012

@tortelinka - jasneee, uz teraz sa tesim. uz hlasia teplucko. 😵 😎 😉

mifor
14. mar 2012

Nebolo by zlé sa stretnúť žienky, v Brne bude asi zraz dievčat s TS, nepridáte sa? 😎
PS:
@reklamka , uvidíš, pri mne by si sa cítila vysoká 😀

reklamka
20. mar 2012

@mifor - kedy to bude? pripadne by sme si mohli dat aj take sukromne v BA napriklad. 😉

mifor
21. mar 2012

Ahoj reklamka, malo by to byť 7.5., ešte sa musím popýtať. 😉 Alebo, máš pravdu a mohli by sme sa niekedy stretnúť v tej Blave. 🙂

monika551991
11. máj 2012

Ahojte , volám sa Monika som z NR mám 21 r. a TS mi zistili pri narodení ... liečila som sa brala som rastový hormon vďaka ktorému mam nejakých 159 cm celí život som to nejak nepociťovala že somnou niečo je okrem pravidelných vyšetrení pretože ani rodina mi nedala pocítiť že niesom uplne zdravá a tak žijem plnohodnotným životom a nieje namne nič poznať začo ďakujem bohu no zaroven ho nenavidim za to čo mi do života pripravil.... no momentálne som si to začala uvedomovať pretože mám 21 rokov a nemám menštruaciu začo možem sama lebo som to mala riešiť už dávno .. práve somn sa objednala gynekológovi tak uvidím ... nikdy by mi nenapadlo že nebudem mocť mať deti lebo doteras som to neriešila až kým som nezačala mať zdravotné problemi a doktorka mi povedala že je malá šanca na bábo prirodzenou cestou ... čo je pre mna velmi ťažké pretože po dieťati velmi tužim v rodine mame babatko a je mojim najvačším šťastím ked som s tým dieťatom ... som zvedavá v akom stave budem kvoli zanedbaniu menštruacie a pevne verím že sa šťastena usmeje a budem medzi tými 5%.tami žien ktoré otehotnejú normálne .. musím podotknuť že poznám jednu ženu tu z NR ktorá ma tiež TS a ma s mužom dcérku a pochybujem že bola na umelom oplodnení takže zázraky sa dejú treba len veriť dúfam že pre mna dopadne všetko dobre a tak isto žienky prajem vela šťastia a uspechov či už pri adopcii alebo umelom oplodení 🙂 kludne mi možte písať na e-mail pa zatial

mifor
12. máj 2012

Ahoj Monika, ak máš klasický typ TS (45,X), tak sa prirodzene otehotnieť ťažko podarí. To skôr pri mozaike. Ale je tam riziko, keďže polovici vajíčok má chýbajúci chromozóm, že sa narodí dievčatko s klasickým TS.

mifor
12. máj 2012

Tu je to trošku podrobnejšie zo stránky www.turnerovsyndrom.sk
Nedobrovoľná bezdetnosť sa vyskytuje u žien s Turnerovým syndrómom v 95-98% prípadov a je dôsledkom zrýchlenej straty oocytov (vajíčok) po 18. týždni fetálneho života a v prvých postnatálnych mesiacoch a rokoch. Približne 5-10% dievčat má folikuly ešte v období puberty, ktorá u nich normálne prebehne vrátane normálnej menštruácie. Bola popísaná i spontánne otehotnenie, najmä u žien s mosaicismom (prítomnosťou dvoch bunkových línií - jednej s normálnou genetickou výbavou 46, XX a druhé s chýbajúcim X chromozómom 45, X), ale celkom výnimočne aj u žien s klasickým Turnerovým syndrómom. Aj napriek vyššie uvedenej skutočnosti jedinú reálnu nádej na otehotnenie žien s Turnerovým syndrómom predstavuje použitie darovaných vajíčok.

monika551991
16. máj 2012

no ja som sa dnes dozvedela ako na tom skutočne som ... ostali mi aj nejaké vajíčka no maternicu mám mám malinku :( ja neviem ako sa stým vyrovnám to čo cítim sa nedá ani opísať .. úplne taká nepotrebná prázdnotu hroznu cítim :( doktor mi povedal že aj ked by som v buducnosti vyskušala umelé oplodnenie tak že mam na to moc malu maternicu aby sa plod ujal ... :(( tak jedine potom do buducnosti adopcia a neviem sa s tým zatial vyrovnať

reklamka
21. máj 2012

@monika551991 😒 ☹ 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

brita
22. máj 2012

@monika551991 Ahoj, na tvojom mieste by som urcite isla za inym lekarom, nech sa na teba pozrie a vypocuj si jeho nazor. Mne sa raz davno stalo, ze moj gynekolog mi povedal to iste a bolo som z toho hotova a potom som od neho odisla a moj novy gynekolog mi povedal, ze co je to za blbost, ze vobec nemam malu maternicu, ze ju mam tak akurat.A presne tak to aj je. Potom ked som uz zacala chodit po CAR, tak vsetci doktori mi hovorili, ze moja maternica je uplne v poriadku. Tak nezufaj a vyskusaj ineho doktora. Drzim palce.